ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > Chocolat(Çikolata)
dram kakao yag sivilce judi dench alfred molina juliette binoche johnny depp cikolata chocolat
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

aslan67
aslan67
Çikolata (Chocolat) Joanne Harris'in aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan 2000 İngiliz/Amerikan ortak yapımı yapımı film. Tutucu bir Fransız kasabasına (Lansquenet-sous-Tannes) gelen genç bir anne ile (Vianne Rocher; filmde Juliette Binoche) altı yaşındaki kızından (Anouk) ve onların çikolata dükkanından bahsetmektedir (La Chocolaterie Maya). Vianne'nin çikolataları kısa zamanda kasaba halkının hayatını değiştirir.

Film Fransa'da Flavigny-sur-Ozerain kasabasında çekilmiştir (Burgonya).

Kaderin sonucu, 1959 kışında Vianne kızı Anouk ile sessiz bir Fransız kasabasına gelir. Vianne'ın tutucu kasabalıların tutkularını canlandırması, yeni açtığı çikolata dükkanı insanları çektiği gibi korkutur da. Kaymakam (Alfred Molina) aralarında romantik bir bağ oluşan Vianne ile çingene Roux'yu (Johhny Depp) düşmanları gibi görür.

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 16 Mart 2001
Yönetmen : Lasse Hallström
Senaryo : Robert Nelson Jacobs , Joanne Harris (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Roger Pratt
Müzik : Rachel Portman , Gabriel Yared
Yapım : 2000, İngiltere / ABD , 121 dk.
Oyuncular:Juliette Binoche , Lena Olin , Johnny Depp , Alfred Molina , Carrie-Anne Moss , Peter Stormare

Çok güzel bir film..8-10 tane ödülü vardır..Juliette Binoche'nin oyunculuğu harika..Johnny Depp az da görünse güzel bir iş çıkarmış,bunun yanında ünlü oyuncu Alfred Molina da başarısıyla bu ikiliye destek vermekte..Sıcak ve oldukça samimi bir yapım..İnsan filmi izlerken çikolatalardan da tatmak istiyor ister istemez,öyle iştah kabartan bir anlatım ki izleyince fark edeceksiniz:)

Film,güzel müziklerle daha da başarılı bir hale gelmiş..Dram türünün iyi işlendiği aşikar..Ayrıca filmin adı Chocolat,e harfi eksik değil yani:)

imdb puanı 7.3/10.0 idir..Bu oran diğer sinema sitelerindeyse 8.5 ila 9.5 arasında değişmektedir..
14 Nisan 2008 17:19   mesajın adresini al  

bigbang
bigbang
ne zamandı bu filme kız arkadaşım zorla götürmüştü ama filme saplanıp kaldım.
14 Nisan 2008 17:24   mesajın adresini al  

ivy
ivy
süper bi film olduğunu duymakla beraber hala izlemedim kafama tüküreyim
14 Nisan 2008 17:26   mesajın adresini al  

zebra finch
zebra finch
bende izleyemedim halaaa:(:(pufff
14 Nisan 2008 17:29   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
çok harika bir filmdi. kadın oyuncu çok güzel oynuyordu ya... tekrar tekrar izlemek istenlecek filmlerden...
14 Nisan 2008 17:31   mesajın adresini al  

mezo nuko
mezo nuko
çıldırmışçasına film izleyen biri olmakla birlikte çoğu filme önyargısız bakmaya çalışırım ve bir çoğundan da mutlu bir şekilde ayrılırım.Fakat bu film benim için hayal kırıklığıydı.
14 Nisan 2008 17:32   mesajın adresini al  

böğürtlenlim :)
böğürtlenlim :)
çikolata sevmediim halde benim canımı çikolata çektirebilen bi film :)
bide johnny depp tabi :)
14 Nisan 2008 17:57   mesajın adresini al  

g l ø š t € ®
g l ø š t  € ®
joony deep i de mi canın çekiyor
14 Nisan 2008 18:07   mesajın adresini al  

volkn
volkn
bi insan bu kadar mı çirkinleşebilir.
14 Nisan 2008 18:07   mesajın adresini al  

:.cevriye.:
:.cevriye.:
bu filmi o kadar çok seyrettim ki off çok severim sanki mistik bir havası var filmin anlatamıyorum ama bana çok yakın geldi..anlatamıyorum değil mi:))
14 Nisan 2008 18:08   mesajın adresini al  

volkn
volkn
hea yok bu o film deildi. (: karıştırdım.
chocolate factory'di o.
14 Nisan 2008 18:09   mesajın adresini al  

cıvıkbacımafedersin
cıvıkbacımafedersin
çok ta güzel değil
14 Nisan 2008 18:09   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008