ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İşçilerin 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istemesine tepkisini “Ayakların başı yönettiği yerde kıyamet kopar” sözleriyle açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, 20 yıl önce grev yapan işçilere grev gözcüsü önlüğü giyerek destek vermiş.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1988’de Refah Partisi İstanbul İl Başkanı iken Darphane işçilerinin grevine destek vermek için gitmiş ve “Zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımız gereği görev telakki ederiz” demişti.
1988 yılında Basın-İş Sendikasına bağlı Darphane işçilerinin grevinin 27’nci gününde Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak ziyaret eden Tayyip Erdoğan işçilere destek için “grev gözcüsü” önlüğünü üzerine giyerek fotoğraf çektirmişti.
Erdoğan, işçileri ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “Ülkemizde özellikle 1980 sonrası hükümetler işçi haklarına insan onuruna yakışmayacak şekilde ilgisiz kalmaktadır. Alın teri kutsallığını yitirmiştir. Ülkemizde işçilerimiz kira ücretlerini dahi ödeyemeyecek zorluklar içerisindedir. Bu zulme son verene kadar haklı ve kararlı mücadelelerin yanında olmayı inancımız gereği görev telakki ederiz” demişti.
BAŞBAKANIN ‘AYAKLAR’ SÖZÜ BİZİ ÜZDÜ
Fotoğraf karesinde yer alan isimlerden biri olan Gazeteci Hasan Tufan, Başbakan Erdoğan’ın bugün işçilere ve emeğe bakışının kendisini şaşırttığını söylüyor.
Dönemin Basın İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı olan Hasan Tufan ise, “Grev yerine gitmeden önce Erdoğan’la çalışma hayatı üzerine sendika merkezinde uzun uzun sohbet etmiştik. Kendisi grev yerine gelerek emekçiden yana tavır göstermişti. 20 yıl önce grev önlüğünü üstüne giyen bir siyasetçinin 20 yıl sonra böyle açıklamalar yapması bizleri üzdü. Keşke Başbakan 1 Mayıs’ta Taksim’de hak arayacak işçilere ‘ayak’ demeseydi. Türk siyasi tarihi bunu not düşecektir” diye konuştu.
ne dersek diyelim böyle şeyler söylemeye devam edecek :)
(1) 30 Nisan 2008 02:24
uysalhan
bu ülkede doğru olanı yapmak için hep ezilmek mi gerekiyor?
ya da güç kazanmak için belirli bir zaman diliminde mazlumun yanında olmak mı demek oluyor?
biz şimdi adalet, hak, hukuk, demokrasi, insan hakları gibi kavramları savunurken, gelecekte elimize erk geçtiğinde farklı mı davranıcaz?
(1) 30 Nisan 2008 02:26
jaja of opobo ® .iz
Fotoğraf karesinde yer alan isimlerden biri olan Gazeteci Hasan Tufan, Başbakan Erdoğan’ın bugün işçilere ve emeğe bakışının kendisini şaşırttığını söylüyor.
mevzu tayyipse böyle şeylere şaşırmamak lazım.adamın tarzı bu.Demekki ozmn çıkarı o yöndeymiş.tıpkı bi zmnlar tarikat liderlerinin yanında diz çöküp oturması gibi...
bide ayak takımı dedi yanılmıyosam.ee yine aynı adam çiftçisine de anasını alıp gitmesini sölemişti...
tayyip ve olağan hareketleri....
(2) 30 Nisan 2008 02:30
buz mavisi
ntvde gordum bende bı saat once falan.baslık acmaya bıle gerek duymadım cunku hepımız bılırızkı erdoganın ilk ve tek celişkisi değildir bu.
evet uysalhan bu ulkede dogru olanı yapmak ıcın genelde ezılmek gerekıyor.
yarın yola cıkıcak 1 mayıs mıtıngı için insanlar taksıme yuruyecekler.muhtemelen izin verilmeyecek.bı cok arkdasım gidiyor buyuk bı kısmı gozaltına alınacaklrından emın.bakalım neler olcak hep yaptıgımız gibi yine bakmakla yetinicez işte..
30 Nisan 2008 02:34
uysalhan
o değişerek gelişti bi kere...
değişerek gelişmek, kapitalist sistemin kölesi olmaksa, ilkel komünal sisteme geri dönelim.
yiyen olur mu?
(1) 30 Nisan 2008 02:35
sultana
buralarda bi arkadaş vardı, omurgasız falan diyordu bazı arkadaşlara, asıl omurgasızlığı bu başlık sayesinde görebilir ...
(3) 30 Nisan 2008 02:44
bonaventure
ben tam olarak bu ifadeyi kullanmıyordum ama dönek, fırıldak gibi ifadelerle bunu betimliyordum. galiba benim. buyrun efendim:))
sultana [fragile!!! demis ki: ]buralarda bi arkadaş vardı, omurgasız falan diyordu bazı arkadaşlara, asıl omurgasızlığı bu başlık sayesinde görebilir ...
öte yandan benim bu adamın fırıldaklığına bir sözüm yok artık. herkes biliyor zaten ne halt olduğunu. ama bu haltın iyi bi şey olduğunu zannediyor bazıları o garibime gidiyor. babam der sık sık halt etmek b.k yemenin arapçasıdır diye. ne demekse artık;)
son paragrafıda okuyunca başta bana da saçma geldi:)
30 Nisan 2008 02:55
bonaventure
o değilde bu adamın olayı ayakları baş yapmak değil miydi bir takım çok muhterem sosyologlara göre?
30 Nisan 2008 02:56
sultana
yoo sen değildin, aynen omurga lafını kullanan kimdi cidden hatırlamıyorum, ama erdoğan için pek bir uygun oldu
(1) 30 Nisan 2008 03:26
sarho$
20 yıl çok
30 Nisan 2008 03:29
uysalhan
yoo sen değildin, aynen omurga lafını kullanan kimdi cidden hatırlamıyorum, ama erdoğan için pek bir uygun oldu
sen kumandanı tarif ediyorsun galüba..
(4) 30 Nisan 2008 03:35
paslı eyfel
ayaklar olmasa başın başı büyük bir beladadır
ayakları olmayanlardan bi sorunuz.
30 Nisan 2008 10:24
tohunç€yll
biri omurgasız mı dedi :):)
sultana [fragile!!! demis ki: ]buralarda bi arkadaş vardı, omurgasız falan diyordu bazı arkadaşlara, asıl omurgasızlığı bu başlık sayesinde görebilir ...
(1) 30 Nisan 2008 12:06
comandante
Buyrun benim :)) Biz RTE'nin dönek olduğunu gömlek çıkarıp giydiğini, dön baba dönelim hacılara gidelim felsefesinde olduğunu uzun zamandır biliyorduk zaten. Ama merak etme o bahsettiğin ''bazı arkadaşlar''da RTE'yi aratmazlar döneklikte, ''omurgasızlıkta''
Buyrun benim :)) Biz RTE'nin dönek olduğunu gömlek çıkarıp giydiğini, dön baba dönelim hacılara gidelim felsefesinde olduğunu uzun zamandır biliyorduk zaten. Ama merak etme o bahsettiğin ''bazı arkadaşlar''da RTE'yi aratmazlar döneklikte, ''omurgasızlıkta''
30 Nisan 2008 19:56
**bozacı**
Başbakan bazen kendisine verilen metinden sapmalara gidiyor.Bunu da ancak öfkesine kapılması ve hiddetlenmesiyle açıklarız.Acaba RTEnin eline o metni kim veriyor?''GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ''
Asıl ayak bunu söyleyenin kendisidir...-bknz:''kukla olmak''
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19599
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!