gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Müzik - Müzik Dünyasından Gelişmeler
 Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 41 - 57
 Yazar: Mesaj:
eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard

alkışladım...

deliveren demis ki:
Kurt Cobainin Küllerini Kim Çaldıysa elleri Kırılsın

2 Haziran 2008 11:52  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Amy'nin Geri Dönüşü

Amy Winehouse, rehabilitasyondan çıktıktan sonraki ilk konserine bir saat geç başladı. Kafası oldukça dağınık olan Amy'nin kolundaki kesikler de gözlerden kaçmadı.

Lizbon'daki Rock in Rio festivalinde sahne alan Amy, 90,000 kişiye konser verdi. Performansına bir saat geç başlayan Amy, başlarda seyircilerden tepki görse de özür dileyip kendini affettirdi. Amy, yalnızca geç kaldığı için değil boğazındaki rahatsızlık için de özür diledi.

Sahnede sürekli pastil emen Amy, mikrofonun kablosuyla da uzun süre mücadele etti. Amy'nin sol kolundaki kesikler ve sağ elindeki sargı da gözlerden kaçmadı.

Amy, saçına taktığı üstünde kocasının adı (Blake) yazan kalp şeklindeki tokayla da hapisteki kocasına jest yaptı.

3 Haziran 2008 13:57  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Fall Out Boy Kıpırdanıyor

Vokalistleri Pete Wentz'in Ashlee Simpson'la evlenmesinden kısa bir süre sonra Fall Out Boy'un gitaristi Patrick Stump, yeni bir albümün ufukta olduğunu açıkladı. Pop-punk/emo tarzında olacak albümün çıkış tarihi henüz belli değil.

Henüz kimse oturup ciddi ciddi kunuşmadı, ama hepimiz yeni bir albüm için kıvranmaya başladık. Düğün sırasında da hepimiz yeni bir albüm yapmalıyız diye düşünüyorduk. İşin garip yanı uzunca bir süredir yeni albüm yapacaklar diye söylentiler dolaşıyordu ama sanırım bu söylentiler bizim çalışma tarzımızdan kaynaklanıyor. Biz grup olarak sürekli bir şeyler yazıyoruz. Infinity on Highdan bu yana pek çok yeni şarkımız var. Esas mesele bizim gidip sağlam bir kayıt yapmaya hazır olmamız.

Stump, yeni albümlerinin önceki üç albümlerinden daha farklı olacağını söyledi. Fall Out Boy'un bundan önceki üç albümü hem müzikal hem de tematik açıdan birbirine sıkı sıkıya bağlıydı.

3 Haziran 2008 13:58  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Mavi Bir Yıldız Kaydı

Rock müziğin devlerinden Bo Diddley dün sabah (2 Haziran) Florida'daki evinde hayatını kaybetti. 79 yaşındaki sanatçı, geçen yıl bahar aylarında kalbiyle ilgili sorunlar yaşamaya başlamış ve ağustosta da bir kalp krizi geçirmişti. O zamandan beri Diddley'în sağlığıyla ilgili sorunları devam etti.

Sanatçı için 6 Haziran Cuma günü halka açık bir cenaze töreni düzenlenecek. Törenden sonra ise Martin Luther King Jr. Multi Purpose Center'da, Diddley'in grup arkadaşlarının da katılacağı bir anma töreni düzenlenecek.

Gerçek adı Ellas Otha Bates McDaniel olan 1928 doğumlu müzisyen, kendi adıyla anılan bir ritim olan tek müzisyen. Rock'n roll ve gospel parçalarda sıklıkla kullanılan bir ritim icat eden Bo Diddley'in bu ritmi Bo Diddley Beat olarak anılıyor ve günümüzde de pek çok pop şarkısında kullanılıyor. Şarkılarında blues, R&B elementlerini ustalıkla biraraya getiren Diddley'in kayıtları ilk rock'n roll kayıtları arasında yer alıyor.

1950'li yıllarda en ihtişamlı günlerini yaşayan Diddley, I'm a Man, Who Do You Love?, Mona ve Road Runner gibi efsanevi şarkılarıyla bugün bile pek çok sanatçıyı etkilemeye devam ediyor. Buddy Holly Not Fade Away şarkısında Diddley'in beatlerini kullanırken, aynı şarkının Rolling Stones versiyonu grubun İngiltere'deki ilk hiti olmuştu.

