| |
lucy luyi
|
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
valla baykalın yerine bi başkası da genel başkan olsa yine tablo aynı olur.chp kemik oylarla meclise girer ama asla iktidar olamaz...
zaten akp artık yapıştı bikere kazısan çıkmaz...
|
|
3 ~ 117 gün
|
|
| |
**bozacı**
|
Sol Sol Sol...Baykal yetti be dayı...
Baykalın zamanından bir Baykal bir de KRALİÇE ELİZABETH kaldı...YETMEZ Mİ???
|
|
1 ~ 117 gün
|
|
| |
**bozacı**
|
Chpnin tarihi öyle demiyor...7Olerin chpsi bugün olsa inan bana akepeden daha fazla oy alır...Halkı arasında ayrım yapmayan,işçinin,emekçinin yanında yer alan chp,kısacası SOL chp olsa,ah bi olsa...
jaja of opobo ® demis ki: valla baykalın yerine bi başkası da genel başkan olsa yine tablo aynı olur.chp kemik oylarla meclise girer ama asla iktidar olamaz...
zaten akp artık yapıştı bikere kazısan çıkmaz... |
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
kwn©h
|
ben doodumdada bu herif vardı ben gebercem gene bu herif var bea :S
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
Chpnin tarihi öyle demiyor...7Olerin chpsi bugün olsa inan bana akepeden daha fazla oy alır...Halkı arasında ayrım yapmayan,işçinin,emekçinin yanında yer alan chp,kısacası SOL chp olsa,ah bi olsa...
bozacı evt keşke Atatürk'ün chpsi hala dimdik ayakta duruyor olsaydı...ama işte tarihin tozlu sayfalarında kaldı o chp.bunu kabul etmek lazım..
halkından kopmuş,kendini toplumdan soyutlamış bir chp sözkonusu şuan...
|
|
2 ~ 117 gün
|
|
| |
**bozacı**
|
Ben bu Atatürk'ün chpsi lafını da anlamıyorum.Atatürk'ün chpsi artık bizim işimize yaramıyor,o tek partili dönemde tamamen Atatürk sayesinde Chp olan Chp idi.Eğer bir Chp olacaksa bu bugün için sosyalist,en azından sosyal demokrat-Ecevit zamanındakine benzer- bir chp olacaktır.7Olerden asıl kastettiğim oydu.1961 ANAYASASInın sağladığı özgürlük ortamında halkı arkasına almış bir chp...
jaja of opobo ® demis ki: Chpnin tarihi öyle demiyor...7Olerin chpsi bugün olsa inan bana akepeden daha fazla oy alır...Halkı arasında ayrım yapmayan,işçinin,emekçinin yanında yer alan chp,kısacası SOL chp olsa,ah bi olsa...
bozacı evt keşke Atatürk'ün chpsi hala dimdik ayakta duruyor olsaydı...ama işte tarihin tozlu sayfalarında kaldı o chp.bunu kabul etmek lazım..
halkından kopmuş,kendini toplumdan soyutlamış bir chp sözkonusu şuan...
|
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
yosamite
|
Deniz Baykal' a öyle aman aman gıcık olma durumum yok ama ısrarlı, istikrarlı bir şekilde partinin koltuğuna yapışık olması, mütemadiyen şikayet edildiği halde o kadar milletvekilinin ona deli gibi oy vermesi çok tuhaf geliyo, anlamıyorum ve anlamamaya devam da edecem.Ayrıca başa gelse çok mu iyi şeyler yapacak, sanmam. Yenilikçi insanlar lazım..
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
Ben bu Atatürk'ün chpsi lafını da anlamıyorum.Atatürk'ün chpsi artık bizim işimize yaramıyor,o tek partili dönemde tamamen Atatürk sayesinde Chp olan Chp idi.Eğer bir Chp olacaksa bu bugün için sosyalist,en azından sosyal demokrat-Ecevit zamanındakine benzer- bir chp olacaktır.7Olerden asıl kastettiğim oydu.1961 ANAYASASInın sağladığı özgürlük ortamında halkı arkasına almış bir chp...
asıl Atatürk chpsi işe yarar bu ülkede.hele de şuan..keşke onun gibi halkı kucaklasa yine.halkın içine karışabilse ozmn akp fln vız gelirdi..benm kasettiğim durum bu yani halkın arasına karışabilmek..
|
|
5 ~ 117 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Zaten son dönemde iktidar partisinin de en büyük sorunu o, adamlar artık halktan kopup avrupa birliğine grosso ya sırt dayıyorlar...Bugün niat genç de belirtti...
jaja of opobo ® demis ki:
asıl Atatürk chpsi işe yarar bu ülkede.hele de şuan..keşke onun gibi halkı kucaklasa yine.halkın içine karışabilse ozmn akp fln vız gelirdi..benm kasettiğim durum bu yani halkın arasına karışabilmek.. |
|
|
~ 117 gün
|
|
| |
mr ako
|
adam özhan canaydın gibi......
gerçi canaydın bile bıraktı artık...
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
der totale frieden
|
Gerçekten sosyal demokrat bir oluşum meydana geldiğinde CHP'nin ne kadar sağ görüşlü, milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğu anlaşılacak. Gerçek bir örneği bulunmadığı için aradaki farkı göremiyoruz. Görenler de başka alternatif bulamadığından oy veriyor.
Hatta CHP öylesine tutucu ki, Ecevit'ten sonra sol parti olma özelliğini kaybetmesine rağmen kendisine hala sol diyor. 20 yıl oldu hala aynı inat, aynı öfkeli demagog.
MHP dahi daha demokrat ve ılımlı bir siyaset izliyor şu an.
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
der totale frieden
|
Buyrun Baykal'ın iktidar olma planları...
