ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Erdoğan'ın 3 çocuk yapın ısrarı aile planlamasını baltaladı
TÜRKİYE Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı (TAÇSAV) Antalya Şube Başkanı Remziye Kıymık, gebelikten korunma yöntemlerinin topluma öğretilmesi için yürütülen çalışmalarda trajikomik olaylar yaşandığını söyledi. Kıymık, Başbakan Erdoğan'ın `Üç çocuk yapın' çağrısının da aile planlaması çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.
Remziye Kıymık, Gebeliğin önüne geçilmesi konusunda en etkili yollardan biri olan spiral yöntemini anlattığımız bir ev hanımı, `O yöntemi asla kullanmam. Eşim o cihazın dinleme aygıtı olduğunu söyledi. Devlet bizi dinliyormuş' cevabını verince, toplumun ne durumda olduğunu bir kez daha anladım dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere Üç çocuk yapın çağrısı ve nüfusun gençleştirilmesiyle ilgili açıklamalarının aile planlaması uygulamalarına büyük zarar verdiğini kaydeden Kıymık, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını örnek alan vatandaşlar bizi kapıdan kovuyor. Vatandaş, `Koca Başbakan çocuk yapın diyor, siz tersini istiyorsunuz' diyerek bize çıkışıyor. Destek almak isteyen vatandaş sayısı, Başbakan'ın bu açıklamasından sonra yarı yarıya azalma gösterdi diye konuştu.
Antalya'nın, nüfus planlaması uygulamaları ve halkın bilinçlendirilmesi konusunda Türkiye ortalamasının gerisine düştüğünü belirten TAÇSAV Şube Başkanı Kıymık, Nüfus konusunda değişken bir yapıya sahip Antalya, aile planlaması konusunda kırsal kesimlerin gerisine düşüyor dedi.
Eğitim çalışmalarını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörün hızlı göç olduğunu da belirten Remziye Kıymık, nüfusun sürekli değişmesi nedeniyle bilinçlendirme çalışmalarının çok yavaş işlediğini belirterek, Özellikle kırsal kesimden göç alan kentimizin eğitim ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu nedenle Antalya olarak diğer illerin gerisinde kalıyoruz diye konuştu.
hayranım yurdum inasanın komplo teorilerine yaf,bu kadarr mı korkutulmuş olur bir insan.
26 Nisan 2008 15:01
deliveren
hande+depresyonda demis ki: ben 5 iz istiyorumm çatır çatır doğurucamm..
Milli Çocuk Planımıza Göre Başkasının 2 Çocuk Hakkını Bile Kullanmışsın
26 Nisan 2008 15:01
cumuk
:))) yurdum insanı işte
lafını dinlerler ama bu çocuğa nası bi ülke vaadediyosun die sormaz kimse
26 Nisan 2008 15:02
adamın1i
Ben 11 çocuk yapıcam.
Ailespor gibi bir projem var :)
26 Nisan 2008 15:03
deliveren
Acaba O 3 Çocugun Kültürel Altyapısı İçin Bir çalışma Yapmış mı 6 Yıldır ?
26 Nisan 2008 15:04
eterlielbisemudguard
bir de amca vardı böyle 12 çocuklu aile planlaması dolayısıyla prezervatif dağıtmışlar köyün okulunda da eğitim vermişlerdi hepsine... nasıl kullanılır ne zaman kullanılır... amacı nedir falan... sonra amca evine gidiyo 3 ay sonraki yapılan kontrollerde karısı hamile çıkıyo... doktor diyoki sen kullanmadın mı bu prezervatifi...
Cevap: ya, doktor bey benimkine küçük geldi ucundan kestim...
bir gazetede okumustum ama haberi bulamadım tam olarak aktaramamısta olabilirim genel olarak bu sekildeydi ama abartı yok ama kesin eksiktir :)
26 Nisan 2008 15:35
adamın1i
deliveren demis ki: Acaba O 3 Çocugun Kültürel Altyapısı İçin Bir çalışma Yapmış mı 6 Yıldır ?
Kültürel alt yapısımı ?
Ekonomik ve sosyal güvencelerden bahsetmek istedin sanırım.
Ben bu konuyu direk başbakanla konuştum.Muhalif gerzeklerin sermayenin rengi konusunda ki takıntılarını , dışa açılımda ki paranoyak yaklaşımlarını ,akp`nin her adıında k 367 misali güven çıkmazlarını ,isim olarak etrafta oluşan komplo teorilerini atlattoğım vakit bu konuya eğilip yeni bir komisyon kurup , her dünyaya gelen türk çocuğu için sağlam bir gelecek planlaması yapmayı düşünüyorum dedi.
