ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  “Karanfillerle, şarkılarla Taksim’e” çağrısı

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 76 - 90

comandante
comandante

tohunç geldi kaçın demis ki:
geçiceksin abi bana 100 bin lira versinler bi kalabalığa öyle vurmam...

Sen o paranın 4'de 1'i için bile kendini satarsın. yalancı adam.
 1   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç

basmak basılmak...

sweetdreams demis ki:
ben de slogan gençliği ile bi yere ilerlemem zaten arkadaşım:) bırak devrimin şanslı yolunu...:)) ben yere basmayı severim:))
~ 134 gün   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
comandante seni seni :)

sweetdreams
sweetdreams
sence nereye ilerliyo o halk :D ciddi bi soru

sizin gibi objektif düşünmeyen slogan solcuları ile bi yere yürümeyip yolu tıkayacağı kesin:)) çok ciddi cevap bu da:))

gameness
gameness
devrim çok şanslı bi yoldur ahaha :D:D

oo comandante de geldi tamam hadi okey oynayalım yani o derece olur yani :D

comandante
comandante

kaçılın bop geldi demis ki:
ben şimdiye kadar hiçbi ülkücünün şiddet kullanmadan düşüncelerini anlattığını, açıklamaya çalıştığını görmedim.. hele kendine 2 derece ters görüşlü bi adamın yanında hepsi abdullah çatlı olur.

Memet'in alıntı yaptığı komünist tarifi ne kadar yanlışsa senin yaptığın ülkücü tanımı da bir o kadar yanlış. Düşüncesiyle taban tabana zıt olduğum bir çok ülkücü görüşlü tanıdığım var ve oturup efendi gibi konuşup tartışıp ortak bir nokta bulabiliyor bulamasakta masadan efendice kalkıp içmeye gidebiliyoruz :) En büyük zaafınız ve yanlışınız önyargılarınız. Uçurumu yaratan ve kaos çıkartan da bu önyargılar zaten.
 3   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

tohunç
tohunç
zaten senin arkadaşın ülkücü olmasa şaşardım
 3   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

uysalhan
uysalhan
swetdreams@
ilerlemek isteyen yalnız halk değil, görevleri arasında vatandaşlarını korumak ve ilerlemenin de olduğunu unutan devletin de, joplayıp engellemek değil, ilerlemek konusunda halka önayak olması gerekmez mi..

no control
no control
sol adına bir şey yapmayanlar...reforministler,oportinistler...tarihimizi ağzına alamaz...biz o marşı ve o günü kan ve can pahasına aldık...tarihe bunu böyle yazdık...kimse kimseyi bilmeden atıp tutmayacak...kişilere laf söylenecekse söyleyip rahatlayın..ama insanların kanla yazdıkları değerlere,sözlere,marşlara laf etmeyin...

1 Mayıs kavgası, dünyada da ülkemizde de zorlu olageldi. Gün geldi, kanımızın döküldüğü, gün geldi zaferlerimizi kutladığımız bir gün oldu.

Ezilenlere birlik olmanın, proletaryaya sınıfının bilincini taşıyan bir gündü sonuçta ve böyle olduğu için de hep engellemeye çalıştılar.

Gün oldu yasaklarla, gün oldu katliamlarla engellemeye çalıştılar. İşte bu sayfada adı olanları bu saldırılarda şehit verdik. Onlar, kavganın içinde, proleteryanın en özel gününde, kızıl bayrakların en çok yakıştığı bir kavga gününde şehit düştüler.

