gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - 2009 da öss değişiyor
 Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 21 - 40
 Yazar: Mesaj:
şipsi
şipsi
bendeee

25 Nisan 2008 22:57  mesajın adresini al  
tane® ©an
tane® ©an
baska hangi ülkede bu kadar fazla aday bu kadar az universite sayısı varda, siz hangi ülkeden sistem getiriyorsunuz

azıcık yüzleşim su ülkenin gerçekleriyle yahu

şu alman sistemi fena değil ama o da burda zor uyglanır, oğlunuz amele olmaya müsait cıktı testler de dese hocanın biri, yaşamaya ne kadar devam eder bilemicem

25 Nisan 2008 22:58  mesajın adresini al  
' işte o benim
' işte o benim
yok ben komple gircem manasında dedim idi

25 Nisan 2008 22:59  mesajın adresini al  
pigu
pigu
öss yi ilk ben buldum

25 Nisan 2008 23:00  mesajın adresini al  
pin
pin
bu yeni öss'nin de telif hakları tamamen bana ait

25 Nisan 2008 23:02  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
imam hatipler ile meslek liselerine katsayinin kaldirilmasi siyasi bir oyundan baska bir sey degil . ..

belli temel egitimleri almamis, kendisini yillarca belli öğretim dalina adapte etmemis insanlari yüksek öğretimde alakasiz dallar tercih etme imkani sunmak mantiksiz bir sey.

meslek lisesi dedigin adi üstüne belli bir meslek dali üzerine uzmanlasmayi içerirken kendi konulari ile ilgili bölümlere zaten ek puanlar ile rahatca girebiliyor ve verimli olabiliyorlar.

bizim ilacimiz öss nin sisteminin degismesi degil, gelir düzeyinin tabana yayilmasidir.. ortalama gelir seviyesinin yükselmesidir. . böylelikle insan emegine ödenen para artacak ve yüksek öğretime olan ihtiyac ve bu kadar üst seviye eğitim almaya olan talep düşecektir.

ülkemizde yüksek öğretim görmek gerekmeden yapilabilecek birçok iş var. bu işler için bile üniversiteli ariyorlar.

üniversiteye giden birçok insan yillarini dogru düzgün bir egitim almadan geçiriyor. iş hayatina da girmiyorlar. üretim yapmiyorlar.

öss sistmi değiştirmek yerine üniversiteli gençleri, veya üniversite düzeyinde fakat yüksek öğretime devam etmeyen gençleri iş hayatina, üretime nasil kazandiririz onlari düşünmeleri lazim

2 defa alkışlanmış (2)  25 Nisan 2008 23:08 ~ 26 Nisan 2008 04:05  mesajın adresini al  
melvin udall
melvin udall
yıl 1962

7 defa alkışlanmış (7)  25 Nisan 2008 23:10  mesajın adresini al  
şipsi
şipsi
puahhahuauahau :D

25 Nisan 2008 23:16  mesajın adresini al  
luteus
luteus
evet yeni sistem aynen böyle olacakmış aslında çok güzel bir olay ama kafamı kurcalayan bişey var. öğrenimini tamamlamış kişiler nasıl yerleşecek ne kriter olacak yoksa onalr yine sınava mı tabi olacak ?

25 Nisan 2008 23:31  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
öss artık bizden geçti aslında bundan soraki kuşak düşünsün... :)

iyki ilk senemde girmişim üniversiteye yoksa değişen sistemde girmek zorunda kalcaktım...

25 Nisan 2008 23:33  mesajın adresini al  
şipsi
şipsi
öğrenimini tamamlamış derken?

luteus demis ki:
evet yeni sistem aynen böyle olacakmış aslında çok güzel bir olay ama kafamı kurcalayan bişey var. öğrenimini tamamlamış kişiler nasıl yerleşecek ne kriter olacak yoksa onalr yine sınava mı tabi olacak ?

25 Nisan 2008 23:33  mesajın adresini al  
vampire hunter
vampire hunter
atma recep din kardeşiyiz

26 Nisan 2008 00:05  mesajın adresini al  
cansel
cansel
ya bune ya ıyıce mafettıler oss degıl yanı ınsaları aptal yaptılarr bu ne be dogru durust bı sey uretemıyorlar

26 Nisan 2008 00:08  mesajın adresini al  
bahar
bahar
ÖSS MÖSS kalmadı, artık başka dertlerimiz var...l8

26 Nisan 2008 01:53  mesajın adresini al  
the_ruach
the_ruach
öss kalkar ya da kalkmaz, değişir ya da değişmez ama giren çıkan bize olur!!!!

26 Nisan 2008 02:07  mesajın adresini al  
-sokarca-
-sokarca-
bu ne a.q her gelen sistemi değiştirio...

adam tum sene calıscak, sınava gelcek oda ne sistem değişmiş yanlıs yere calısmıs :P

26 Nisan 2008 08:34  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren

kretzsche demis ki:
imam hatipler ile meslek liselerine katsayinin kaldirilmasi siyasi bir oyundan baska bir sey degil . ..

belli temel egitimleri almamis, kendisini yillarca belli öğretim dalina adapte etmemis insanlari yüksek öğretimde alakasiz dallar tercih etme imkani sunmak mantiksiz bir sey.

meslek lisesi dedigin adi üstüne belli bir meslek dali üzerine uzmanlasmayi içerirken kendi konulari ile ilgili bölümlere zaten ek puanlar ile rahatca girebiliyor ve verimli olabiliyorlar.

bizim ilacimiz öss nin sisteminin degismesi degil, gelir düzeyinin tabana yayilmasidir.. ortalama gelir seviyesinin yükselmesidir. . böylelikle insan emegine ödenen para artacak ve yüksek öğretime olan ihtiyac ve bu kadar üst seviye eğitim almaya olan talep düşecektir.

ülkemizde yüksek öğretim görmek gerekmeden yapilabilecek birçok iş var. bu işler için bile üniversiteli ariyorlar.

üniversiteye giden birçok insan yillarini dogru düzgün bir egitim almadan geçiriyor. iş hayatina da girmiyorlar. üretim yapmiyorlar.

öss sistmi değiştirmek yerine üniversiteli gençleri, veya üniversite düzeyinde fakat yüksek öğretime devam etmeyen gençleri iş hayatina, üretime nasil kazandiririz onlari düşünmeleri lazim

Zaten Yök Başkanı İlk Günden Niyetini bElli Etmişti

28 Nisan 2008 20:38  mesajın adresini al  
cimbomlu
cimbomlu
bu sözleri çok duymuştuk yok öss kalkacak yok bilmem ne ohoohoho daha neler çıkarırlar bunlar ben bu beladan kurtuldum.......

30 Nisan 2008 12:11  mesajın adresini al  
babish
babish
yurtdışında uygulanabilen bi sistem neden türkiyede de uygulanamasın? nedir engel?

4 Mayıs 2008 02:51  mesajın adresini al  
the mirror's truth
the mirror's truth
sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı

4 Mayıs 2008 02:51  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 21 - 40
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008