ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ABD''nin güneyindeki Teksas eyaletinde, cuma günü bir çiftlik evine düzenlenen tarikat operasyonunda 534 kadın ve çocuğun tahliye edildiği bildirildi.
Yetkililer, çok eşliliğin hakim olduğu bir Mormon tarikatına ait çiftlik evinde başka kadın ve çocuk bulmak amacıyla aramalara devam edildiğini kaydetti.
2 yıl önce yakalanıp ömür boyu hapis cezası almıştı
Tarikatın lideri olduğu belirtilen Warren Jeffs ise Las Vegas yakınlarında 2006'da trafik ihlali nedeniyle yakalanmıştı. Ancak daha sonra tarikat lideri olarak ABD'de en çok arananlar listesinde olduğu ve küçük bir kıza tecavüz ettiği de anlaşılınca dava tüm Amerika'da gündeme oturmuştu. Warren Jeffs ömür boyu hapse mahkum edildi.
Babasının da 70 eşi vardı
1955 San Francisco doğumlu olan Jeffs, babasının 2002 yılındaki ölümüne kadar tam 15 yıldır liderliğini ve peygamberliğini üstlendiği grubun başına geçti. 1890'larda Mormonlar tarafından ilan edilen çok eşli evliliği ana ilke olarak benimseyen bu grubun peygamberi baba Rulon Jeffs, 92 yaşında olduğu zaman 75 tane karısı vardı.
Lider olunca babasının dul eşiyle de evlendi
Babasının cenaze töreninin hemen akabinde yeni peygamber Warren Jeffs 'Çok uzun konuşmayacağım. Babamın geride bıraktığı dul kadınlardan elinizi çekiniz. Siz dul kadınlar (üvey anneleri oluyor); babam sanki hayattaymış gibi, benim odamın yanındaki odalarınızda yaşayacaksınız' demişti.
Liderliğinin ilk haftasında, iki üvey annenin itirazı hariç hiçbir engelle karşılaşmayan Jeffs, babasının dul eşleriyle evlenmişti. Bundan önce ve sonra başka kadınlarla yaptığı evlilikler bu sayıya dahil değil. Bir aralar 80 karısı olup, hakkında 80 eşli adam belgeseli çekilen Jeffs'in, şu sıralar 70 karısı olduğu biliniyor.
michela jackson mormon mu yoksa yaf, aklıma geldi bilen var mı?
30 Nisan 2008 17:05
psikolojik manyak
moron skandalının ortaya cıkması haftalar önceydi
30 Nisan 2008 17:31
comandante
Bizim tekbir giyimle, Vakit Yazarı sapık da Marmon'cu olabilirler mi? Zira müslüman olmadıkları belli...
(1) 30 Nisan 2008 17:41 ~ 30 Nisan 2008 17:41
psikolojik manyak
bir insanın müslüman olup olmadıgını Allah bilir sanıyordum.
(3) 30 Nisan 2008 17:44
comandante
psikolojik manyak demis ki: bir insanın müslüman olup olmadıgını Allah bilir sanıyordum.
yaptıklarının müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok.... Dinen yasaklanmış şeyleri yapıyorlar. Eğer kendi iddialarında olduğu kadar müslüman olsalardı buna kalkışmazlardı...
mormon skandalıı diye başlık yoktu hala cayım dedim, comandate takdir etim gene bağlamışsın aynı yere:)
psikolojik manyak demis ki: moron skandalının ortaya cıkması haftalar önceydi
30 Nisan 2008 21:20
psikolojik manyak
comandante demis ki:
yaptıklarının müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok.... Dinen yasaklanmış şeyleri yapıyorlar. Eğer kendi iddialarında olduğu kadar müslüman olsalardı buna kalkışmazlardı...
senin dinle sorunun ne anlamıyorum her seferinde her konuyu bir sekilde oraya baglıyorsun. inanmıyorsan inanmıyorsun. yaptıklarının müslümanlıkla alakasının ne derece oldugunu/ olmadıgını ve bunu sorgulamayı soyledigim gibi sadece Allah bilir/ sorgular, inananlar icin tabi. ama sen kalkıpta adamlara ''imansız'' dersen adamlar da sana ''hastir gavur'' gibisinden reaksiyon verdiginde lfn ciyaklama
yamulmuyorsam koyu dindar katolik hristiyan tarikatı, elektrik filan kullanmayan tarikattı di mi bunlar?
bu arada tekrar okuyunca la evde ne bicim bir evmiş yaf, site dolar o kadar insanla a.q
cabin cross demis ki: mormon da ne olaki
töbe töbe
şu eltkriğe arabaya karşı olan tarikat bu muydu yaf yok mu bir bilen:) orta sonda hocam anlatmıştı biraz
1 Mayıs 2008 23:39
comandante
senin dinle sorunun ne anlamıyorum her seferinde her konuyu bir sekilde oraya baglıyorsun. inanmıyorsan inanmıyorsun. yaptıklarının müslümanlıkla alakasının ne derece oldugunu/ olmadıgını ve bunu sorgulamayı soyledigim gibi sadece Allah bilir/ sorgular, inananlar icin tabi. ama sen kalkıpta adamlara ''imansız'' dersen adamlar da sana ''hastir gavur'' gibisinden reaksiyon verdiginde lfn ciyaklama
dinle inançla hiçbi sorunum yok. benim sorunum o dini kullanan ve oradan rant elde eden, onun arkasına saklanıp her türlüğü pisliği yapan rant elde eden, ve bu yüce dinin ismini ve tarzını yaralayanlarla. Kendi pisliklerini örtbas etmek için dini kullanan, istediği gibi yorumlayan adamlar, allahın kurallarını çarpıtarak uygulayanlarla yani Allah'a şirk koşanlarla benim derdim.
(1) 2 Mayıs 2008 18:13
jaja of opobo ® .iz
abd iran olur mu?
:D
2 Mayıs 2008 20:58
psikolojik manyak
comandante demis ki:
dinle inançla hiçbi sorunum yok. benim sorunum o dini kullanan ve oradan rant elde eden, onun arkasına saklanıp her türlüğü pisliği yapan rant elde eden, ve bu yüce dinin ismini ve tarzını yaralayanlarla. Kendi pisliklerini örtbas etmek için dini kullanan, istediği gibi yorumlayan adamlar, allahın kurallarını çarpıtarak uygulayanlarla yani Allah'a şirk koşanlarla benim derdim.
hmmm.. hep aynı ''cover up'', kılıf. bence de sende rant peşindesin mesela, kendi menfaatin için. bazılarının dini kullandıgını ileri sürüp (kimse kullanmıyor demiyorum) kendi ideolojini getirmek istiyorsun..
ayrıca, hem ''Allah'ın kurallarını çarpıtanlarla, Allah'a şirk koşanlarla derdim var'' diyorsun hemde insanların müslüman olup olmamalarını sorgulamaya calısıyorsun kendi kendine. ilginc bir tezat
2 Mayıs 2008 22:24
comandante
Hiçbir şekilde bir rant yada menfaat peşinde değilim, olamam da. Çünkü ne bir parti başkanıyım ne parti üyesi ne de ideolojim gelince bir kazanca sahip olacağım. Tek ideolojim Kemalist düşüncedir. Onun ilelebet devam etmesi içinde elimden gelen her şeyi yaparım.
İnsanların müslümanlığını sorgulamıyorum, yanlış anlaşılmış olabilir belki ama söylemek istediğim kendisini gerçekten müslüman olarak tanıtan, islam alimiyiz islamın şartlarını şeriat isteriz diyenlerin yaşam tarzlarının islamiyete uygun olmadığıdır.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19613
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!