ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
“Kanal D” televizyonunda Abbas Güçlü’nün sunduğu, “Genç Bakış”ın 23 Nisan akşamındaki programı ODTÜ’de kargaşaya ve protesto gösterilerine yol açtı. Katılan konuklar arasında MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’in bulunması ODTÜ öğrencileri tarafından protesto edilmek istenince yaralanmalara kadar varan olaylar yaşandı.
ODTÜ, Ankara - Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, AKP(Adalet ve Kalkınma Partisi) Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez ve MHP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’in konuk olarak katıldığı “Genç Bakış” programı ODTÜ’de kargaşaya neden oldu.
Üçü kadın beş öğrencinin gözaltına alındığı olaylar ertesinde salona izleyici alınmazken Abbas Güçlü programı 15 dakika gibi kısa bir sürede sonlandırmak zorunda kaldı.
Bıçak Fırlatıldı
Saat 23.00 civarında ODTÜ KKM(Kültür ve Kongre Merkezi) önünde başlayan gerginliğin fiziksel arbedeye dönüşmesi sonucunda bir ODTÜ öğrencisinin burnu kırıldı. Arbede esnasında karşı gruptan sol görüşlü öğrencilerin üzerine bıçak fırlatılırken şans eseri ikinci bir yaralanma olayı yaşanmadı. Sol görüşlü öğrencilere fırlatılan bıçak jandarmaya teslim edilirken bıçak fırlatan gruptan kimsenin gözaltına alınmamış olması ve bir öğrencinin burnunu kıran şahsın yakalanamaması büyük tepki topladı.
“Etkinliğin ODTÜ’de Yapılması Provokasyon”
Olayın görgü tanıkları ortaya çıkan olaylar esnasında üniversite yönetiminin son derece aciz kaldığını vurgularken Tuğrul Türkeş’in katılacağı bir programa ODTÜ’nün ev sahipliği yapmasına izin verilmesi “provokasyon” olarak yorumlandı.
Üniversite yönetimi olayların tırmanmasına rağmen programın iptali için herhangi bir girişimde bulunmazken programın yapıldığı KKM Kemal Kurdaş salonuna izleyici alınmadı.
Program Sonlandırılamadı
Programın başlamasıyla beraber KKM fuayesinde bulunan öğrencilerin slogan atarak protestoda bulunması ve uğultuların televizyon ekranına yansıması üzerine yayına reklam arası verildi. Protestolar nedeniyle yayına devam edemeyerek 15. dakikada sonlandıran Abbas Güçlü’nün ODTÜ’deki daha önceki programlarının aksine ekranlarda “Genç Bakış ODTÜ” yerine “Genç Bakış Ankara” yazması ise dikkat çekti.
Gözaltına Alınan Öğrenciler İçin Eylem
Programın sonlanması ile birlikte KKM’den ayrılarak yürüyüşe geçen öğrenciler yurtlar bölgesine uğrayarak ODTÜ Jandarma Karakolu’nun önüne geldi. Gözaltına alınan üçü kadın beş öğrencinin serbest bırakılması için karakol önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu saat 03.00’a kadar oturma eylemi yaparak çağırılan avukatın gelmesini bekledi. Avukatın gözaltındaki öğrencilerle konuşup dışarıda bekleyen gruba konuşma yapmasının ardından grup dağılırken gözaltındaki öğrencilerin “jandarmaya mukavemet suçlaması”yla savcılığa gönderileceği öğrenildi.
Avukatın beklendiği dakikalarda GazeteODTÜLÜ’ye konuşan bir grup öğrenci protesto gösterilerinin sebebini “Üniversite için özgürlük ortamıdır diyebiliriz ama bu tarz özgürlük ortamı olduğu iddia edilen üniversitelerde, kimin kime silah çektiğini görebiliyoruz. Akdeniz Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan olaylar halen akıllarda. Biz bu yüzden kendilerine milliyetçi diyen faşistlerin okulumuzda yer almasını, konuşmasını özgürlük olarak algılamıyoruz” şeklinde açıkladı.
Okul Yakınında Silah Sesleri
Öğrenci grubunun dağılmakta olduğu sırada A4 kapısına 100 metre uzaklıktan seri olarak sıkılan silah sesleri korku yaratırken seslerin sona ermesinin hemen ardından bir arabanın hızla olay yerinden uzaklaşması dikkat çekti.
ODTÜ hiçbizaman faşistlerin eline geçmeyecek....
(12) 30 Nisan 2008 20:24
lucarelli bop
15 dakika iyi dayanmış gene okadar mafya, katil, köpekçik
(2) 30 Nisan 2008 20:25
tohunç
resmen komplo bu ya faşistleri orda konuşturulmuyacağını bilmiyomu abbassssssssssss
(6) 30 Nisan 2008 20:26
lucarelli bop
doğan grubu tarafından medyaya yansımayan bi provakasyon daha işte buda...