Bo Diddley 1970'li yılları turnelerle geçirdi. 80'lerin sonuna doğru ise Rolling Stones'un gitaristi Ronnie Wood'la bir canlı albüm kaydetti.

Diddley'in 4 çocuğu, 15 torunu, 15 torununun çocuğu ve 3 de torununun torunu bulunuyor.

3 Haziran 2008 13:58  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren

MTV Sinema Ödülleri

MTV Sinema Ödülleri, Las Vegas'ta düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 80'lerin ünlü çizgi filminden yola çıkılarak çekilen Transformers'ın en iyi film seçildiği gecenin yıldızı, iki ödül birden alan Johnny Depp'ti.

İnternet üzerinde yapılan oylamayla adayların belirlendiği törende en iyi film dalında ''Altın Popcorn'' ödülünü alan isim beyazcamdan sinemaya uyarlanan çizgi film klasiği Transformers oldu.

Hollywood yakınlarında Universal Stüdyoları alanı içindeki Gibson Amfitiyatrosu'nda yapılan ve sunuculuğunu Mike Myers'ın yaptığı gecede Johnny Depp de iki ödül kazandı. Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu adlı filmdeki rolüyle En İyi Komedi Performansı ödülünü alan Depp, cani bir berberi canlandırdığı Sweeney Todd karakteriyle de En İyi Cani ödülüne layık görüldü.

Will Smith'in Ben Bir Efsaneyim/I am Legend filmiyle En İyi Aktör ödülünü aldığı törende, En İyi Kadın Oyuncu ödülüyse Juno'daki başarılı performansıyla Ellen Page'in oldu.

MTV film ödüllerinin bu yılki sahiplerinin listesi:

* En iyi film: Transformers
* En iyi erkek oyuncu: Will Smith (Ben Bir Efsaneyim/I am Legend)
* En iyi kadın oyuncu: Ellen Page (Juno)
* En iyi komedi performansı: Jonny Deep (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu)
* En iyi dövüş sahnesi: Sean Faris, Cam Gigandet (Asla Pes Etme/Never Back Down)
* En iyi öpüşme sahnesi: Briana Evigan, Robert Hoffman (Sokak Dansı/Step Up 2 The Streets)

3 Haziran 2008 13:59  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Amy Winehouse Yine Bomba gibi Gelecek.Bundan Emin olun :)

3 Haziran 2008 14:00  mesajın adresini al  
bigbang
bigbang
bu amy ne çirkin kadındır..yıldız tilbe gibi bişey .

3 Haziran 2008 14:02  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Redd akustik albümünde ilk klibi “Nefes Bile Almadan” a çekti !!!

Redd, “Plastik Çiçekler ve Böcek” isimli akustik albümünün ilk video klibini Nefes Bile Almadan parçasına çekti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında canlı olarak kaydedilen ve Ocak ayında dinleyicileriyle buluşan akustik REDD albümü “Plastik Çiçekler ve Böcek”te yer alan, bugüne kadar hiçbir albümünde yer almayan şarkısı Nefes Bile Almadana Emir Khalilzadeh tarafından klip çekildi. Şarkıda Redd geride bırakılmış bir aşk hikayesini güçlü metaforlarla anlatıyor. Çekimlerin performans bölümleri platoda, dış çekimleri ise Paris ve İstanbul'da gerçekleştirildi.

3 Haziran 2008 18:34  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Sarp’tan “Dön Ya da Pişman Ol”

Sarp, solistliğinin yanı sıra söz yazarı, besteci ve gitarist olan sanatçı oyunculuk yönüyle de çok sevildi. Oyunculuk kariyerine ilk sinema filmi olan Lodos ile göz kırpan sanatçı, müziğinin dışında aktör yönüyle de geniş hayran kitlesine sahip oldu.

Lodos filminde Demirhan Baylan’ın dört bestesini; Tolga Tüzün, Sarp ve ekibi ile beraber düzenledi . “Lodos” Filminin besteleri arasında yer alan “Dön Yada Pişman Ol” a filmin görüntüleri ile hazırlanan video klip Haziran ayında tüm kanallarda gösterilmeye başlayacak.

