gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Güncel - Vakit yazarı Hüseyin Üzmez gözaltında
 Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
souvereign jr.
souvereign jr.
Vakit yazarı Hüseyin Üzmez gözaltında

26 Nisan 2008

VAKİT Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Bursa'da 9 Ocak 2003 tarihinde Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde, kendisinden 50 yaş küçük hafız Ayşe Yılmaz'la nikah masasına oturan ve uzun süredir aşırı dinci Vakit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Hüseyin Üzmez, küçük yaştaki kıza tecavüz ettiği ihbarı üzerine dün 23.30 sıralarında Mudanya'da gözaltına alındı. İnegöl İlçesi'nde oturan 14 yaşındaki L.Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen Hüseyin Üzmez'le birlikte küçük kızın annesi ve babasının da Mudanya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Katıldığı televizyon programlarında kavgacı uslubuyla tanınan Hüseyin Üzmez'in sorgusu devam ederken, bugün Mudanya Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

KARISI DA KENDİSİNDEN 50 YAŞ KÜÇÜK
Hüseyin Üzmez'in 5 yıl önce Bursa'da nikah kıydığı kendinden 50 yaş küçük Ayşe Yılmaz'ın ailesi bu evliliğe karşı çıkmış ve nikaha gitmemişti.

Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi'nde kuruyemişçilik yapan kayınpeder Mustafa Yılmaz sonradan bu evliliği onayladıklarını, “Peygamber Efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlenmişti. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşıydım ama sonradan normal karşıladım” demişti.

İLK SİLAHLI SAĞ EYLEMCİ

Malatyalı olan Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyken gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. ‘İlk sağ eylemci' olarak bilinen Hüseyin Üzmez, Ahmet Emin Yalman'ı öldürmeye teşebbüs suçundan mahkum oldu ve 10 yıl hapis yattı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yarıda bıraktığı liseyi, ardından da Hukuk Fakültesi'ni bitiren Hüseyin Üzmez, bir dönem Turgut Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanı Mehmet Aydın'ın özel danışmanı olarak görev yaptı. Hüseyin Üzmez, bazı sağ partilerde görev almış ve MÇP'de genel başkan adayı olmuştu.

böyle köşe yazarları da var işte. suikastçi , tecavüzcü... ama adam aşırı dinciymiş. bir de karısıyla arasında 50 yaş fark varmış.

26 Nisan 2008 13:58  mesajın adresini al  
ßuket
ßuket
peygamber efendimiz eyatsınlar kalksınlar dua etsinler bazı erkekler...

26 Nisan 2008 14:00  mesajın adresini al  
kahin pekmez
kahin pekmez
tecavüz olayları gün geçtikçe hız kazanıyor,biber gazı almalıyım.

26 Nisan 2008 14:01  mesajın adresini al  
penguen
penguen
adam çok dinci bir gazetede köşe yazarliği yapiyorsa

yaptigi seylerin bazilarini peygamber efendimiz'e siğiniyorsa

tecavuz suçlamasi için gözaltina alindiysa

şeriat ile yargilansin ozmn

8 defa alkışlanmış (8)  26 Nisan 2008 14:03  mesajın adresini al  
ßuket
ßuket
Genç kızlara aşkı ilk değil

Hüseyin Üzmez, 2001 yılının aralık ayı başında verdiği röportajda aşkını anlatırken ‘‘yaş farkı’’nın önemli bir sorun olduğunu söylemişti. Üzmez, şunları anlatmıştı:

‘‘Eşim asil bir kadın. Erkek olsaydı, herhalde Genelkurmay Başkanı olurdu. Çok disiplinli, despot. Olayı öğrendikten sonra evde kıyametler koptu. En ufak ihanete tahammül etmez. Dedim ki ‘Doğru, insan kendi duygularına hakim olamıyor. Gönlünü almak için altın bilezikler aldım. Geçen gün de, altın saat aldım. Kızcağızla ilişkim, duygudan ileriye gitmedi. Sadece Kuğulu Park'ta yakınlaşmamız oldu. Bir insan o kadar zaafların içinde ancak bu kadar dayanabilir. Kızcağızın intihar ettiği, son anda kurtarıldığı doğru. Şimdi evlendi. Adamcağız, karısının bana olan duygularını herlahde sezmiştir. ‘Can Pazarı' kitabının ikinci cildini yazmak için hamile kalmasını bekliyorum. Çocuk onu evine bağlar diye. Yoksa yine çok etkilenecek, sarsılacak. O kızcağızla yaş farkı çok hassas bir konu. Yaş olmasaydı ne yapardım biliyor musunuz? Eşimden boşanmadan onu nikahıma almadan günaha, cehennemde yanmaya, sorulacak hesaba razı olurdum. İkinci nikaha karşı olduğumdan değil, yaş farkından. Yoksa, Allah'ın ruhsatı başımızın tacıdır. İslam davasının köpeği bile değilim. Ama karşıdakiler beni İslam davasının temsilcisi gibi görüyorlar.

