ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  'Spiral takmam, devlet dinler!'
dogum kontrol tayyip devlet
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
Erdoğan'ın 3 çocuk yapın ısrarı aile planlamasını baltaladı

TÜRKİYE Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Vakfı (TAÇSAV) Antalya Şube Başkanı Remziye Kıymık, gebelikten korunma yöntemlerinin topluma öğretilmesi için yürütülen çalışmalarda trajikomik olaylar yaşandığını söyledi. Kıymık, Başbakan Erdoğan'ın `Üç çocuk yapın' çağrısının da aile planlaması çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Remziye Kıymık, Gebeliğin önüne geçilmesi konusunda en etkili yollardan biri olan spiral yöntemini anlattığımız bir ev hanımı, `O yöntemi asla kullanmam. Eşim o cihazın dinleme aygıtı olduğunu söyledi. Devlet bizi dinliyormuş' cevabını verince, toplumun ne durumda olduğunu bir kez daha anladım dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailelere Üç çocuk yapın çağrısı ve nüfusun gençleştirilmesiyle ilgili açıklamalarının aile planlaması uygulamalarına büyük zarar verdiğini kaydeden Kıymık, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını örnek alan vatandaşlar bizi kapıdan kovuyor. Vatandaş, `Koca Başbakan çocuk yapın diyor, siz tersini istiyorsunuz' diyerek bize çıkışıyor. Destek almak isteyen vatandaş sayısı, Başbakan'ın bu açıklamasından sonra yarı yarıya azalma gösterdi diye konuştu.

Antalya'nın, nüfus planlaması uygulamaları ve halkın bilinçlendirilmesi konusunda Türkiye ortalamasının gerisine düştüğünü belirten TAÇSAV Şube Başkanı Kıymık, Nüfus konusunda değişken bir yapıya sahip Antalya, aile planlaması konusunda kırsal kesimlerin gerisine düşüyor dedi.

Eğitim çalışmalarını olumsuz yönde etkileyen en önemli faktörün hızlı göç olduğunu da belirten Remziye Kıymık, nüfusun sürekli değişmesi nedeniyle bilinçlendirme çalışmalarının çok yavaş işlediğini belirterek, Özellikle kırsal kesimden göç alan kentimizin eğitim ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu nedenle Antalya olarak diğer illerin gerisinde kalıyoruz diye konuştu.
~ 134 gün   mesajın adresini al  

zebra finch
zebra finch
ben 5 iz istiyorumm çatır çatır doğurucamm..

tane® ©an
tane® ©an
hayranım yurdum inasanın komplo teorilerine yaf,bu kadarr mı korkutulmuş olur bir insan.

deliveren
deliveren

hande+depresyonda demis ki:

Milli Çocuk Planımıza Göre Başkasının 2 Çocuk Hakkını Bile Kullanmışsın

cumuk
cumuk
:))) yurdum insanı işte
lafını dinlerler ama bu çocuğa nası bi ülke vaadediyosun die sormaz kimse

adamın1i
adamın1i
Ben 11 çocuk yapıcam.
Ailespor gibi bir projem var :)

deliveren
deliveren
Acaba O 3 Çocugun Kültürel Altyapısı İçin Bir çalışma Yapmış mı 6 Yıldır ?

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
bir de amca vardı böyle 12 çocuklu aile planlaması dolayısıyla prezervatif dağıtmışlar köyün okulunda da eğitim vermişlerdi hepsine... nasıl kullanılır ne zaman kullanılır... amacı nedir falan... sonra amca evine gidiyo 3 ay sonraki yapılan kontrollerde karısı hamile çıkıyo... doktor diyoki sen kullanmadın mı bu prezervatifi...

Cevap: ya, doktor bey benimkine küçük geldi ucundan kestim...

bir gazetede okumustum ama haberi bulamadım tam olarak aktaramamısta olabilirim genel olarak bu sekildeydi ama abartı yok ama kesin eksiktir :)
 3   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

penguen
penguen
 6   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

-sütoğlan-
-sütoğlan-
babası olabilirim bu cocukların
xD

1   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
 1   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

bukowski
bukowski

ne diyosun??

:)

adamın1i
adamın1i

deliveren demis ki:
Acaba O 3 Çocugun Kültürel Altyapısı İçin Bir çalışma Yapmış mı 6 Yıldır ?

