Hocada bi yere kadar topcun olcak elinde topçun...
10 Nisan 2008 00:15
ripcord
ama topçu da akıllı olucak
adam gibi adam olucak.
götü kalkmayacak.
disiplinli olacak.
hoca diyorum .
10 Nisan 2008 00:18
boomerang ¹³
Futbol dahil her olgu da mühim olan bütünlüktür.. Hiçbir şey mükemmel olamayacağı gibi futbolda da mükemmeliyete yakını tutturmak mühimdir..
Futbol yalnızca, ne futbolcudur.. ne de teknik direktördür.. İzninizle hemen ekliyorum diğer aklıma ilk gelen değişkenleri.. Yönetim, taraftar, ülkenin futbola bakışı, ülke futbolunun kalitesi, alt yapı, ekonomi, transfer ve marka..
Manchester United, Fenerbahçe'den sonra en sevdiğim ve beğeniyle izlediğim bir takım.. Saolsun Paul Scholes ile beğenim daha da üstlere tırmanmıştır..
Şimdi İngiltere futbol kültürüne baktığımızda görüyoruz ki en büyük etken en ufak takımın bile taraftarı olması, ve bu taraftarın öncelikli hedefi galibiyeti izlemeye değil futbolu izlemeye gelmesi.. Yani orada bir haftasonu evinden ailecek kalkıp maçı izlemeye giden bir kültür alt yapısı var..En başta durum böyle olunca yenilgiler de galibiyetler de daha esnek oluyor..
Hayatın her alanında istikrar çok mühimdir.. E, tabi bu futbol için de geçerlidir.. Ortalamayı ve istenileni tutturduğunuzda iyi veya kötü günde yanında olmak bir nevi You will never walk alone'culuk oynamak futbol için çok önemlidir.. Bu bir nevi evlilik durumunda eşlerin birbirlerini iyi günde de kötü günde de desteklemelerini ve arkalarını kollamalarıyla eşdeğerdir..
Zira İngiltere - Portekiz arasında oynanan maçta Christiano Ronaldo ile Wayne Rooney bir güzel tartışmışlar hatta ve hatta kulüpten kovmalar bile olmuştur.. Bu sorun içeride çözülmüştür.. Manchester United bazen iyi bazen kötü olduğu dönemlerde (ki bu Paul Scholes'un yokluğundaki sezon çok kötülerdi) bazen taraftar bazen yönetim bazen ekonomileri bazen markaları bazen teknik direktör bazen de o ülkenin futbol kültürü Manchester United'ı ayakta tutmuştur..
Bu direk olarak teknik direktör veya futbolcu ile alakalı değildir.. İstikrar meselesidir.. Zira oraya gelen futbolcular da en az teknik direktör kadar uzun ömürlü anlaşmalar yapıyorlar.. Örnek vermek gerekirse; Thierry Henry, Paul Scholes, David Beckham, Christiano Ronaldo, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Fabregas vb..
Ama dediğim gibi futbol yalnızca teknik direktör ve futbolcu değildir.. Bunu unutmamak gerekir.. Hatta ve hatta bana kalsa, Süper Lig'e yükselişte yalnızca 1.Lig'te yeteri puanı toplamak gerekmemeli, Süper Lig'e gelecek takımın belirli bir seyirci potansiyeli olmalı, ekonomisi iyi olmalı vs..
110 Nisan 2008 00:45
tbc
sen niye bu kadar uzun yazılar kasıyosun, ayı mısın bumerang?
10 Nisan 2008 09:37
aslan67
Adam futbolu manu ve fenerden ibaret görüyor,bumi bize felsefe yapma:P
10 Nisan 2008 09:54
tbc
ayı işte..
10 Nisan 2008 10:07
kaan dinçer
allah rahmet eylesin dinamo kiev'in hocası vardı neydi adamın adını hatırlamıyorum.
chris moltisanti demis ki: Capello real den ayrılmadı mı?
Arsenal var , m. united var. başka acaba kaç hoca var dünya futboluyla ve takımlarıyla bir kıyaslarsan...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19077
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.