| |
vulcao
|
elde kalır kesin... çakmadır... :p
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
kiss ekaton epta
|
Sadece nokia ile kazıklanan arkadaşlara tavsiye. Adam sadece resim çekmek ve telefonda konuşmak için n90 alıyor 1.5 milyara, 6 ay sonra sıkılıp bu sefer 2 milyar verip n93 alıyor. Nedir sence bu?
chris moltisanti demis ki: Kiss ekpaton sen cep telefonu ithalatçısı mısın dostum? |
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
kiss ekaton epta
|
Ayrıca çin diye küçümsüyorsunuz, şu an yazdığınız klavyenin, 3 milyarlık içindeki laptopum harddiskinin ya da anakartının ya da cebinizdeki telefonun pilinin made in china olduğunun farkında mısınız?
Çin tamam dandik ürünler de üretiyor kaçak satıyor kabul. Ama büyük firmaların fabrikaları (ki arçelik de fabrika kurdu) hep çinde, çünkü işçilik çok ucuz.
Ön yargısız yaklaşın biraz yahu. Nokia ya 1.5 milyar verip kazıklanmak çok hoş olmasa gerek.. Ki nokia nın ben daha çift sim kart içeren ya da pil ömrü 1 aya yaklaşan bir model ürettiğini görmedim. Gerçi adamlar çok sinsi politika yürüttüler. Önce kamerasız, sonra 0.1, sonra 0.3, sonra 0.5, ardından 1, 1.3, 2, 3.2 ve en son 5 megapiksel kameralı model. Ve her dönemde en pahalıya satılan modeller bunlar oldu.
2 milyar verip alınan o modelleri almanya da vodafone bedavaya dağıtıyor biliyor muydunuz?
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
bu kadar uzun süreli şarj ediyorsa şarjı bitince ben şarj makinesini bulamam çünkü 660 gün önce nereye koyduğumu unuturum şarj makinesini :)
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
hendekli_tatanga
|
benim telefonumda fişten çıkarmayınca 667 gün ne haber çinli bunu akıl edememiş:):):):)
|
|
1 ~ 138 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
güveeen
|
kaç günde şarj oluyo acaba
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
di mi lan ben de, şarj aleti kesin pahalıdır bunun ordan kar ediyolardır:)
souvereign jr. demis ki: bu kadar uzun süreli şarj ediyorsa şarjı bitince ben şarj makinesini bulamam çünkü 660 gün önce nereye koyduğumu unuturum şarj makinesini :) |
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
ülkü özcan
|
dimi?660 gün şarjı gidiyosa 1 ay da da şarj olur artık.. (:
güveeen demis ki: kaç günde şarj oluyo acaba |
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
eligible bachelor
|
çinin her malı da dandik değil abartmayın, sony bile lcdlerin bazılarını çinde ürettiriyo, know-how ve parçaların büyük çoğunluğunu yolluyo montaj orada yapılıyo, belirli bir üretim standardı koyarsan ve belirli bir ücretle anlaşırsan çinde de kaliteli mal ürettirebilirsin ama henüz çinlilerin kendi tasarım ve üretim bandından çıkan ürünleri almak için erken, örneğin otomobil ve cep telefonu , hadi cep telefonu şans ve kullanım işidir kimi 3 yıl kullanır kimi 1 hafta o nedenle fazla da önyargıyla yaklaşmayım ama çinlinin otomobiline şu an için yaklaşmayın derim zira çarpışma testlerinde kutu kola gibi eziliyolar örneğin landwind model SUV, ADAC testlerinde resmen dağıldı ki o aracın da şasi ve karoser planları eski kasa opel frontera (japonyada da isuzu rodeo olarak geçer) ile aynıdır, ama herifler nasıl bi sac kullanıyosa alet testte büküm büküm büküldü
pil mevzusuna gelince, diğer parçalarını ucuza mal ettiğin bir malın istenilen bir özelliğini çok iyi yapabilirsin, yani nokia da koyar 32800mahlık pili ama o alet sadece telefon olur, başka şey yapmaz çünkü nokianın her telefon için ayırdığı arge,üretim vb giderleri hep bir dengede tutulur mesela 6233le 6300 aynı maliyettedir ama birinde stereo hoparlör vardır diğerinde yoktur, biri incedir diğeri kalındır, biri 640x480video çeker diğeri 176x144 ama çinli arge yapmadığı için üretim ve işçilik maliyetleri düşük olduu için herşeyi ucuza mal ettiği için hepsini bi alete koyabilir ama işte o telefonu almak da biraz kumar olur 3yıl da kullanılır 2 gün de
|
|
1 ~ 138 gün
|
|
| |
cool_charisma
|
ne sanıyosun ki arjadaşlar aynı paraya geleceğini mi? :) ben şunu söyliim en az 5 katı fazla fiyata gelir ben size diim ... demedi demeyin sonra yani... burası türkiye :)
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
shepnem&zeki müren
|
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
nİ©øtİnë
|
alırım kesın bana o sarz da yetmes:D
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
*axi*
|
gunde 2-3 saat telefonla gorusuyorum.bı o kadarda mesaj cekıyorum.bazı gunler 3 saatten fazla suruyo gorusmelerım. phılps bıle dayanamadı bana sozde 30 gun sajı gıdıyodu buda dayanmaz emınım hehe
tutaste demis ki: adresime göndersinler bir tane,denemeden inanmam ben..bakalım 660 gün gidiyor mu gitmiyor mu?
659. gün biterse para vermem:)) |
![]()
|
|
~ 138 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
kamerada açık unutursak telefonu şarjı çok çabuk yer yaa 1 günde biter şarjı. :D
tabi günleri 660dan geriye doğru sayarak ne kadar şarjının kaldığını göstermiyorsa :D
|
|
~ 138 gün
|
|
| |