baska hangi ülkede bu kadar fazla aday bu kadar az universite sayısı varda, siz hangi ülkeden sistem getiriyorsunuz
azıcık yüzleşim su ülkenin gerçekleriyle yahu
şu alman sistemi fena değil ama o da burda zor uyglanır, oğlunuz amele olmaya müsait cıktı testler de dese hocanın biri, yaşamaya ne kadar devam eder bilemicem
25 Nisan 2008 22:58
' işte o benim
yok ben komple gircem manasında dedim idi
25 Nisan 2008 22:59
pigu
öss yi ilk ben buldum
25 Nisan 2008 23:00
pin
bu yeni öss'nin de telif hakları tamamen bana ait
25 Nisan 2008 23:02
kretzsche
imam hatipler ile meslek liselerine katsayinin kaldirilmasi siyasi bir oyundan baska bir sey degil . ..
belli temel egitimleri almamis, kendisini yillarca belli öğretim dalina adapte etmemis insanlari yüksek öğretimde alakasiz dallar tercih etme imkani sunmak mantiksiz bir sey.
meslek lisesi dedigin adi üstüne belli bir meslek dali üzerine uzmanlasmayi içerirken kendi konulari ile ilgili bölümlere zaten ek puanlar ile rahatca girebiliyor ve verimli olabiliyorlar.
bizim ilacimiz öss nin sisteminin degismesi degil, gelir düzeyinin tabana yayilmasidir.. ortalama gelir seviyesinin yükselmesidir. . böylelikle insan emegine ödenen para artacak ve yüksek öğretime olan ihtiyac ve bu kadar üst seviye eğitim almaya olan talep düşecektir.
ülkemizde yüksek öğretim görmek gerekmeden yapilabilecek birçok iş var. bu işler için bile üniversiteli ariyorlar.
üniversiteye giden birçok insan yillarini dogru düzgün bir egitim almadan geçiriyor. iş hayatina da girmiyorlar. üretim yapmiyorlar.
öss sistmi değiştirmek yerine üniversiteli gençleri, veya üniversite düzeyinde fakat yüksek öğretime devam etmeyen gençleri iş hayatina, üretime nasil kazandiririz onlari düşünmeleri lazim
(2) 25 Nisan 2008 23:08 ~ 26 Nisan 2008 04:05
melvin udall
yıl 1962
(7) 25 Nisan 2008 23:10
şipsi
puahhahuauahau :D
25 Nisan 2008 23:16
luteus
evet yeni sistem aynen böyle olacakmış aslında çok güzel bir olay ama kafamı kurcalayan bişey var. öğrenimini tamamlamış kişiler nasıl yerleşecek ne kriter olacak yoksa onalr yine sınava mı tabi olacak ?
25 Nisan 2008 23:31
souvereign jr.
öss artık bizden geçti aslında bundan soraki kuşak düşünsün... :)
iyki ilk senemde girmişim üniversiteye yoksa değişen sistemde girmek zorunda kalcaktım...
25 Nisan 2008 23:33
şipsi
öğrenimini tamamlamış derken?
luteus demis ki: evet yeni sistem aynen böyle olacakmış aslında çok güzel bir olay ama kafamı kurcalayan bişey var. öğrenimini tamamlamış kişiler nasıl yerleşecek ne kriter olacak yoksa onalr yine sınava mı tabi olacak ?
25 Nisan 2008 23:33
vampire hunter
atma recep din kardeşiyiz
26 Nisan 2008 00:05
cansel
ya bune ya ıyıce mafettıler oss degıl yanı ınsaları aptal yaptılarr bu ne be dogru durust bı sey uretemıyorlar
26 Nisan 2008 00:08
bahar
ÖSS MÖSS kalmadı, artık başka dertlerimiz var...l8
26 Nisan 2008 01:53
the_ruach
öss kalkar ya da kalkmaz, değişir ya da değişmez ama giren çıkan bize olur!!!!
26 Nisan 2008 02:07
-sokarca-
bu ne a.q her gelen sistemi değiştirio...
adam tum sene calıscak, sınava gelcek oda ne sistem değişmiş yanlıs yere calısmıs :P
26 Nisan 2008 08:34
deliveren
kretzsche demis ki: imam hatipler ile meslek liselerine katsayinin kaldirilmasi siyasi bir oyundan baska bir sey degil . ..
belli temel egitimleri almamis, kendisini yillarca belli öğretim dalina adapte etmemis insanlari yüksek öğretimde alakasiz dallar tercih etme imkani sunmak mantiksiz bir sey.
meslek lisesi dedigin adi üstüne belli bir meslek dali üzerine uzmanlasmayi içerirken kendi konulari ile ilgili bölümlere zaten ek puanlar ile rahatca girebiliyor ve verimli olabiliyorlar.
bizim ilacimiz öss nin sisteminin degismesi degil, gelir düzeyinin tabana yayilmasidir.. ortalama gelir seviyesinin yükselmesidir. . böylelikle insan emegine ödenen para artacak ve yüksek öğretime olan ihtiyac ve bu kadar üst seviye eğitim almaya olan talep düşecektir.
ülkemizde yüksek öğretim görmek gerekmeden yapilabilecek birçok iş var. bu işler için bile üniversiteli ariyorlar.
üniversiteye giden birçok insan yillarini dogru düzgün bir egitim almadan geçiriyor. iş hayatina da girmiyorlar. üretim yapmiyorlar.
öss sistmi değiştirmek yerine üniversiteli gençleri, veya üniversite düzeyinde fakat yüksek öğretime devam etmeyen gençleri iş hayatina, üretime nasil kazandiririz onlari düşünmeleri lazim
Zaten Yök Başkanı İlk Günden Niyetini bElli Etmişti
28 Nisan 2008 20:38
cimbomlu
bu sözleri çok duymuştuk yok öss kalkacak yok bilmem ne ohoohoho daha neler çıkarırlar bunlar ben bu beladan kurtuldum.......
30 Nisan 2008 12:11
babish
yurtdışında uygulanabilen bi sistem neden türkiyede de uygulanamasın? nedir engel?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19507
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!