>Aşkın Hikayesi :Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada >varmış:Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil.Bir gün, adanın >batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş. Bunun üzerine hepsi adayı terk >etmek için sandallarını hazırlamışlar.Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş >çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.Ada neredeyse battığı >zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş. Zenginlik, çok büyük bir teknenin >içinde, geçmekteymiş.Aşk, Zenginlik, beni de yanına alır mısın? diye >sormuş.Zenginlik, Hayır, alamam.Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, >senin için yer yok. demiş.Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki >Kibir'den yardım istemiş. Kibir, lütfen bana yardım et!,Kibir Sana >yardım edemem, Aşk. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin. diye >cevap vermiş.Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş: Üzüntü, seninle >geleyim.Üzüntü Of, Aşk, o kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım >var.Mutluluk da Aşk'ın yanından geçmiş; ama o kadar mutluymuş ki Aşk'ın >çağrısını duymamış.Aşk, birden bir ses duymuş. Gel Aşk! Seni yanıma >alacağım...Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar şanslı ve mutlu >hissetmiş ki, onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş.Yeni >bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona >ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi'ye sormuş:Bana yardım eden >kimdi? Bilgi O, Zaman'dı diye cevap vermiş.Zaman mı? Neden bana yardım >etti ki? diye sormuş Aşk.Bilgi gülümsemiş:Çünkü sadece Zaman Aşk'ın ne >kadar büyük olduğunu anlayabilir…