çoğu futbolcu her maça çıkmadan önce dua okuduğunu filan söyler. roberto carlos da her maça çıkmadan önce formasını kestiğini söylemişti uğur olarak. :) kişiden kişiye değişir işte inanç. kimi futbolcu vardır gol atınca haç işareti yapar. mesela henry gol attıktan sora işaret parmağını yukarı kaldırarak Allah'ı göstermişti Foe ölünce. hatta kimisi de boynunda gevşen taşır. inançlara karışılmaz ama ben hiçbiryer de anelka'nın yada başka bir müslüman futbolcunun bu tip bir açıklama yaptığını görmedim. gören varsa göstersin...
22 Nisan 2008 21:27
meazzaa
birader sende islamafobi var
22 Nisan 2008 21:28
comandante
&işte o meazzaa demis ki: birader sende islamafobi var
İslamafobi falan yok. Elhamdürillah Müslümanımda. sadece dini yaşantının bireysellikten çıkartılarak topluma yayılmasına ve uydurma dini günlerin ulusal bağımsızlık günlerimizin önüne geçmesine karşı bi antipatim var. Onu söyleyebilirsin
22 Nisan 2008 21:42
meazzaa
islamafobin var
22 Nisan 2008 21:43
ketum
saçma, kutlu doğum haftası babaannem zamanında varmış ondan çönceki zamanlardada. milli bayrmalr ise 80 - 90 senelik mevzu.
peki sen Ramazanı her yıl aynı gün mü başlıyorsun tutmaya. yada madem Peygamber efendimizin doğum günü 20 Nisan olarak sabitte neden onun doğumu olan Mevlit Kandilini 20sinde yapmıyoruz.
Dünyadaki başka hiçbir müslümöan ülkede ''Kutlu Doğum Haftası'' diye bir şey yoktur. peygamber efendimizin ve dinimizin tüm güzellikleri özel günleri Hicri takvime göre kutlanır ama iş Kutlu doğum'a gelince derhal miladiye çevrilir ve 23 Nisan haftasında kutlanılır ve pek bi şaşalı törenlerle yapılır.
Bunun adı çok net bir şekilde yobazlıktır ve şekilciliktir. Milli günleri, uydurduğumuz dini günleri arasında boğmak ve değerini yitirme çabasıdır.
22 Nisan 2008 21:47
deliveren
Umarım Milli Bayramlara Dini Bayramlar Ugruna laf Atmazsınız
sporu dine ait etmek aslında Hakan şükür2ün yaptığı acıklama değil, bunun bu kadar abartılmasına prim verilmesidir. Hakan'ın futbolcu yönünü bırak ne düşündüğüne takıl ondan sonra futbol dine alet edilmesin de. Esas bölünmeyi bu yapar , biri Fener Galatsaray karşılaştırması yapmış. Bu kadar üstüne gidilirse ayrım derinleşir, siyaset böündü toplu bölündü, medya bölündü, şimdi sıra spora mı geldi? veriyolar ara gazı güzelim Türk milleti de gazla çalıştığında havada kapıyor böyle. Bi sakin gelin yaf, bu yaptığınız İspanya'da Etoya yapılandan fazla bir farkı yok bilesiniz. Hepsini geç bu adamın mesleği futbolculuk ve milli takıma az katkısı olmadı hatırlarsanız. Hakan şükürü sevin bayılın demiyorum ama bu kadar vurun abalıya yapmaya hakkınız yok bunu da böyle bilin. yılların futbolcusuna b muameleyi reva görmek nedendir? futbolcu kişiliğini bi kenara bırakıp Fetoçu, Güleçi tarikatçi demek mi dini futbola sokmaktır yoksa Hakan Şükür2ün çok da abartılmayacak olan acıklaması mı? oturun iyice bir düşünün bence.
(1) 22 Nisan 2008 22:07
ketum
niye üzülürmüsün
deliveren demis ki: Umarım Milli Bayramlara Dini Bayramlar Ugruna laf Atmazsınız
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19402
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!