ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Helal kariyer arayanlara yönelik insan kaynakları sitesi
AVUSTURYA’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal kariyer’ sahibi olmak isteyen gençlere yönelik ‘islamikariyer.com’ sitesini kurdu. Site önceleri İslam kültürünün ticaret anlayışıyla ilgili araştırma ve yazılara yer veriyordu...
ANADOLU’DAN TALEP ÇOK
ANCAK, mesai saatinde namaz kılabileceği iş, tesettürlü çalışanlara kapısı açık işyeri ya da inançlı işveren arayanlardan gelen taleplerle site kimlik değiştirdi. Büyük şehirler dışında Kayseri, Samsun, Konya ve Manisa’dan başvuru yağıyor.
RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN
İSLAMİ İK mucidi Çağdaş, felsefesini şöyle anlatıyor: İşinde İslami kültür içinde ilerlemek isteyenlere aracıyız. Yüzbinlerce web sitesi içinden bu kutsal görevi bizlere lütfeden Rabbime şükürler olsun...
Türbanlı ve imam hatipliler için özel kariyer sitesi
Yakup Çağdaş’ın kurduğu islamikariyer.com isimli site, özel sektörde ‘helal bir kariyer’ arayanlara farklı sektörlerde iş imkanı sunuyor
Avusturya’da yaşayan 28 yaşındaki Yakup Çağdaş, ‘helal bir kariyer sahibi’ olmak isteyenlere yönelik olarak islamikariyer.com isimli bir site kurdu. Türbanlı ve imam hatip mezunu olanlara ‘uygun iş fırsatlarını’ duyuran internet sitesi islamikariyer.com’un üye sayısı kısa bir sürede 1509’a ulaştı. Ayda yaklaşık 25 bin kişi siteyi ziyaret edip iş veya eleman arıyor. Sitede yer alan bazı ilanlar şöyle:
“İş bulmada zorlanıyorum”
Muhasebe alanında 4 yıllık tecrübem var ama namazımı kılabileceğim şirketler bulmakta zorlanıyorum.
“Özel sektörde sorun var”
Muhasebe alanında iş arıyorum ETA ve logo (lks2) biliyorum muhasebe alanında iş tecrübem yok. Bu gidişle de olmayacak mı ne, tesettürlüyüm. Devleti anladık ama özel sektör de maalesef başörtüsünü sorun ediyor. Allah hepimize gönlündeki gibi bir iş nasip eder inşallah.
“Dürüst işyeri istiyorum”
Peyzaj mimarlığı mezunuyum.Autocad , Lks programlarını kullanabiliyorum. Başörtümün çalışmama engel olmayacağı ayrıca işini dürüstlükle ve titizlikle yapan bir kurumda çalışmak istiyorum. İlgilenenlere CV’mi gönderebilirim.
“İmam hatip mezunuyum”
Silahlı özel güvenlik görevlisiyim ama imam hatip mezunu olduğum için birçok yerde iş bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olacak biri var mıdır?
“Editörlük yapabilirim”
Editörlük işi arıyorum. İyi derecede İngilizce biliyorum. Özellikle İslami kurallara saygılı bir işyerinde çalışmak istiyorum.
Neden İslami Kariyer?
Sitenin girişinde ‘Neden İslami Kariyer’ sorusunun yanıtı şöyle açıklanıyor: “Zekat, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de Namaz ile beraber zikr edilen en hassas ibadetlerden birisi. Ve İslamın 5 şartından da birisi. Herkes zekat farz diyor da... Peki farz olan bir ibadetin yerine gelmesi için para kazanmak ve helal paraya götüren kariyer üzerine kimse konuşamıyor? Bu büyük eksikliği gören bizler internet ortamında da olsa meslek arayışı içinde olan, kariyer yapmak isteyen ve helalinden çok para kazanıp zekat emri ilahiyi yerine getirmek isteyen genç nesil için islamikariyer.com sitesini hazırlamaya karar verdik.”
Kayseri-Bursa’dan iş bakan var
Siteyi bugüne kadar 207 bin 726 kişi ziyaret etti. Yaklaşık 600 bin kez görüntülenen siteni günlük ortalama 1000 ziyaretçisi var: Üye sayısı 1509 olan site en çok İstanbul’dan ziyaret ediliyor. Sitenin diğer ziyaretçileri Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Antalya, Manisa ve Samsun’dan geliyor.
PLATİN
30 Nisan 2008 13:56 ~ 30 Nisan 2008 13:57
bigbang
kaymakamlık sınavlarında anneniz denize giriyor mu diye soru soruluyor..
ya da dışişleri bakanlığı sınavlarında islamın şartları soruluyor..
yok ya bu ülkede şeriat tehlikesi yok.
