gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Sinema-TV - Mongol(Cengiz Han)
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
 Yazar: Mesaj:
aslan67
aslan67
'Moğol' üçlemesinin ilk filmi olan CENGİZ HAN, genç Timuçin’in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu olan Cengiz Han ünvanına sahip oluşunu konu alıyor.

Esugei Kağan dokuz yaşındaki oğlu Timuçin ile Moğol bozkırlarında Merkit boyuna gelin seçmeye giderler. Böylece Esugei Kağan Merkitlerle yıllarca süren düşmanlığa bir son verip barış sağlayabilecektir. Ancak Timuçin yolda dinlenmek için durdukları bir kabileden eşini seçer. Bu durum Merkitler ile yapılacak barışa engel olur.

Geri dönerken düşmanları tarafından zehirlenen Esugei ölür ve dokuz yaşındaki Timuçin kabilenin başına geçer. Timuçin ve ailesi geniş bozkırlarda göçebe hayatı yaşarlar, avlanarak yaşamlarını sürdürürler.

Kabilenin yeni kağanı olan Targutai, ileride kabilenin kağanı olacak Timuçin’i öldürmek ister. Ancak Moğol halkının kurallarına göre bir çocuk asla öldürülmez. Bunun için Targutai onu esir alır ve öldürmek için büyümesini bekler..

Yapım :2007, Moğolistan / Kazakistan / Almanya / Rusya
Tür :Dram / Savaş / Tarih
Yönetmen :Sergei Bodrov
Senaryo :Sergei Bodrov, Arif Aliyev
Oyuncular :Tadanobu Asano, Aliya , Tegen Ao, Ying Bai, Khulan Chuluun, Bao Di, Bayertsetseg Erdenebat, Deng Ba Te Er
Yapımcı :Sergei Bodrov, Anton Melnik, Sergei Selyanov
Görüntü Yönetmeni :Rogier Stoffers, Sergei Trofimov
Müzik :Tuomas Kantelinen
Dağıtım :Chantier Film
Süre :2 saat, 00 dk.
Gösterim Tarihi :14 Mart 2008

Güzel bir filmdi..Belgesel tadında,dram ve savaşın hakim olduğu bir film..Savaş sahnelerinden ziyade daha çok bilgilendirici bir yapımdı..Tabii ki üçlemenin ilk filmi olmasının katkısı büyük bunda..2. ve 3. filminin daha çok savaş sahnesi barındıracağını umuyorum..Ama buna rağmen filmde mevcut olan bir savaş sahnesinde kullanılan efektler süperdi,kamera açıları ve müzikler de oldukça etkileyiciydi..Bir an önce diğer filmlerini de izlemekte fayda var..Ayrıca 8-9 tane ödülünün de olduğunu belirtmekte fayda var..

imdb puanı 7.5/10.0 idir..Diğer sinema sitelerindeyse bu oran 8.0 ila 9.0 arasında değişmektedir..

1 Mayıs 2008 16:03  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Filmin diğer afişleri:

1 Mayıs 2008 16:03  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Aynen ben de ondan izledim:D

Ama umursamamaya çalıştım:D

penguen demis ki:
bede var rusca dublajli

herkesi ayni kisi seslendirmis igrenc

kadinida erkegide bide orjinal sesin ustune

allah belasini versin

1 Mayıs 2008 16:11  mesajın adresini al  
(kara_kedi)
(kara_kedi)
türkçe altyazılı ve orjinal dilinden izleyin.daha güzel oluyor.
son zmanlarda izlediim en güsel film.