Şahsımdan İslam'a en ufak bir gölge düşeceğine Allah canımı 100 bin defa alsın. Sırf bundan korktuğum için yapmadım. İnançlarını nefislerine alet edenlerden olurdum. Yaş farkını o mesele yapmıyordu, ben yapıyordum. 20 yaş daha genç olsaydım keşke. Ayrılmak için Çeçenistan'a gidip şehit olacaktım. Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri, kerameten önledi. ‘Nefsinle mücadele et' dedi. Avustralya'ya da ayrı kalmak, nefsimle mücadele etmek için gittim. Duramadım, döndüm.’’

26 Nisan 2008 14:05  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
güzel söylüyorsun da.. bir sazın eksik. :)

penguen demis ki:

26 Nisan 2008 14:06  mesajın adresini al  
penguen
penguen

hem çalar hem söylerim diyosan ben çekiliyim üstadim :D

26 Nisan 2008 14:07  mesajın adresini al  
atmacaa
atmacaa
o 'malatya lı ' kısmını pas geçseydin be keşke

26 Nisan 2008 14:08  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren

penguen demis ki:

Dogru :)

26 Nisan 2008 14:09  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
haşa!
adam şeriatı savunuyor ama şeriat kuralları ile yargılanmak istemiyordur. çünkü tecavüz edenin şeyi kesiliyor bildiğim kadarıyla... bu da ne kadar cahil olduğunu gösterir.

penguen demis ki:

26 Nisan 2008 14:09  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
olur mu azizim. hak senin hakkın, buyur devam et :)

penguen demis ki:

hem çalar hem söylerim diyosan ben çekiliyim üstadim :D

26 Nisan 2008 14:10  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams
Cinsel tatminsiz insanların hadi şöyle diyelim doğruca sapıkların,kendilerine dini alet etmesinden tiksiniyorum.Bundan daha mide bulandırıcı bir şey yok şu hayatta. Hadım edilmesi tüm hemcinslerimin yaşam hakkı açısından daha sağlıklı olacaktır.Kişiye göre şeriat uygulayalım.Ya da şöyle kesin bir kural olsun herkese savunduğu hukuku uygulayalım bakın bir daha şeriat yancılığı yapabilcek mi bu maskeli sapıklar?:)

4 defa alkışlanmış (4)  26 Nisan 2008 14:17  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren

sweetdreams demis ki:
Cinsel tatminsiz insanların hadi şöyle diyelim doğruca sapıkların,kendilerine dini alet etmesinden tiksiniyorum.Bundan daha mide bulandırıcı bir şey yok şu hayatta. Hadım edilmesi tüm hemcinslerimin yaşam hakkı açısından daha sağlıklı olacaktır.Kişiye göre şeriat uygulayalım.Ya da şöyle kesin bir kural olsun herkese savunduğu hukuku uygulayalım bakın bir daha şeriat yancılığı yapabilcek mi bu maskeli sapıklar?:)

Bunlar Yüzsüz Adamlardır.Bugün Yapar Yarın İnkar Ederler :)

26 Nisan 2008 14:17  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
yaa. hukuk sistemimizi mükemmelize ettik, bu dediğin eksik kalmış :)

sweetdreams demis ki:

26 Nisan 2008 14:19  mesajın adresini al  
zekeriya white
zekeriya white
arkadaşlar eskiden mahalle maçı yapardık 3 korner bir penaltı sayılırdı.

26 Nisan 2008 14:20  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
zaten eğer cezaevine konulursa cezaevinde şişliyorlar tecavüzcüleri... şeriat kanunlarından pek bi farkı yok yani :)

26 Nisan 2008 14:20  mesajın adresini al  
sweetdreams
sweetdreams

ya ne var hocam beyin fırtınası yapıyom ideal hukuka doğru:)) böyle böyle mükemmelize ederiz işte olmaz mı?:))

26 Nisan 2008 14:22  mesajın adresini al  
zekeriya white
zekeriya white
şiş dediniz aklıma geldi,bugün balığa gideceğiz : ((
hava yağmurlu,artık geçimimizi denizden sağlıyoruz,denizden baykal çıksa yerim.

26 Nisan 2008 14:22  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
süper fikir. doğal hukuka daha yakın olur hem :)
fırtınada üşütmeden ama :))

sweetdreams demis ki:

ya ne var hocam beyin fırtınası yapıyom ideal hukuka doğru:)) böyle böyle mükemmelize ederiz işte olmaz mı?:))

26 Nisan 2008 14:23  mesajın adresini al  
zekeriya white
zekeriya white
arkadaşlar hakemliği bıraktım,korkmayın kart göstermem.

26 Nisan 2008 14:24  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008