(1) 30 Nisan 2008 13:58
deliveren
Ülkemizde Buna Benzer Bazı Olaylara Baktıgımızda Durumun Nerelere Gittigini Görebiliyoruz.Örnegin helal gıda(Sanki Digerleri haram) Helal Sigorta(Sanki Milyonlarca İnsan Haram para Yiyiyor) Helal Bar(Bunu Duydugumda Gülüyorum Sadece) Ve Türevleri Durumun Vahametini Apaçık Bir şekilde Ortaya Koyuyor
30 Nisan 2008 14:01
deliveren
Hangi İnsan Azimle İş Arayıpta Bulamamış ?Ayrıca Herşey Benim Keyfime Göre Bana Endeksli olsun da Ne Demek ?.Her Yerin Kendine Göre Kuralları Var. İş Bulmamak Üretilen Bahaneler Bunlar(Resime İthafen)
30 Nisan 2008 14:27 ~ 30 Nisan 2008 14:30
sarho$
islami insan kaynakları planlaması
30 Nisan 2008 14:39
*yvaine*
bu özelliklerde iş arayanlara bizim belediyelerimiz biçilmiş kaftan adeta...
(1) 30 Nisan 2008 14:42
deliveren
Özellikle Son 5 -6 Yıllık Dönemde Resimde Görülen Tipler İşe Alınamadım Diyorlarsa Yalan Söylüyorlar
30 Nisan 2008 14:44
boomerang ¹³
bir hindistanlı olarak ineklere saygı gösterilen bir mezbahada çalışmak istiyorum..
özgürlük..
(5) 30 Nisan 2008 14:46 ~ 30 Nisan 2008 14:46
ivy mrs holi şit
korkmasınlar ya....özel sektör olmasa da yakında hepsi devlet memuru olur...başlarını açmaya da gerek duymadan...
30 Nisan 2008 14:49
deliveren
İşyerinin Şartlarına Uymaları Gerekirken Küstahça Şart Sunan Ve Bunu Özgürlük Olarak Lanse Eden Bir Takım şahısların Dönemi Olmuş artık
30 Nisan 2008 14:55
sarho$
türbanlı oldukları ya da namaz kıldıkları için işe alınmadıklarını düşünüyolardısa dava falan açsalardı..
bu sekilde bişi yapılması da diğerlerine ayrımcılık oluyo
bi şirket ben namaz kılmayan oruç tutmayan adamı işe almam falan derse o da ayip bişi tabi..
pepsi bi ara türbanlıları işe almiicam falan gibi bişiler demişti bi de.. sonradan ceza aldıydı
30 Nisan 2008 15:18
deliveren
bigbang demis ki: kaymakamlık sınavlarında anneniz denize giriyor mu diye soru soruluyor..
ya da dışişleri bakanlığı sınavlarında islamın şartları soruluyor..
yok ya bu ülkede şeriat tehlikesi yok.
Tek Tip İnsan Yetiştirme Çabası
30 Nisan 2008 16:10
sultana
nasıl ki iş saatleri içerisinde sigara içen eleman istemiyorsa kimi şirketler, namaz kılınmasını da istemeyebilirler. şimdi onla bu bir mi diyebilirsiniz, ama iş yerlerinde sermaye sahibinin şartları konuşur malesef... mesai saati diye belirttiği vakitleri başka şeylerle harcamanızı istemeyebilirler. nerde öyle rahatlık...
30 Nisan 2008 18:12
souvereign jr.
yazıklar olsun rezalet birşey. namaz kılacağım işyeri arıyorum demiş. bulamazsın kardeşim sen imam ol ozaman. türbanlıya ds iş vermicen sürünsün , aklı başına gelsin.
30 Nisan 2008 19:29
büdü/öldü
EE ne var bunda dini vazifelerini yerine getirebilmek için imkan sağlayabilecek iş aramalarında ki sorun nerede?
Bu mu sizin özgürlük anlayışınız? Sizin özgürlük anlayışınızın kendilerine bir getirisi olmadığını anlayan islamcıların şeriatı istemeleri en doğal hakları.
sizin/sizlerin o şeriat beyninden eksik neyiniz var? At gözlükleri ile bakmayın hayata, biraz kendinize biraz düşüncenize, biraz hayatın getirilerine hakim olun, başka insanların yaşam biçimlerine saygı gösterin daha sonra saygı bekleyin onlardan. ve kafanızda ki düşünceyi o zaman empoze etmeye çalışın bu şekilde değil.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19608
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!