ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İsmet Özel'in Müslüman olmayan Türk olmaz çıkışı tartışılmaya devam ediyor. Özel'e dün HABERTURK.COM'dan yanıt veren Murat Bardakçı bugün de sert eleştirilerine devam etti. HABERTÜRK'te Parantez programında karşı karşıya gelen iki isim arasında oldukça sert bir tartışma yaşandı. İşte Bardakçı'nın Şairin iyisi fikri alanda sapıtır demesiyle daha da alevlenen canlı yayındaki o tartışma..
İsmet Özel: Kafirle çatışmaya kalkan müslümana Türk denir. Sözünün arkasında duruyorum. Dünyada milliyetçilikle dinini birleştiren tek unsur var o da Türk. Hıristiyan Arap olur ama hıristiyan Türk olmaz. Türkler'in müslüman olması diye bir şey yok. Ural-Altay arasında bulunan bozkır ahalisinin müslümanlıkla tanışması sonucunda seçilmiştir
Murat Bardakçı: Nasıl tanışıyor? Sopa zoruyla mı? Oradaki Türk komutanların canına okunmuştur. Onbinlerce kelleleri mızrakların üzerine dikilmişti.karşılığını verdi.
İsmet Özel: Türkleri müslümanlıktan soğutmak için uydurulmuş yalanlardır.
Bardakçı: Bunları Araplar kendi tarihlerinde yazıyor, yapmayın... Kavimler Göçü büyük palavradır. Türklerin müslüman olması sopa zoruyladır. Türkler kılıç zoruyla Müslüman oldu. Emeviler canımıza öyle bir okudu ki.. Hangi Türkler koşa koşa müslüman oldu?
Özel: Türkler koşa koşa müslüman olmadı çünkü Türk Türkiye'de doğdu, Türkiye'de müslüman oldu.
Bardakçı: Biz tarihe sadece bizim tarihimizden bakarız. Bunlar içinde çok büyük palavralar vardır.
Türkler nasıl müslüman oldu?
Batıya doğru göç eden Türkler ile kuzeye doğru çıkan Arapların karşılaşmaları çok kanlı geçmiştir.
Resmi tarihe bakarsanız 751 yılındaki Talas Savaşı'nda Türkler , Çinlilere karşı Araplara yardım etmişlerdir,Araplar bu sayede savaşı kazanmışlar, sonra da Türkler zaten eski inançları olan Şamanizm e çok yakın ilkeler içeren Müslümanlığı Gönüllü olarak kabul etmişlerdir.
Oysa Türklerle Araplar , Talas savaşı'ndan çok daha önce karşılaşmışlardır.
Bu karşılaşma ne yazık ki çok kanlı sayfalarla yazılmıştır.Bu durum Ne Türklerin ne de Arapların suçudur; O dönemin tarihsel gerçekleri böyledir.
Talas savaşını Çinliler kazansaydı tarih bu seferde büyük bir olasılıkla Çinliler, Türklerin yardımı sayesinde savaşı kazandılar diye yazacaktı.
Çünkü savaş sırasında hem Çin tarafıda hem Arap tarafında Çeşitli Türk boyları vardı.
Aslında Türkle ile Araplar arasındaki temas 600'lü yılların sonunda , Dört Halife Dönemi'nin sonunda başlamıştır .
Türklerle Araplar Maveraünnehir'de yani bugünkü Kazakistan , Özbekistan , Türkmenistan ve İran 'a kadar yayılan bölgede karşılaşmışlardır.
Çatışmalar Horosan'da , Semerkan , Buhara gibi kentlerde odaklanmıştı.
Kuteybe Bin Müslim , Yezid Bin Mühelleb , Said Bin Haraşi,Eşres Bin Abdullah , Nasr Bin Seyyar gibi Horasan valileri , binlerce Türk ü öldürmüş Arap komutanlardı.
700 lü yıllarda Horasan çok şiddetli savaşlarave aldatılarak teslim alınan Türklerin acımasızca kılıçtan geçirilmeleri gibi kanlı olaylara tanık olur.
Fakat bu savaşlara ve kanlı olaylara karşın resmi tarih Türklerin kendi özgür iradeleriyle,gönüllü olarak Müslümanlığa geçtikleri konusunda ısrarlıdır.
Oysa bütün dinlerin gelişmesinde olduğu gibi Türklerin de büyük ölçüde yenilgiler sonunda Müslümanlığı kabul ettikleri tarihsel bir gerçektir.
türk boylarının bir kısmı savaşla, bir kısmı kendi istekleriyle geçmişler ömüslümanlığa, ona bakarsan Türklerin kırdığı müslüman arapların sayısı da az değil, iki adet göçebe artı savaşçı toplumun karşılaştıklarında eşli pişti oynadıklarını iddia eden yok zaten. Bizim rsmi tarih derslerinde bile aşağı yukarı bu şekilde veriliyor bu bilgi, Talas savaşı Türkler'in kitlesel olarak Müslümanlığa gecmesine vesile olan savaş olarak analtıldı ortaokuldayken bana, sana nasıl anlattılar orasını bilemeyeceğim.