*

1 Mayıs'taki ilk şehitlerimizi 1 Mayıs 1977'de İstanbul Taksim'de verdik.

Kontrgerillanın kurşunları aldı onları aramızdan. 35 şehit verdik o gün Taksim Meydanı'nda ve o gün 1 Mayıs Alanı oldu orası. İşte 1 Mayıs Alanı'nı 1 Mayıs Alanı yapan şehitlerimiz:

Ali Sidal, Kadir Balcı, Hasan Yıldırım, Hikmet Özkürkçü, Ramazan Sarı, M. Elmas, Mültezim Oltulu, Mahmut Atilla Özbelen, Ömer Narhan, Bayram Çıtak, Kahraman Alsancak, Aleksandros Konteas, Meral Cebren, Kadriye Duman, Leyla Altıparmak, Ahmet Gözükara, Ercüment Gürkut, Garabet Ayhan, Sibel Açıkalan, Nazan Ünaldı, Hatice Altun, Ali Yeşilgül, Niyazi Darı, Mehmet Ali Genç, Hacer İpek Saman, Bayram Sürücü, Hüseyin Kırkın, Nazmi Arı, Jale Yeşilnil, Kenan Çatak, Rasim Elmas, Diran Nigiz, Hamdi Toka, Ziya Baki, Bayram Eyi...

Farklı mesleklerden, her milliyetten emekçiler vardı aralarında. Birlikte halktılar.

*

Cunta yıllarının ardından 1 Mayıs'ı yasaklayanlara karşı mücadelenin her biçimini, tüm araçları kullanarak mücadeleye giriştik.

Öztürk ACARİ ve Salih KUL zor yıllarda mücadeleyi sürdüren iki Devrimci Sol militanıydılar. 1 Mayıs 1988'in hazırlıkları içindeyken 30 Nisan'da, İstanbul Okmeydanı'nda katledildiler. Öztürk ve Salih, onlar da 1 Mayıs eylemine hazırlanıyorlardı. 1 Mayıs'ı yasaklayanlara söyleyecek sözleri vardı. İstanbul Okmeydanı Gürsel Mahallesi'nde kaldıkları evde kuşatıldılar. Teslim olmayı reddetti Öztürk ve Salih, ertesi gün 1 Mayıs alanına onların direniş ruhu taşındı...

*

Yıl 1989'du. Binlerdik Taksim

önünde. Bir işçiydi Mehmet Akif DALCI. Binlerden biriydi. Öfkesini, sınıf bilincini kuşanıp gelmişti 1 Mayıs Alanı'na.

Çatışmada en öndeydi. Kortej Kasımpaşa'ya yöneldiğinde elinde taşları savaşıyordu Mehmet. İşte tam o anda, elindeki taşı fırlatmaya hazırlanırken vuruldu. 4 Mayıs günü yaklaşık 5 bin kişi katıldı cenazesine. 1 Mayıs'ta savaşandı Mehmet, kavgayı öğretendi...

*

U. Yaşar KILIÇ ve Şengül YILDIRAN, İYÖ-DER'li iki devrimci öğrenciydiler. Ertesi gün 1 Mayıs'ta taşıyacakları pankartı yazarken, 30 Nisan'da İstanbul Moda'da kaldıkları evde katledildiklerinde, 1993 1 Mayıs'ının arifesiydi.

Uğur, İ.Ü.Veteriner Fakültesi öğrencisiydi. 1992-1993 öğretim yılında katıldı mücadeleye. Kısa sürede İYÖ-DER yöneticilerinden biri oldu.

30 Nisan'da infazdan 6-7 saat önce Belediye-İş Sendikası Beyoğlu Şubesi'ndeki işçi temsilcileriyle yapılan 1 Mayıs konulu toplantıda gençliği temsil etti. 6-7 saat sonra terörist denilerek katledildi.

*

Şengül, örgütlü mücadele ile '89-90 yılında İ.Ü.'de tanıştı. Dev-Genç çalışmaları içinde yer aldı. Onları katlederek gençliği yıldırmayı hedefledi düşman. Ertesi gün 1 Mayıs'ta yoldaşları, Uğurları Şengülleri Tüketemezsiniz pankartıyla yürüdüler.