Kültürel alt yapısımı ?
Ekonomik ve sosyal güvencelerden bahsetmek istedin sanırım.

Ben bu konuyu direk başbakanla konuştum.Muhalif gerzeklerin sermayenin rengi konusunda ki takıntılarını , dışa açılımda ki paranoyak yaklaşımlarını ,akp`nin her adıında k 367 misali güven çıkmazlarını ,isim olarak etrafta oluşan komplo teorilerini atlattoğım vakit bu konuya eğilip yeni bir komisyon kurup , her dünyaya gelen türk çocuğu için sağlam bir gelecek planlaması yapmayı düşünüyorum dedi.

He onun adı RTE rahat bırakırız.Bu seferde her diyileni yapan bir millet misiniz ki ,ben öle laf olsun diye dedim ciddiye almasaydınız, al pijinide git lan burdan diyip işin içinden içinden çıkar mı bilinmez ama onun söylemleri bunlar.

deliveren
deliveren
HAberin Bulundugu Sitedeki Bazı Yorumlar

çarpım tablosunu bilmeyen adamlar kendilerini çok önemli birşey sanıp ta dış güçler bizi dinliyordur belki demezler mi:)cahil takımı kendini çok önemsiyor,be cahil hangi haksızlığa karşı çıktın,en son neye tepki gösterdin,siyasi bir fikrin varmı ki dinlenmekten korkuyorsun

Bu millet bu kadarmı cahil olur ulu önderimiz ATATÜRK ne demiş cehalet en büyük düşmandır evet o zaman eğitim şart eğitimsiz bir toplumu yönetmek koyun sürüsü gütmek kadar kolaydır.

Bu aklı evvellerin hiçbiri Devlet benim oramdan gelen sesi ne yapsın? demiyor mu?

MİLYONLARCA KADINDA BU AYGITTAN.VE DİNLENİYORLAR.PEKİ BUNLARI DİNLEMEK İÇİN KAÇ MİLYON FREKANS YADA KANAL VE ALICI CİHAZ İLE PERSONEL GEREKİYOR?YADA O GÖRÜŞTE OLANLAR GERÇEKTEN DİNLENİLMEK İSTİYORLARDIR CANIM.

yok daha neler bi senin dinlenmediğin kaldıydı:)aşı bile olmuyorlar kısırlaştırılıyoruz diye.:)hastalıktan geberince de allahtan diyorlar..zaten allahın işi gücü yok size çocuk ve ölüm yollayacak..kendi yediğiniz naneleri de allaha yıkmayın.

Sonuc olarak Japon secim sistemi benimsenmedikce Turkiye ileriye gidemez. Universite bitirmeyenler oy kullanamamali. Secim baraji kaldirilip, gercek demokrasi temeli olusturulmali. Ama ilk once kafasi calismayan bu cahil yiginlarin ulke gelecegini etkilemesinin onune gecilmeli...

Nasıl olsa hazine elinizin altında ya doğutturun üç dört tane çocuk hazineden aldıklarınızı kömüre, pirince, bulgura çevirip dağıtırsınız bebelerin karınları doyar.

İşte Akp2nin seçmeni!!!!!Sorgulamak yok,Düşünmek yok.Kim nederse inanır.1 kilo salçaya,500 kg kömüre,sadaka siyasetine kanar.Hiç sormaz Bu değirmenin suyu bir gün kesilecek.Sen bana iş ve,Ülkeme yatırım yap.Babalar gibi satmak çözüm değil.Ne olcak bunun sonu?diye.

Başbakan kendince haklı. Onun çocukları sponsorlarıyla doğdular tabii. Yaşasın Ramsey dimi?

İşte Spirale dinleme cihazıdır diyen bir zihniyet doğal liderlerini dinleyip 3 değil 13 çocukta yapar durmak yok yola devam spiral kafalılar sizi.Çocukların geleceğini düşünür bir insan önce ondan sonra adım atar ama nerde EĞİTİMSİZLİK bu seviyelerde oldukçada AB''ye bizi almazlar ZATEN ALMAYACAKLAR oda ayrı bir konu ama neyse.

deliveren
deliveren
Yorumlar Bayagı Güzelmiş :)

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008