(2) 30 Nisan 2008 20:27
eterlielbisemudguard
abbas güçlüde bi beyni olsada bişeyleri düşünebilse yahu... mantıklı yerlerde mantıklı konuklar çağırsan da gençlerle hakikaten yapmak istediğine ulaşabilsen...
abbastamı faşist yahu? hiç bi bilgim yok onun hakkında..?
(1) 30 Nisan 2008 20:28
tohunç
melih gökçeği gaziye çağırıyo ama :):)
(2) 30 Nisan 2008 20:29
lucarelli bop
kendisi tam bi yalakadır.. onun bunun gtünü yalamaktan başka bişey yapmaz
eterlielbisemudguard demis ki: abbas güçlüde bi beyni olsada bişeyleri düşünebilse yahu... mantıklı yerlerde mantıklı konuklar çağırsan da gençlerle hakikaten yapmak istediğine ulaşabilsen...
abbastamı faşist yahu? hiç bi bilgim yok onun hakkında..?
(5) 30 Nisan 2008 20:29
eterlielbisemudguard
o zaman abbas bundan sonraki sözlerim sana
fazla yalama olur mu :Pp
(3) 30 Nisan 2008 20:30
tohunç
fanatizmle ne alakası var, eli silahlı adamlar üniversite gençlerine ne anlatabilir?
anti admin record demis ki: Bu fanatizm sürdükçe MHP nin oldugu heryerde olay olur tıpkı sizin oldugunuz heryerde olay olacagı gibi... 2 grupta aynı kefede benim için
(4) 30 Nisan 2008 20:35
eterlielbisemudguard
yalama abbas yalama
vidan yalama olur sonra
abbas iyi cocuk ol ama
sakın yalama balam yalama...
şiir yazdım abbasa
(lütfen vurguları yanlıs yerlere koyup ayıpçı anlamlar çıkarmayalım)
(2) 30 Nisan 2008 20:37
life is resist
2 zıt görüşü ayırt edemiyorsan ve aynı kefede değerlendiriosan o senin sorunun.
anti admin record demis ki: Bu fanatizm sürdükçe MHP nin oldugu heryerde olay olur tıpkı sizin oldugunuz heryerde olay olacagı gibi... 2 grupta aynı kefede benim için
(2) 30 Nisan 2008 20:38
life is resist
körü körüne olduğunu nerden biliorsun peki ne kadar tanıyorsun o insanları???
(2) 30 Nisan 2008 20:40
eterlielbisemudguard
ben galatasaray fanatiğiyim... :S yanlıs mı oldu? :/
herneyse abbas sana kantinin kafası girsin...
(2) 30 Nisan 2008 20:43
eterlielbisemudguard
1 mayısa gidenler beynini kullanıp düşünebilirken, ötekilerde malesef o işlevi görecek bişey bulunamıyo herhangi bir taramada...
(1) 30 Nisan 2008 20:46
life is resist
ewet yawaş yawaş 1 mayısa geldi az sonra bu başlık bölücülüğe dönücek sanırım. 1mayısa silahlı giden diyorsun benim bildiğim 1977de 1 mayısa giden halkın katletildiğidir
30 Nisan 2008 20:46
eterlielbisemudguard
ayrıca ben silah kısmından söz etmedim sadece göörüş olarak o ortamda bulunan kişilerden söz ettim onu da belirtsem iyi ederim sanırım..
eterlielbisemudguard demis ki: 1 mayısa gidenler beynini kullanıp düşünebilirken, ötekilerde malesef o işlevi görecek bişey bulunamıyo herhangi bir taramada...
hem konu abbastan 1 mayısa neden geldiki..?
30 Nisan 2008 20:48
baş rahip
kaçılın bop geldi.....ODTÜ hiçbizaman faşistlerin eline geçmeyecek....
çok tepkisel oldu bu azizim...tersini onlar da gazi için söylüyordur....
1 . İtalya'da 1922-1943 yılları arasında etkinliğini sürdüren, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmeyi amaçlayan, yetkinin, tek partinin elinde toplandığı düzen.
2 . Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti
(2) 30 Nisan 2008 20:54
lucarelli bop
hocam haklısın öyle anlaşıldı da emin ol öyle bişey olamaz... çokta tepkili yazmadım yani.. fikrim budur
baş rahip demis ki: kaçılın bop geldi.....ODTÜ hiçbizaman faşistlerin eline geçmeyecek....
çok tepkisel oldu bu azizim...tersini onlar da gazi için söylüyordur....
30 Nisan 2008 20:59
buz mavisi-lilith
al yine aynı sey o bıcagı atanlar sol gorusluler olsaydı gorurdm ben kac tane gozaltıyı ama adamlara hiç bişey yok ohh ne rahat memleket..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19616
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!