Sonbaharda 3. albümünü yayınlayacak olan Sarp “Dön Yada Pişman Ol” ile yeni albümünün tınısıyla ilgili ipuçları veriyor.

3 Haziran 2008 18:35  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Coldplay'den Yeni Klip

Coldplay, Viva La Vidanın klibinde yönetmen Anton Corbijn'le çalışacak. Corbijn, daha önce Jov Division'ın vokalisti Ian Curtis'in hayatını anlatan Control adlı filmi yönetmişti.

Viva La Vidanın klibi, Hollanda'da bir sahilde çekilecek. Grubun vokalisti Chris Martin, Anton'la deneysel bir şeyler yapıyoruz. Felaketle sonuçlanabilir ama önemli değil dedi.

Anton Corbijn, daha önce de Coldplay'in 2005 tarihli Talk single'ının promosyon videosunu da çekmişti.

10 Haziran 2008 11:45  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Haley Williams'a Kötü Sürpriz

Paramore'un vokalisti Haley Williams'ın eski üvey babası, sanatçının kişisel eşyalarından bazılarını internette satışa sundu. Haley'in çocukken yazdığı el yazısı bir kitap da bunların arasında. Haley de her ne kadar üvey babasına kızgın olsa da kitabın gerçek olduğunu doğruladı.

Williams, blog'unda E-bay İntikamı başlıklı bir yazı yazarak üvey babasının bu davranışına tepki gösterdi.

E-Bay'de benim el yazımla yazdığım bir kitabı satışa sunduğunu gördüm. Evet, kitap benim. Küçükken mutsuz bir çocuk olduğumu hatırlamıyorum ama daha çok küçük yaşlarda bile korku filmlerine bayılırdım. Sanırım kitapta da bu sevgimin yansımaları olmuş. Neyse, konum bu değil, konumuz bu ilanı kimin koyduğu: eski üvey babam....

Yazısının devamında babasına büyük tepki gösteren Haley Williams, hayranlarına kitabı almayın, onu ben alacağım diye seslendi.

Williams'ın tepkisinin ardından ilan E-Bay'den kaldırıldı.

deliveren
deliveren
Avril'in Derin ve Karanlık Dünyası

Avril Lavigne, kendi deyimiyle derin ve karanlık bir filmde rol alarak beyaz perdedeki tecrübelerini arttırmaya hazırlanıyor.

23 yaşındaki rockçı, Fast Food Nation ve Richard Gere'le rol aldığı The Flocktan sonra, bu yeni filmiyle oyunculuk kariyerinde bir adım daha atacak.

The London Paper'a yeni rolünü anlata Lavigne; benden beklemeyeceğiniz bir filmle karşınıza çıkacağım, derin ve karanlık bir filmle dedi.

deliveren
deliveren
Foo's Zeppelin!!!

Foo Fighters'ın önceki akşam (7 Haziran) Londra'daki konserinde sürpriz bir konukları vardı: Led Zeppelin!

Bütün hafta boyunca Jimmy Page ve John Paul Jones'un gruba eşlik edeceği söylentileri dolaşıyordu. Sonunda bu söylentilerin doğru olduğu Wembley Stadyumu'nda belli oldu.

Her ne kadar Robert Plant, Amerika'da solo projeleriyle meşgul olsa da, Led Zeppelin üyeleri geçen Aralık ayından bu yana ilk kez sahnede buluştular. Bir gecelik oluşturulan süpergrup Led Zeppelin klasiklerinden Rock And Roll ve Ramble Onu çaldı.

En son geçen sene Aralık ayında, Londra'daki O2 Arena'da Ahmet Ertegün anısına düzenlenen gecede biraraya gelen Led Zeppelin, yeni konserlerin de sinyalini verdi. The Telegraph gazetesine konuşan Jimmy Page, grubun tekrar biraraya gelmeye hazır olduğunu ve bundan sonra da konserler vereceklerini söyledi.

Her ne kadar konser haberleri gelse de Led Zeppelin henüz bir turneye çıkmaya hazır değil zira Robert Plant, Alison Krauss'la birlikte yaptığı albümün tanıtımıyla uğraşıyor. Page, Led Zeppelin'in ancak 2009'un yaz aylarında bir turneye çıkabileceğini söyledi.

