ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  Barton Fink
the man who was not there basyapit coen biraderler gerilim dram ethan coen joel coen john mahoney john goodman steve buscemi john turturro barton fink
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

aslan67
aslan67
1940'lı yıllarda New York'lu sosyalist bir oyun yazarı olan Barton Fink, Los Angeles'a gelip bir film senaryosu yazma ihtimali belirdiğinde durumu kabul etmek zorunda kalır. Bir otele yerleşir ve burada film stüdyosunun başkanı Jack Lipnick'le tanışır. Lipnick'ten, yazacağı senaryonun kaba saba bir B filmi için olduğunu öğrenir. Daktilosunda sadece tek bir cümle yazmayı becerse de, içinde bulunmaya hiç alışık olmadığı durum sebebiyle bir türlü ilham gelmez ve tıkanır.

Oteldeki kapı komşusu Charlie Meadows, geveze bir pazarlamacı ve tam bir orta sınıf insanıdır. Fink'in hayatına giren diğer insanlar da (ünlü bir senarist olan Mayhew ve onun kız arkadaşı Audrey gibi) genç entelektüel yazara ilham gelmesine ve senaryoda ilerlemesine yardımcı olamazlar. Stres doruğa çıktığında Fink kendisini doğaüstü tabloları andıran bir cehennemin içinde bulur..

Yapım :1991, ABD / İngiltere
Tür :Dram / Gerilim
Yönetmen :Joel Coen, Ethan Coen
Senaryo :Joel Coen, Ethan Coen
Oyuncular :Judy Davis, John Turturro, Steve Buscemi, John Goodman, Jon Polito, Michael Lerner, Tony Shalhoub, John Mahoney, David Warrilow
Görüntü Yönetmeni :Roger Deakins
Müzik :Carter Burwell
Süre :1 saat, 56 dk.
Gösterim Tarihi :21 Ağustos 1991

Coen biraderlerin başyapıtlarından..Çoğu eleştirmene göre Coen biraderlerin en iyi filmi..Bana göreyse The Man Who Wasn't There filmiyle başa baş giden bir yapım..İkisi arasında ayrım yapamıyorum,bu yüzden ikisi de bana göre kardeşlerin en iyi filmi koltuğunda yer alıyor..Sıcağı ensenizde hissedeceğiniz bir film..Oyuncular gerçekten çok iyi..John Turturro,Taş Devri'nin John Goodman'ı,Quentin Tarantino ve Coen biraderlerin kadrolu oyuncusu Steve Buscemi ve John Mahoney..Performanslar oldukça iyi..John Turturro özellikle çok büyük renk katmış filme..

Cannes film festivali tarihinde en önemli üç ödülü (en iyi film, yönetmen, baş oyuncu) alan tek film imiş ayrıca ve 10-11 ödülünün daha olduğunu belirtmem gerek..

Şu yorumu da bir sinema sitesinde okudum ve paylaşmak istedim:)

film yanılmıyorsam 1992de altın palmiye'yi almıştır.o sene jüri başkanı roman polanski'dir.ödülün kendi filmi europa yerine bu filme gittiğini gören lars von trier polanski'ye cüce demiştir:))

imdb puanı 7.6/10.0 idir..Bu oran diğer sinema sitelerinde 8.5 ila 9.5 arasında değişmektedir..
 2   ~ 135 gün   mesajın adresini al  

cizıs
cizıs
coen kardaşleri nie sevemediğimi bir kez daha bana göstermiş bir filmdir kendisi.. neden bu kadar yüceltiliyor anlamıyorm, yada ben sinema sanatından hiç bi bok anlamıorm.. tmm iyi hoş, güzel filmler ama başyapıt olarak kesinlikle görmüorm bu kardeşlerin filmlerini.. bunu da..
~ 135 gün   mesajın adresini al  

baş rahip
baş rahip
güzel film

denizhan
denizhan
çok iyi filmdi be.
sırf john goodman'ın performansı için bile tekrar izlerim.
üzerinde düşünülmesi gereken filmlerden yalnız .. çıtır çerez diye izleyeceklere uyarı hani.

aslan67
aslan67
Valla abi zevkler ve renkler tartışılmaz,o yüzden saygı duyarım görüşüne..

Yalnız Cannes'tan bu kadar iyi ödüllerle falan dönmesi de filmin kalitesini gösteriyor..

Ha bir de altın palmiye'de jüri başkanı roman polanski ve ödül alıyor,boş bir film değil anlayacağın..

Ayrıca bu film 1 kere değil 2-3 kere izlenilebilecek filmlerden..Kademe kademe işlemişler resmen..

cizıs demis ki:
coen kardaşleri nie sevemediğimi bir kez daha bana göstermiş bir filmdir kendisi.. neden bu kadar yüceltiliyor anlamıyorm, yada ben sinema sanatından hiç bi bok anlamıorm.. tmm iyi hoş, güzel filmler ama başyapıt olarak kesinlikle görmüorm bu kardeşlerin filmlerini.. bunu da..

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
hmm izlemedim...gerilim filmlerini severim,izleyeyim :)

*yvaine*
*yvaine*
çok güzeldir...

sweetdreams
sweetdreams
Gerilimin böyle anlatıldığı başka bir film izlemedim daha,yazamamak bünyede stres yaratır yazar olmasam da az buçuk anlıyorum Barton'ı.Her neyse o değilde film çok güzel coen kardeşleri seviyorum:) Hele ki Charlie'nin arkasında yangınalrla ilerlediği otel koridoru sahnesi hala tarafımdan renkli renkli hatırlanabilmekte.
~ 134 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008