ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Her yıl nisan ve mayıs ayında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda yapılacak masrafların öğrencilerden çıkarılması için girişimler başlatıldı.
Bursa Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Eren imzasıyla ilçedeki tüm okullara bir yazı gönderildiği ve öğrencilerden bayram masrafları ve milli eğitim bando malzemeleri için para toplandığı öğrenildi.
Bursa Eğitim Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, öğrencilerden para toplanmasına karşıyız. Uygulamanın hiçbir yasal altyapısı yok diyerek uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini açıkladı.
Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Başkanı Enver Önder ise çocuklarımızın ve ailelerimizin milli bayramlarda duyguları sömürü-lerek, 'kılık kıyafet' adı altında para toplanmasını kınıyoruz dedi.
45 BİN YTL TOPLANACAK
26 Mart'ta okul yönetimlerine gönderilen yazı ile Mustafakemalpaşa ilçesi sınırları dahilindeki ilköğretim okulu öğrencilerinden öğrenci başına 2 YTL, lise öğrencilerinden ise öğrenci başına 2,5 YTL talep edildi.
Öğrencilerin istenilen para miktarını İlçe Milli Eğitim müdürlüğü'nün Ziraat Bankası'nda açmış olduğu 9922770-5001 numaralı Bayram Kıyafetleri isimli hesabına 17 Nisan'a kadar yatırmaları istendi. İlçede kayıtlı öğrenci sayısının 19 bin 700 civarında olduğu öğrenildi. İlçedeki öğrenci sayısı dikkate alındığında Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nün toplayacağı para miktarının yaklaşık 45 bin YTL olduğu belirtiliyor.
'ÖĞRENCİYE FATURA EDİLMEMELİ'
Bursa Eğitim Sen Şube Başkanı Cemal Akkurt, sendikalarının öğrencilerden her ne ad altında olursa olsun para toplanmasına karşı olduğunu belirtti. Akkurt, Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Eren'in toplamaya çalıştığı paralara ilişkin olayı da takip edeceğiz dedi.
Çocukların resmi bayramların giderlerinin karşılanmasında birer araç olarak kullanılmaması gerektiğini de ifade eden Eğitim Sen Başkana Akkurt, bayram masraflarının öğrencilere fatura edilerek değil, milli eğitim bütçesinden karşılanması gerekir diye konuştu.
'UYGULAMADAN VAZGEÇİLMELİ'
Eğitim ve öğretim dönemlerinin açılış törenlerinde her yıl Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin okul yönetimlerinden para istenmesi halinde öğrenci velilerinin hiçbir şartla para vermemeleri gerektiğinin söylenmesine rağmen yıl içerisinde öğrencilerden yaklaşık 40 farklı başlık altında para toplandığı söyleyen Cemal Akkurt, yasal anlamda da karşılığı yoktur para toplanmasının. Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nü bu uygulamasından vazgeçmeye çağırıyoruz diye konuştu.
'PARA TOPLAMA YASAL DEĞİL'
Eğitimin her aşamada parasız olmasını savunduklarını belirten Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖV-DER) Enver Önder, okullarda öğrencilerden eğitim için katkı payı alınmamasını ve kayıt parası vb gibi uygulamaların durdurulmasını talep ettiklerini belirtti. ÖV-DER Başkanı Önder, bu uygulamaların hiçbiri yasal değildir. Eğitim ve öğretim hakkını düzenleyen yasalarda para toplanmasına ilişkin ifade yok sözleriyle uygulamanın karşısında olduklarını açıkladı.
ulan ne desem boş...eskiden okula yardım zarfları glirdi...öğretmenimiz boş verme yasak az da olsa koyacaksınız para derdii..ne yardım dı be...şimdi de bu çıktı...nefes alsan parayla anasını satayım...
sistemi seveyim
7 Nisan 2008 21:28
daisy=) 'pomegranate
hem çalıp hem para vericek olan öğrenciler ayaklandı!
7 Nisan 2008 21:31
daisy=) 'pomegranate
güya çocukların ders kitaplarını karşıladılar bu da milletin gözünde büyüdü..
kaşıkla verip kepçeyle almak bu heralde...
7 Nisan 2008 21:32
no control
taşı suyunu sıkıyolar...akalım sabır taşı ne kadar dayanacak
7 Nisan 2008 21:34
comandante
Olay hiç hoş değil. Son zamanlarda Milliliği ortadan kaldırılan Eğitim Bakanlığı ve onun il,ilçe teşkilatlarının yarattıkları skandaldan biri daha fakat 23 Nisan törenleriyle başlığın yani Ayşegül Savaşta'nın ne alakası var ben onu anlamadım.
7 Nisan 2008 21:59
kimin umrunda ki:d:d
peki milli eğitimin bütçesi ne işe yarııcakmış!!!!
7 Nisan 2008 22:06
comandante
kimin umrunda ki:d:d demis ki: peki milli eğitimin bütçesi ne işe yarııcakmış!!!!
Cemaat okullarının kalkındırılmasına tabii ki.
7 Nisan 2008 22:10
Cemaat okullarının kalkındırılmasına tabii ki.
zaten ben de soru işareti deil ünlem işareti koydum....
7 Nisan 2008 22:12
jaja of opobo ® .iz
tarikatlara gün doğdu....
kimin umrunda ki:d:d demis ki: peki milli eğitimin bütçesi ne işe yarııcakmış!!!!
7 Nisan 2008 22:14
comandante
kimin umrunda ki:d:d demis ki:
zaten ben de soru işareti deil ünlem işareti koydum....
Pardon ben o detayı atlamışımm :))
7 Nisan 2008 22:14
hüzün abi
vurun öğrenciye
7 Nisan 2008 22:16
Pardon ben o detayı atlamışımm :))
:))olmasın bı daha :P
7 Nisan 2008 22:18
comandante
Yalnız biz bunları yazdık diye birazdan birileri gelip'' Nedir inançlı kesimle alıp veremediğiniz''derse ,ki mutlaka diyecektir tecrübeyle sabittir ,kimse şaşırmasın :))
17 Nisan 2008 22:20
off the record
23 nisan 23 nisan neşe doluyor insan
7 Nisan 2008 22:22
bana ne yaa ben şaşırıcam:P
comandante demis ki: Yalnız biz bunları yazdık diye birazdan birileri gelip'' Nedir inançlı kesimle alıp veremediğiniz''derse ,ki mutlaka diyecektir tecrübeyle sabittir ,kimse şaşırmasın :))
7 Nisan 2008 22:24
berdanmaldini
yaşamak için de mi para vercez
8 Nisan 2008 14:19
souvereign jr.
yahu cumhurbaşkanı koltuuna otururlardı hep o da mı paralı? gerçi onu da satmaya çalışmışlardır bir günlüğüne :D
8 Nisan 2008 16:19
sweetdreams
Rte ve saz heyetinin yakında gözlerinde dolarlar belirecek.
Modern dönem yamyamları doymak nedir bilmiyor... her zaman aç olan milletin adamları
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/19036
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!