ÜYE OL  GİRİŞ 

Sinema-TV - Once
 Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
why so serious?
why so serious?
Once

Dublin sokaklarında gitarıyla aşk acısını haykıran isimsiz bir sokak çalgıcısı ve Çek göçmeni bir kızın tesadüfi karşılaşması ile son yılların en etkileyici müzikallerinden birisi de başlamış oluyor.

İrlanda kökenli yönetmen John Carney’nin yazdığı ve yönettiği “Once” (2006) Temmuz 2006’da Galway Film Festivali’nde gösterildiği sırada belki büyük bir ilgi görmedi ancak katıldığı pek çok ufak festivalin ardından bağımsızların kalesi Sundance Film Festivali’nde aldığı seyirci ödülüyle birlikte geniş kitlelere ismini duyurdu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Amerika’da vizyon gören film şu anda Amerikan eleştirmenlerinin 2007 yılında en yüksek puan verdikleri filmler arasında 3. sırada yer alıyor.

Filmin imdb puanı: 8.1/10

Peki nedir “Once”ı bu kadar özel yapan? Her şeyden önce ‘samimiyet’i ön planda tutmak gerekiyor. Tamamen amatör iki oyuncunun (Glen Hansard ve Marketa Irglova) canlandırdığı isimlerini bile bilmediğimiz iki karaktere odaklı yürüyen filmde, oyuncuların performansları sinema perdesinde çok da sık göremediğimiz doğallık ve samimiyeti aynen yansıtıyor.Ödüllendirilmesi gereken bu samimiyet nihayet hak ettiğini 2007 Oscar töreninde alıyor.Film en iyi şarkı dalında Glen Hasgard ve Marketa Irglova'ya Oscar'ı kazandırıyor.

En sevdiğim filmler kategorisinde 2. sırayı alan Once son yılların yapılmış en özgün filmi.Senaryosu, müzikleri, oyuncuların gerçekçiliği hiçbir film beni bu kadar etkilememişti.85 dk sona erdiğinde kendinizden geçmiş oluyorsunuz.Yüzünüzde bıraktığı gülümsemeye hiç girmek istemiyorum.Mutlaka izleyin,izletin..

fragmanı;

6   24 Nisan 2008 10:33 ~ 24 Nisan 2008 10:36  mesajın adresini al  
sick bop
sick bop
hakkaten güzel bi filme benziyo izliyim bari =)

1   24 Nisan 2008 10:41  mesajın adresini al  
serd@l
serd@l
izlemek istediğim bir film daha oldu..teşekkur ederim başlık sahibi..bizde vizyonda değil galiba..bakıcam iyice..

24 Nisan 2008 10:45  mesajın adresini al  
why so serious?
why so serious?
vizyona girmedi hiç ya.gireceğini de sanmıyorum.kutsal damacana,çılgın dershane gibi filmlerden vizyon ayıramıyorlar.rica ederim ayrıca.

1   24 Nisan 2008 10:47 ~ 24 Nisan 2008 11:12  mesajın adresini al  
matters.iz
matters.iz
paylaşım için tesekkürler...

24 Nisan 2008 11:03  mesajın adresini al  
grey.
grey.
sanırım bu filmi izleyeli 6-7 ay kadar oldu, pek beğenmiştim ben de, romantik komedi mi acaba diye almıştım hatta....

24 Nisan 2008 11:05  mesajın adresini al  
tegan pelin
tegan pelin
harbi doğru demişin o dediğin fimlere anıra anıra gülen insanlar var bi de ya çok talihsiz davranışlar doğrusu..

margo l'angelo demis ki:
vizyona girmedi hiç ya.gireceğini de sanmıyorum.kutsal damacana,çılgın dershane gibi filmlerden vizyon ayıramıyorlar.rica ederim ayrıca.

24 Nisan 2008 11:37  mesajın adresini al  
tegan pelin
tegan pelin
ayrıca son zamanlarda dinlediğim film müziklerinden ödülü en çok hakeden buydu.
marketa nın oscar konuşması ise bundan bağımsız bi kısa film gibiydi olum çok etkileyici lan off sabah kalktım hala soundtrack ini dinliyom :(

24 Nisan 2008 11:42  mesajın adresini al  
tegan pelin
tegan pelin
ayrıca gerçekte kız 19, adam 38 yaşında ve sevgililer.

24 Nisan 2008 11:45  mesajın adresini al  
why so serious?
why so serious?
napıcaz hacı çok fena :((

24 Nisan 2008 11:45  mesajın adresini al  
hayal kıran
hayal kıran
+rep.
emeğe saygı.

24 Nisan 2008 11:51  mesajın adresini al  
eljah
eljah
bütün önceliğimi bu filmden yana kullanıcam :) paylaşım için teşekkürler.

24 Nisan 2008 13:34  mesajın adresini al  
why so serious?
why so serious?
filmden bazı notlar;

* filmdeki gitar, glen hansard'in the frames grubuyla dünyayı gezdirdiği, sayısız kez kullandığı gitar.
* yönetmen john carney, glen ve marketa dublin'in gelişmiş bölgelerini sevmediklerinden
daha geleneksel, azgelişmiş yerlere odaklanmışlar.
* filmin hikayesi aktörlerin kendi hayatlarına dayandırılmış, glen eskiden sokak calgıcısıymış ve filmdeki gibi parasını çaldırmış.
* yapım için neredeyse hiç para harcanmamış.
* ikili filmin tanıtımını gösterimlerden sonra şarkıları
söyleyerek yapmışlar.
* film önce sundance tarafından reddedilmiş, ama glen ve marketa'nın tanıtım ve konserlerinden sonra
sundance film festivali temsilcileri tarafından tekrar başvuru yapılması sağlanmış ve de kazanmış.

24 Nisan 2008 13:53  mesajın adresini al  
why so serious?
why so serious?
oscar kazandıkları gece;

1   24 Nisan 2008 14:02 ~ 24 Nisan 2008 14:04  mesajın adresini al  
eskici
eskici
izlemek lazım.avrupa sınemasını sevıyorum yahuu

24 Nisan 2008 14:59  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Fragmanından gayet güzel bir film olduğu anlaşılıyor,müzik de oldukça hoş..teşekkürler paylaştığın için..

24 Nisan 2008 15:21  mesajın adresini al  
why so serious?
why so serious?
rica ederim.yorumlar için çok teşekkürler.

24 Nisan 2008 15:32  mesajın adresini al  
karakalem
karakalem
müzik süpermiş ve filmde kesinlikle izlenmeye değer.çok teşekkürler

24 Nisan 2008 19:45  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
ben böyle filmleri izleyince fena oluyorum yav ama yine de izliycem :)

24 Nisan 2008 20:13  mesajın adresini al  
yosamite
yosamite
izlemek lazım, kızın yüzü çok doğal bi kereee. Dublin sokakları.. Maeve Binchy de iyi tasvirler oraları..

24 Nisan 2008 22:30  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008