*

1990'larda 1 Mayıs yasaklarını kırmış, alanları kazanmıştık. Hızla kitleselleşiyordu 1 Mayıslar. Devrim, devrimci hareket kitleselleşiyordu. 1996 1 Mayıs'ında işte bunun için kurşunlar yağdırdılar üzerimize.

Gecekondular, İstanbul'un dört bir yanından Kadıköy'e akmıştı o gün. Onbinler toplanmıştı. Yüzbini aşkın emekçinin yürüyüşü başlayacakken saldırdı katiller. Toplanma yerlerinden biri olan Hasanpaşa'da polisin kitlenin üzerine açtığı ateş sonucunda Dursun ODABAŞ ve Hasan ALBAYRAK şehit düştü.

Buna rağmen sürdü yürüyüş, buna rağmen kutlandı 1 Mayıs. Ateş altında! Mitingin dağılışında yeniden saldırdı düşman. Kurtuluş okuru Yalçın LEVENT şehit düştü bu saldırıda da.

Onlarca kişi gözaltına alındı sonrasında. Onlardan biri olan Akın RENÇBER, kısa süre sonra gördüğü işkenceler sonucunda şehit düştü ve 1996 1 Mayıs şehitlerinin sayısı dört oldu.
 2   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

comandante
comandante

tohunç geldi kaçın demis ki:
zaten senin arkadaşın ülkücü olmasa şaşardım

İçlerinde her türlüsü var bi tek senin gibisi yok. Çünkü hepsini özenle insan olanlardan seçiyorum arkadaşlarımı.... İnsanlarla dialog kurarkenm bu ülkücüdür köpektir işimn olmaz yada bırak o rusçu komünisti gibi aptalca bir ayrıma gitmiyorum.

benim kabem insandır
kuran da kurtaran da
insan oğlu insandır

İnsan olsun, insan olmayı öğrensin yeter ki. Bir şekilde ortak yok, ortak payda bulunur.
 4   ~ 134 gün   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams

iyi de arkadaşım ben bayramını kutlayan insanları polis engellesin coplasın mı dedim?:) Tabiki haklısın o konuda hem fikiriz. Polsilerden genel anlamda hazetmem ama tanıdığım çok adam gibi adam polisler de var bütün teşkiları kötüleyemem.Haksızlık olur bu işin kolayına kaçmak olur.

uysalhan demis ki:
swetdreams@
ilerlemek isteyen yalnız halk değil, görevleri arasında vatandaşlarını korumak ve ilerlemenin de olduğunu unutan devletin de, joplayıp engellemek değil, ilerlemek konusunda halka önayak olması gerekmez mi..

sweetdreams
sweetdreams
ayrıca marşlara da laf ederim,eleştiririm kimseyi ırgalamamalı bu...herkes kensi işinde gücünde olsun lütfen kişilere hiç bir zaman burda laf atıcak kadar küçülmem zihniyet eleştiriyorum sadece ha bi de marş...

tohunç
tohunç

hadi bas şu marşada yaylan :)

sweetdreams demis ki:
ayrıca marşlara da laf ederim,eleştiririm kimseyi ırgalamamalı bu...herkes kensi işinde gücünde olsun lütfen kişilere hiç bir zaman burda laf atıcak kadar küçülmem zihniyet eleştiriyorum sadece ha bi de marş...

no control
no control
insanlar için kutsal denecek kadar önemli şeyler vardır...sana göre dindir..ötekine göre inandığı davadır...burada yapılması gereken inanca saygı duymaktır...
bu gün biri çıkıp kan pahasına yazılan istiklal marşına laf etse..lan çok saçma dese...napardınız?..marşların özelliği budur...saygılı olma zorunluluğun vardır..ve beni ırgalar...bu düşünceyi savunan herkesi bu ırgalar...

tohunç
tohunç
comandante sende ülkücü kankilerinle rakı iç kurtlar vadisi izle

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 76 - 90

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008