1 Mayıs 2008 16:13  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
temudjin mi dedi ne altyazı öyleydi:D

filmin orijinal sesi moğolca,üstüne rusça dublaj,altta türkçe altyazı:D

hangi birine bakacağımı şaşırdım:D

1 Mayıs 2008 16:14  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Yapım:Rusya,Moğolistan,Kazakistan,Almanya..

Bir de Almanca çaksalarmış üstüne tadından yenmezmiş:D

2 defa alkışlanmış (2)  1 Mayıs 2008 16:15  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
He la yani adama Allah göstermesin bir şey olsa rusya film sektörü sıçtı:)

sphinx® demis ki:
ruslar dublajda fena sıçar,birkaç film daha izlemiştim hep moğol filmindeki adam konuşuyo..(her filmde) :)

1 Mayıs 2008 16:19  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
valla ben varım,elazığ ya da çorum usulü bir seslendirme yapabiliriz:D

Ben Jamukha'yı seslendiririm ama:D

1 Mayıs 2008 16:21  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
ahaha:D

votkanın numarası o ses tonu hep:D

sphinx® demis ki:
olm rusların hepsi aynı tip adamlar..bu ölürse başkası gelir..ama değiştiğini anlamayız...

komünist düzene gönderme yapmıyorum burada :)

1 Mayıs 2008 16:22  mesajın adresini al  
(kara_kedi)
(kara_kedi)
o deilde ben ordaki haım teyzeye kopuşlardaım.btün moğolistana virdi.adam gidio gelio çocuu olmuş.olum dio kızım dio ama bunnar benden deil demio.çok ilginç çookk:D

1 Mayıs 2008 16:27  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Adamlar doğumun yıllar sürdüğünü sanıyor demek ki napsınlar tee 1100'lü yıllar:D

1 Mayıs 2008 16:30  mesajın adresini al  
:.cevriye.:
:.cevriye.:
o konu bütün tarihte geçiyor zaten..ingilterede de aynı muhabbet fransada da..karılar mevkii hırsı ilen coşup heriflerin üstüne atlıyorlar:D

(kara_kedi) demis ki:
o deilde ben ordaki haım teyzeye kopuşlardaım.btün moğolistana virdi.adam gidio gelio çocuu olmuş.olum dio kızım dio ama bunnar benden deil demio.çok ilginç çookk:D

1 Mayıs 2008 16:31  mesajın adresini al  
william wallace
william wallace
izlediğim en kötü filmlerden biri sanırım. insan cengiz hanı duyunca efsane savaşlar entrikalar planlar falan bekliyor. Ama hiçbiri yok. Filmin ilk yarısında çocuk, ikinci yarısında genç... Cengiz Han olduğunda film bitiyor :s

1 Mayıs 2008 17:24  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
ama 2 filmi daha varmış bunun okuduğum kadarıyla,giriş kısmı olması lazım bu film:)

Fİlmi izlemeyenler burayı okumasın!:D

Daha bu filmin sonunda adam ordusunu toplayabiliyor yani,tee dünyanın yarısını fethediyor,bundan sonra dehşet savaşların olacağı belli yani:)

1 Mayıs 2008 17:26 ~ 1 Mayıs 2008 17:27  mesajın adresini al  
(kara_kedi)
(kara_kedi)

doğru filmin 2.si ve 3.sü de gelicek. bu sadece bir girişdi.izleyip de anlamamak kötü tabi.ki sadece bu filmde bile dehşet verici sahneler var.

aslan67 demis ki:
ama 2 filmi daha varmış bunun okuduğum kadarıyla,giriş kısmı olması lazım bu film:)

Fİlmi izlemeyenler burayı okumasın!:D

Daha bu filmin sonunda adam ordusunu toplayabiliyor yani,tee dünyanın yarısını fethediyor,bundan sonra dehşet savaşların olacağı belli yani:)

1 Mayıs 2008 18:50  mesajın adresini al  
limor
limor
ya kesin seyretcem cok güsele benzio

1 Mayıs 2008 18:51  mesajın adresini al  
volkn
volkn
iğrenç bi film iğrenç.
hele o şarkı söylemeleri yok mu mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmm

1 Mayıs 2008 18:59  mesajın adresini al  
glikoz
glikoz
fragmanı görünce ayılıp bayıldıgım gitmek için can attığım film...keşke buna deyseydi =( beklentilerimin çok çok altında çıktı..

1 Mayıs 2008 22:02  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008