He onun adı RTE rahat bırakırız.Bu seferde her diyileni yapan bir millet misiniz ki ,ben öle laf olsun diye dedim ciddiye almasaydınız, al pijinide git lan burdan diyip işin içinden içinden çıkar mı bilinmez ama onun söylemleri bunlar.
26 Nisan 2008 15:37
deliveren
HAberin Bulundugu Sitedeki Bazı Yorumlar
çarpım tablosunu bilmeyen adamlar kendilerini çok önemli birşey sanıp ta dış güçler bizi dinliyordur belki demezler mi:)cahil takımı kendini çok önemsiyor,be cahil hangi haksızlığa karşı çıktın,en son neye tepki gösterdin,siyasi bir fikrin varmı ki dinlenmekten korkuyorsun
Bu millet bu kadarmı cahil olur ulu önderimiz ATATÜRK ne demiş cehalet en büyük düşmandır evet o zaman eğitim şart eğitimsiz bir toplumu yönetmek koyun sürüsü gütmek kadar kolaydır.
Bu aklı evvellerin hiçbiri Devlet benim oramdan gelen sesi ne yapsın? demiyor mu?
MİLYONLARCA KADINDA BU AYGITTAN.VE DİNLENİYORLAR.PEKİ BUNLARI DİNLEMEK İÇİN KAÇ MİLYON FREKANS YADA KANAL VE ALICI CİHAZ İLE PERSONEL GEREKİYOR?YADA O GÖRÜŞTE OLANLAR GERÇEKTEN DİNLENİLMEK İSTİYORLARDIR CANIM.
yok daha neler bi senin dinlenmediğin kaldıydı:)aşı bile olmuyorlar kısırlaştırılıyoruz diye.:)hastalıktan geberince de allahtan diyorlar..zaten allahın işi gücü yok size çocuk ve ölüm yollayacak..kendi yediğiniz naneleri de allaha yıkmayın.
Sonuc olarak Japon secim sistemi benimsenmedikce Turkiye ileriye gidemez. Universite bitirmeyenler oy kullanamamali. Secim baraji kaldirilip, gercek demokrasi temeli olusturulmali. Ama ilk once kafasi calismayan bu cahil yiginlarin ulke gelecegini etkilemesinin onune gecilmeli...
Nasıl olsa hazine elinizin altında ya doğutturun üç dört tane çocuk hazineden aldıklarınızı kömüre, pirince, bulgura çevirip dağıtırsınız bebelerin karınları doyar.
İşte Akp2nin seçmeni!!!!!Sorgulamak yok,Düşünmek yok.Kim nederse inanır.1 kilo salçaya,500 kg kömüre,sadaka siyasetine kanar.Hiç sormaz Bu değirmenin suyu bir gün kesilecek.Sen bana iş ve,Ülkeme yatırım yap.Babalar gibi satmak çözüm değil.Ne olcak bunun sonu?diye.
Başbakan kendince haklı. Onun çocukları sponsorlarıyla doğdular tabii. Yaşasın Ramsey dimi?
İşte Spirale dinleme cihazıdır diyen bir zihniyet doğal liderlerini dinleyip 3 değil 13 çocukta yapar durmak yok yola devam spiral kafalılar sizi.Çocukların geleceğini düşünür bir insan önce ondan sonra adım atar ama nerde EĞİTİMSİZLİK bu seviyelerde oldukçada AB''ye bizi almazlar ZATEN ALMAYACAKLAR oda ayrı bir konu ama neyse.
26 Nisan 2008 15:39 ~ 26 Nisan 2008 15:41
deliveren
Yorumlar Bayagı Güzelmiş :)
26 Nisan 2008 15:40
the prens
madem başbakan 3 çcouk istiyor her ailedne önce kendisi doğursun kolay işmiymiş sonra desin millete :dd
26 Nisan 2008 15:52
souvereign jr.
naptın? nası bakılır 5 çocuğa beya :)
26 Nisan 2008 21:03
comandante
Tayyip'in lafını dinleyenler acaba kendi çocuklarının da sponsorlarıyla geleceğini mi sanıyolar. Her 3 çocuğu olana Ramsey burs verip, bankalar gemicik kredisi açmıyo
(1) 26 Nisan 2008 21:57
lifeisshort
vur vur inlesin
rte dinlesin :)))))))))))))))
26 Nisan 2008 22:13 ~ 26 Nisan 2008 22:14
jaja of opobo ® .iz
gelişmişliği nüfus oranıyla bir sanan bir başbakanımız var ne mutlu bize:))))
28 Nisan 2008 21:55
sara chopin
Antalya Şube Başkanı Remziye Kıymık, gebelikten korunma yöntemlerinin topluma öğretilmesi için yürütülen çalışmalarda trajikomik olaylar yaşandığını söyledi.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19520
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!