10 Haziran 2008 11:46  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
U2'nun Milyonluk Tablosu

U2, Dublin'deki stüdyosunda bulunan orijinal Michel Basquiat tablosunu açık arttırmayla satacak.

Michel Basquiat'ın Untitled (Perje/Oreja) adlı tablosunun 4-6 milyon sterline alıcı bulması bekleniyor.

Basçı Adam Clayton'ın 1989'da satın aldığı tablo grubun Dublin'deki stüdyosunda bulunuyordu.

14 Haziran 2008 10:31  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
David Byrne ve Dizzee Rascal'ın Düeti

Önümüzdeki ay, Talking Heads'ten David Byrne ve Dizzee Rascal'ı biraraya getiren bir şarkı yayınlanacak. 7 Temmuz'da dijital olarak satışa sunulacak olan kayıt, efsanevi Brightan Port Authority koleksiyonunda keşfedilen ve yayınlanan ilk kayıt olacak.

Orjinali kaset formatında olan Big Toe adlı şarkı, dijital masteringi yapılarak yeniden müzikseverlerle buluşacak.

Arkasında Fatboy Slim'in olduğu proje çerçevesinde koleksiyonda yer alan başka parçaların da dijital olarak yeniden yayınlanması planlanıyor.

14 Haziran 2008 10:31  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Beck'in Yeni Albümü Çok Yakında

Beck, çok yakında çıkacak yeni albümü ile ilgili detayları açıkladı. Danger Mouse'un prodğktörlüğünde hazırlanan Modern Guilt albümü 8 Temmuz'da raflardaki yerini alacak.

Beck'in geçen sene yayınladığı Time Bomb, Grammy'lerde en iyi solo rock performansı adaylığı getirmiştii. En son çıkardığı stüdyo albümü The Information ise 432,000 kopya satarak Billboard 200'de 7. sıraya kadar yükselmişti.

25 Haziran'da Norveç'ten turnesine başlayacak olan Beck'in yeni albümünde yer alan şarkılar şunlar:

Orphans
Gamma Ray
Chemtrails
Modern Guilt
Youthless
Walls
Replica
Soul of a Man
Profanity Prayers
Volcano

14 Haziran 2008 10:32  mesajın adresini al  
deliveren
deliveren
Shantel: Benden Her Şeyi Bekleyebilirsiniz!

Balkan müziğinin yeni prensi Almanya doğumlu Shantel artık bizden biri gibi. Her ay mutlaka Türkiye'de bir konseri oluyor. Disko Partizani şarkısıyla şu sıra fırtınalar estiren Shantel ile 24 Mayıs Cumartesi İstanbul Babylon'da verdiği konser öncesi bir röportaj yaptık.

Özellikle son iki yıldır memleketimizde çok sık konserler vermeye başladınız. Son albümünüz Disko Partizani'nin yankıları büyük oldu. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Öncelikle herkese teşekkür ediyorum çünkü Disko Partizani yüksek bir satış rakamına ulaştığı için Müyap'tan altın plak ödülü kazandı. Aylar geçmesine rağmen insanlar hala sıkılmadan Disko Partizaniyi söylüyor. Benim için İngiltere, İtalya, Fransa gibi ülkeler ne kadar önemliyse Türkiye'de o kadar önemli artık. Almanya, İsviçre ve Avusturya'daki insanlar Türkiye'ye gidip başarılı olduğumu görüyorlar. Bu da şu demek: Türkiye sadece turistik olarak gidip gezilecek bir yer değil.

Bir anlamda kültürel elçimiz oldunuz. Politikacıların yapamadığını yapıyorsunuz...
Bu sorumluluğu üzerime alamam belki de sadece aptal bir müzisyenim. Kuzeybatı Avrupa'daki birçok insanın Türkiye hakkında fikri yok bugün. Türkiye hakkında çıkan haberleri medyadan takip ediyorlar. Ama dediğiniz gibi müzik o kadar hızlı yayılan bir şey ki bir politikacının bile bu etkileşimi yaratabilmesi zor. Ben kapıyı açtığımı düşünüyorum. Birçok Alman tanıdığım var. Türkiye'deki bu ilgiyi merak edip, konserimi izlemeye İstanbul'a geliyorlar. Böyle bir şeye ön ayak olduğum için mutluyum.