22 Nisan 2008 15:45
o şimdi asker
arkadaşı mutlu edin... kalbi kırılmasın sonra başlık açmaz bir daha..
22 Nisan 2008 16:08
feykoğlufeyk
deliveren bıktırıyorsun yani...
sanane lan nasıl müslüman olduysak...
ben elhamdülillah müslümanım sana giren çıkan ne?
sen hangi dindensin?
bunu sordum ya cevabın belli benim dinimi sorgulayamazsın...
sen benimkini sorguluyon ya lan...
bıktırdın milleti lan...
322 Nisan 2008 16:14
o şimdi asker
kızmayın deliveren e modern olmaya çalışıyor o :D.. siz bilmiyorsunuz. bi kaç senedir müslüman karşıtlığı pirim yapıyor bu ülkede... istiklale çıkıp cumhuriyet ve laiklik adı altında yapılan yürüyüşlerin etkisinde kalmış insanlar. seslerini duyuramayınca ne yapalım istiklale çıkalımda sesimizi duyuralım demişler... biz demokrasi nedir iyi biliriz, onların elbetteki yürüyüş yapmaya sesini duyurmaya, islam karşıtı olmaya , cumhuriyetçimiş gibi yapma hakları var.
saygı gösterin lütfen :P
sanane lan nasıl müslüman olduysak...
ben elhamdülillah müslümanım sana giren çıkan ne?
sen hangi dindensin?
bunu sordum ya cevabın belli benim dinimi sorgulayamazsın...
sen benimkini sorguluyon ya lan...
bıktırdın milleti lan...
422 Nisan 2008 16:23
•cedric•
Türklerin İslam’ı benimseme nedenlerinden en fazla savunulanları şu şekilde sıralanabilir:
Eski Türk inançları ile İslamiyet arasındaki benzerlikler,
Araplar ile Türkler arasında yoğun ekonomik ilişkilerin varlığı,
İslam uygarlığının her alanda çağın en üst uygarlığı olması,
Müslüman şeyh ve dervişlerin yoğun dinsel propagandaları,
Araplarla uzun süren savaşlar sonucu uygulanan baskılar ve yok etme politikaları.
22 Nisan 2008 16:31
@' li kurufasulye
Sana ne ya Türkler nasıl müslüman olmuş ? Asıl sorulması gereken soru türkler ne kadar müslüman olmuş ? Barış ve kardeşlik, hoşgörü dini olan islamı ne kadar yaşatmış bu soru sorulmalı. Eğer insanlar gerçekten müslüman olsaydı tecavüz,gasp,cinayet,banka hortumlama,kadına şiddet, bunun gibi olayları her gün gazete manşetlerinde duymazdık. Bırakın 1000 yıl önce insanlar nasıl müslüman olmışsa olmuş biz günümüze bakalım.
Artık kusturdunuz milleti din din din diye diye. Biraz rahat bıraksak insanları zaten düşünecekler ama düşünecek fırsat vermiyoruz ki insanlara. Sürekli böle deliveren gibi boş sesler çıkıp milleti saçma sapan olaylarla oyalıyor. Bizi oldğumuz yerde patinaj çektircek başlıklara ihtiyacımız yok.
622 Nisan 2008 16:32
volki2083
her TÜRK MÜSLÜMAN DOĞAR MÜSLÜMAN YAŞAR VE ÖLÜR....
322 Nisan 2008 17:12
_volkan_
sana ne oluyo
allah mısın?
volki2083 demis ki: her TÜRK MÜSLÜMAN DOĞAR MÜSLÜMAN YAŞAR VE ÖLÜR....
622 Nisan 2008 17:35
ufoozgur
bildiğim kadarıyla hristiyan türkler hatta yahudi türkler'de var...
gereksiz polemik oluşturuyorsun. sanırım cümlenin doğru olanı şu olmalı:
her insan aklı ve vicdanı hür şekilde doğmalı ve öyle ölmelidir.
Ha tabi senin dediğin doğruysa ben Türk değilim.
ayrıca şu da var:
Her cahil, cahil olarak doğar, cahil olarak yaşar ve maalesef bi bok öğrenemeden cahil olarak ölür.
volki2083 demis ki: her TÜRK MÜSLÜMAN DOĞAR MÜSLÜMAN YAŞAR VE ÖLÜR....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19406
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.