Tarafsız bölge programından: (09.04.2008)
Ahmet Hakan: Peki AKP'nin kapatılması yerine onu sandıkta yenmeyi tercih etmez misiniz?
Deniz Baykal: Siz bir ütopyadan söz ediyorsunuz.
Çok iddialı gerçekten...
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
-sütoğlan-
|
mhp yi bilmem ama
ecevit döneminde haklısın
soner yalcın ın kıtabında ecevit için chp yi sivilleştirip halka açan parti diye yazılmıştı.
bkz: bay pipo
der totale frieden demis ki: Gerçekten sosyal demokrat bir oluşum meydana geldiğinde CHP'nin ne kadar sağ görüşlü, milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğu anlaşılacak. Gerçek bir örneği bulunmadığı için aradaki farkı göremiyoruz. Görenler de başka alternatif bulamadığından oy veriyor.
Hatta CHP öylesine tutucu ki, Ecevit'ten sonra sol parti olma özelliğini kaybetmesine rağmen kendisine hala sol diyor. 20 yıl oldu hala aynı inat, aynı öfkeli demagog.
MHP dahi daha demokrat ve ılımlı bir siyaset izliyor şu an. |
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
sweetdreams
|
Akp'yi yenemeyeceğinin farkında olup ütopya olarak tanımlaması güzel en azından samimi:))
der totale frieden demis ki: Buyrun Baykal'ın iktidar olma planları...
Tarafsız bölge programından: (09.04.2008)
Ahmet Hakan: Peki AKP'nin kapatılması yerine onu sandıkta yenmeyi tercih etmez misiniz?
Deniz Baykal: Siz bir ütopyadan söz ediyorsunuz.
Çok iddialı gerçekten... |
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
**bozacı**
|
ÖDP...en azından...
der totale frieden demis ki: Gerçekten sosyal demokrat bir oluşum meydana geldiğinde CHP'nin ne kadar sağ görüşlü, milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğu anlaşılacak. Gerçek bir örneği bulunmadığı için aradaki farkı göremiyoruz. Görenler de başka alternatif bulamadığından oy veriyor.
MHP dahi daha demokrat ve ılımlı bir siyaset izliyor şu an. |
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
mhpnin izlediği siyasete demokrat ve ılımlı demek bence abes kaçıyor biraz:)
mhp'nin şuan izlediği tek siyaset dönek siyaseti
|
|
3 ~ 116 gün
|
|
| |
der totale frieden
|
jaja of opobo ® demis ki: mhpnin izlediği siyasete demokrat ve ılımlı demek bence abes kaçıyor biraz:)
mhp'nin şuan izlediği tek siyaset dönek siyaseti |
Siyasette döneklik normal bir davranıştır, hatta olmazsa olmazdır. Kendini yenilemenin ve gelişmelere ayak uydurmanın da tek yolu budur.
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
comandante
|
Deniz Baykal'la ilgili daha önce yaptığımı yorumu burada da tekrarlamak istiyorum çünkü değişen hiçbir şey yok.
deniz baykal'ın uzun zamandır bu partinin başında olması ve başarısızlıklara rağmen kan değişimine gitmemesi de onun en önemli eksilerinden birisi. bugüne kadar herhangi bir yolsuzluğu yalanı düzenbazlığı çıkmamasına rağmen türk halkı bir türlü ona güvenmemiş ve iktidar şansı tanımamıştır.
hiziğçiliği yüzünden partideki tüm değerli isimleri ve birikimli kadroları dışarda bırakmıştır. murat karayalçın, fikri sağlar, ercan karakaş, kamer genç gibi bu partiye daha doğrusu sosyal demokrasiye gönül ve ömür vermiş insanları dışarda bırakarak eşref erdem gibi, önder sav gibi yaşı ve beceri belirli olan isimlerle yoluna devam etmesi de onun en önemli eksilerinden bir tanesi.
ancak 22 temmuz seçimleri sonrası kim ne derse desin, besleme medya hakkında ne söylerse söylesin deniz baykal yapması gereken şeyleri layıkıyla ve yerinde zamanında yapıyor. halkın ona verdiği anamuhalefetin gereğini yerine getiriyor. bazı çevreler sanki iktidar gücü veya yaptırımı varmış gibi ondan sorunlara çözüm bulmasını bekliyor ve saldırıyor. oysa onun görevi ve izlemesi gereken politika hükümetin yanlış ve taraflı politikalarına muhalefet etmesi ve bu yanlışlıktan dönülmesi. deniz baykal bazıları gibi meydandan attığı iple iktidar sahiplerini çukurdan çıkarmadığı için, gül abdullah'ın köşke çıkmasına izin vermediği için, ülkeyi siyasi ve hukuki bir kaosa sokan sıkmabaş düzenlşemesine imza atmadığı için üzerine gidiliyor ve kötü damgası vuruluyor, sanki yapması egrekenler bunlarmış gibi.
ayrıca karşısına çıkan adaylara baktığımız zaman başta bu kongrede aday olmayan sarıgül olmak üzere hiçbirisibu görevi layıkıyla yerine getirecek çapta ve beceride insanlar değil. baykal gitsin de kim gelirse gelsin zihniyetiyle bir yere varılamaz. ever deniz baykal artık chp'deki liderlik koltuğunu birilerine bırakmalıdır ama bu kişi partiyi ve türkiye'yi daha ilerilere iktidara taşıyabilecek birisi olmalıdır. ve bu kişi ne m.sarıgül'dür ne de h.koç'tur. diğer aday adaylarını saymıyorum bile
|
|
~ 116 gün
|
|
| |
cimbomlu
|
bu adam o koltukta can verecek
|
|
~ 116 gün