İstanbul'a geldiğinizde neler yapıyorsunuz? Hakkıyla gezebildiniz mi hiç?
İlk geldiğim zamanlarda hamam sefası yapıyordum. Artık defalarca gidip gelmeye başlayınca yeni şeyler keşfettim. Yalnız yine de hakkıyla gezebildiğimi söyleyemem çünkü buraya her gelişimde politikacı gibi hissediyorum kendimi. Uçaktan iniyorum, arabayla ya röportaja ya da TV programına gidiyorum. Sanırım bu yoğunluktan uzun bir süre kurtulamayacağım. Gezmek için konser haricinde gelmem lazım.

Türk müziğini nasıl buluyorsunuz? En son kimin CD'sini aldınız?
Türk müziğini yakından takip ediyorum. En son Taksim Trio'nun CD'sini aldım. İngiltere'deki Türk DJ'lerle tanışıyorum. Buradaki dinleyicilerin çok sevdiğim bir yaklaşımı var. Tarzı hiç umursamıyorlar. Onlar için müziğin iyi veya kötü olması önemli. Mesela Almanya'da birisi house müzik seviyorsa sadece onu dinler, başka bir şey dinlemez. O yüzden Türk dinleyicilerini kendime yakın buluyorum.

Korsan sektörü hakkında ne düşünüyorsunuz? Mp3 çıktı müziğin ruhu kayboldu diyebilir miyiz?
Bu konuya pozitivist yaklaşıyorum. Benim de Almanya'da Essay Recordings adında bir plak şirketim var. Müzik endüstrisi çok yara aldı ama şöyle bir şeyde var: Günümüzde radyolar çok kötü ve hep tek tip yayın yapıyor. Bu yüzden mp3 indirmeyi, demokratik bir radyoya benzetiyorum. İnsanlar demokratik olarak istediği müziği indiriyor. 20 sene önce promosyona çok para harcanırdı şimdi sıfıra indi. Sıfır promosyonla Disko Partizaniyi Youtube'dan 1.5 milyon insan seyretmiş. İnanılmaz bir rakam. Korsana karşı tek çözümse yasal mp3. Mesela Almanya'da iTunes çok büyüdü. Şirketimin gelirinin yarısı buradan geliyor.

Disko Partizani adlı albümünüzde 14 şarkı var. Bu şarkı patlayınca diğerleri ön plana çıkamadı. Bunun rahatsızlığını yaşıyor musunuz?
Öyle düşünmüyorum. Bir albüm satmak için lokomotif bir şarkı bulmak zorundasınız. Bir parça patlayacak ki diğerlerini de sürüklesin. Sadece şunu vurgulamak isterim: Disko Partizani Balkan şarkısı değildir. Bildiğiniz pop'tur. Bu şarkı sayesinde Avrupa'daki en büyük pop ve rock festivallerine çıkma imkânı buldum. Bu şarkının yanında da yapmış olduğum Balkan mix'leri çaldı ve oraya gelen insanlarda bu müzikle tanıştılar.

Yeni albüm hazırlıkları başladı mı?
Başladı. Elimde çok fazla materyal var. Sanırım adı Disko Partizani Vol. 2 olacak. İlk albüme benzeyecek. Yaptığım müzik benim kimliğim. Bu işin ana fikriyse Doğu ve Güney Avrupa ile Kuzeybatı Avrupa'yı birleştirmek.

Film müziklerine de imza attınız. Borat'ın ve Fatih Akın'ın filmleriydi bunlar. Nasıl tecrübelerdi sizin için?
Borat bugün Avrupa'nın en gözde komedyenlerindendir. Ama ben onunla çalıştığımda kimse Borat'ı tanımıyordu. Zaten bu yüzden kabul etmiştim. Yaptığımız işle insanları şok ettik. Fatih Akın'a gelince; kendisiyle çok iyi anlaştım. Kimyamız tuttu ve çalıştık.

Oyunculuk yapmayı düşünür müsünüz?
Benden her şeyi bekleyebilirsiniz. Eğer kendimi iyi hissediyorsam film çevirebilirim. Neden olmasın?

Hemen ekleyelim, Shantel, 22 Haziran'da Santralistanbul'da yapılacak Efes Pilsen One Love Festival'de, 16 Ağustos'ta da Sortie'de çalacak.

14 Haziran 2008 10:34  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa      Listelenen Kayitlar 41 - 57
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008