gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Güncel - Babalar Gibi Para Kazanacaklar
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 5
 Yazar: Mesaj:
deliveren
deliveren

Yurtsever Cepheli Eğitim Emekçileri, hükümetin kiralık okul kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Eğitim emekçileri, AKP hükümetinin okul inşa etmek yerine arazilerin kiralanması ya da satışa çıkartılması yoluyla okul yaptırmasını ve bunu bir hizmet olarak sunmasını eleştirdiler.

“Milli Eğitim Temel Kanunu'nda Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı” ile özel ve tüzel kişilerin kendilerine ya da devlete ait arazi üzerinde okul kurup bunu 49 yıllığına devlete kiralamasına imkan sağlanması, gündeme geliyor. Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirilen ve AKP’nin eğitim alanına yönelik yeni bir müdahalesi olarak gündeme gelen bu değişikliğe karşı bir açıklama yapan Yurtsever Cepheli Eğitim Emekçileri, eğitim alanına dönük her türlü piyasacı, gerici saldırıya karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar.

Açıklamada, AKP Hükümeti ve AKP'li belediyelerin, sermaye için gerçekleştirdikleri her türlü dönüşümü belli demagojiler üreterek, bu değişiklikleri halkın çıkarınaymış gibi gösterdiklerine dikkat çekildi. Milli Eğitim Temel Kanunu'nda ön görülen değişiklik, sermayeye kamu arazileri üzerinden para kazanma olanağı sunuyor. Eğitim Emekçileri ayrıca, bu adımın satışı planlanan okullarla da ilgisi olduğuna dikkat çekiyor. Eğitim Emekçileri'nin açıklamasında, Türkiye'de yaklaşık iki yıldır, değerli arazileri bulunan okulların satışına karşılık, başka bölgelere okul yaptırmak gibi bir gündemin tartışıldığını hatırlatılarak Bu adımla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, kendi arazisi üzerine okul yapıp, hizmete açamayacağını beyan etmiş olacak ve üstelik bu halkımıza bir hizmet olarak anlatılacak denildi.

Yurtsever Cepheli Eğitim Emekçileri son olarak, okulların eğitim yuvası olmaktan çıkartılıp, para babaları için birer işletmeye dönüştürülmesine seyirci kalmayacaklarını belirttiler.

29 Nisan 2008 15:52  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Gün Gelir Hesap Döner :)(Az Kaldı Az)

29 Nisan 2008 20:25  mesajın adresini al  
khopp!xd
khopp!xd
yha pardon ama
o kadar uzun bı yazıyı okumaya tahamml edemem:)

29 Nisan 2008 20:28  mesajın adresini al  
bukowski.iz
bukowski.iz

istanbul üniversitesindehukuk okuyor bu arkadaş

3 paragraf yazıya uzun diyen bir hukukçu. davalara kanunları okumadan bakacak herhalde

içimden bu memlekete küsmek geliyo bazen de, tutuyorum kendimi. başka gidecek bi yerim yok

khopp!xd demis ki:
yha pardon ama
o kadar uzun bı yazıyı okumaya tahamml edemem:)

29 Nisan 2008 20:44  mesajın adresini al  
khopp!xd
khopp!xd
shananee nasıl bakarsm bakarm dawalarıma shana mı kaldıı kadişm:( belki o ankı ruh halım oleydı we okumak ıstemedm

30 Nisan 2008 19:08  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 5
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008