gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Konu Dışı - ahhh! çocukken....
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
werwe
werwe
Çeşmeden su içerdik.. Pasta yerdik, ekmek yerdik, sekerli içecekler içerdik ve fazla kilolarımız yoktu çünkü sokakta oynardık. 3–4 arkadaş ayni şişeden içerdik ve hiçbirimiz ölmezdik. Oyuncak arabaları haftalarca uğraşıp kendimiz yapardık sadece fren yapınca nasıl iz kaldığını görebilmek için. Problemlerimizi kendimiz çözmeyi öğrendik. Sabah evden çıkıp aksam sokak lambaları yanıncaya kadar dışarıda kalabilirdik. Anamız gece sokaktan bizi çeke çeke, bağıra bağıra alırdı. Kimse bize ulaşamazdı cep telefonlarımız yoktu. Akıllara zarar! Playstationlar, nintendolar, videolar, PC, 98 kanallı kablo yayını, internet, Chat odaları yoktu.
Arkadaşlarımız vardı sokağa çıkar ve bulurduk onları. Oynadığımız oyunlarda bazen canimiz yanardı, ağaçtan düşerdik, her yerimiz çizilirdi, çeşitli kazalar ve yaralar olurdu. Ama asla haklilik haksizlik kavgası olmazdı. Doktora
giderdik kimse de suçluluk duymazdı.

Hatırlar mısınız kazaları? Dövüşürdük, itişirdik mor lekeler oluşurdu ama biz çabucak iyileşmesini öğrendik. Ağaç dallarından çelik çomak oynardık, birbirimizin gözünü oymazdık. Komsu bahçesindeki kiraz ağacına dalardık.

Bilirimsiniz dalmayı meyve bahçesine dalmayı dut ağaçlarının tepesinde dolaşmayı onu sallamayı ve örtünün üzerinden dut yemeyi bilirimsiniz?

Önceden haber vermeden bisikletle veya yürüyerek bir arkadaşımıza gidip zili çalardık, içeriye girip saatlerce oynar, konuşurduk (Dusunebiliyormusunuz habersiz). Eğer doğru zamanda gelmediysek içeri giremezdik. O zaman da hayal kırıklığını öğrenirdik, herseyin istediğimiz gibi ve istediğimiz zamanda olamayacağını öğrenirdik.

Öğretmenlerin daha çok zamanı vardı ve neşeliydiler. Herkes koleje gitmezdi, gitmeyenler aptal sayılmazdı. Kuaför de olunabilirdi. Şans-talih-kader-kısmet sattınız mı sokaklarda. Bağıra bağıra. Sonra kutudaki gofretleri oturup bir köşede gizlice yediniz mi siz? Yaptığımız her şeyin arkasında dururduk ve tutarlıydık. Okulla veya kanunla çelişkide olduğumuz da ailemiz bizi dışlar mı düşüncesi yoktu.

2 Nisan 2008 13:30  mesajın adresini al  
werwe
werwe
cogumuz susam sokagını ızler yada barıs abının 7 den 77 ye programını hayranlıkla bekler şirinler zamanı geldıgınde yemek yemek bıle bekleyebılırdı tas devrı jetgıller vee adını unuttugum bır suru karakterle uyurdummm ...
bılgısayar oyunları yoktu o saman seksek istop saklanbacc siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimiiiiiiiiiiiiiiiiit körebe ortada kuyu var yandan gec yakan top 9 aylık falan oynardık!

2 Nisan 2008 13:34  mesajın adresini al  
hayda.bre
hayda.bre
bilyalıya binerdim,ağaçlara dalardım :DD akşam saklambaç oynardık akşam daha bi güzel olurdu.ama ağaçta dut yemek gibisi var mı ya :DDD

denizhan
denizhan
hiç bana göre olmasa da, yine de çocukluğumun en güzel günleri izmirde anneannemlerin yanına gittiğimde geçmiştir. yazın oraya gittiğimde, sokağa çağırmaları için arkadaşlarımı ne heyecanla beklediğimi hatırlarım hala. ,

biriktirdiğimiz gazoz kapakları, sokağa gelen darı (kaynamış mısır) satıcısı, diğer sokaklardakilerle oynanan oyunlar, yeni heyecanlar, akşam olup hava kararmasın diye yapılan dualar ..

yine de her şey zamanında güzel. artık tatlı bir anı onlar.

'' i l k o ''
'' i l k o ''
mahalle maçları

2 Nisan 2008 13:35  mesajın adresini al  
werwe
werwe
dusup dusup dızlerım mor eve gıder bıde cogu zaman annemden de azar yerdım=)

2 Nisan 2008 13:35  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
sokağın o gizemine dayanamayıp, sünnet olduktan hemen sonra bile çıkıp maç yapmıştım, ki hayatta yapmayacağım bir şeydir.
sonra malum yere top geldi ve deli kanamıştı.
babamın kendini odaya kapadığını hatırlarım bunalımdan ahah

2 Nisan 2008 13:38  mesajın adresini al  
:.cevriye.:
ahahah
hiç güleceğim yoktu:))

denizhan demis ki:
sokağın o gizemine dayanamayıp, sünnet olduktan hemen sonra bile çıkıp maç yapmıştım, ki hayatta yapmayacağım bir şeydir.
sonra malum yere top geldi ve deli kanamıştı.
babamın kendini odaya kapadığını hatırlarım bunalımdan ahah

2 Nisan 2008 13:40  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Tabii ki pazar akşamı ve Bizimkiler dizisi..

2 Nisan 2008 13:43  mesajın adresini al  
aslan67
aslan67
Öncesinde banyo:P

cimdallı hasnicktir demis ki:
Tabii ki pazar akşamı ve Bizimkiler dizisi..

3 defa alkışlanmış (3)  2 Nisan 2008 13:44  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
trajikomik öykülerim mevcut maalesef.

2 Nisan 2008 13:46  mesajın adresini al  
eski evdeki erik ağacı..
mahallede oynadığımız ip oyunları
gece bisiklet gezileri
annemin çağırışlarına kulak asmayışım ve annemin bi ton diğer tezze sürüleri ile bağırark kendinden geçişi ve sonunda bıkıp babamı yollaması..

babamın saçının telinin ucunu pencerede görmemle koşturarak eve girmem:))

2 Nisan 2008 13:47  mesajın adresini al  
bir keresinde bir arkadaşımın kafasına yanlışlıkla taş attım(halbuki çekil oradan dedim yani o kadar..)annesi eve geldi siz oğlumun başını yardınız die ben de tuvalaete saklandım ışığı da söndürdüm ama kadın buldu beni..

kesin ablam söyledi..:))

bi de kadını dinledim..he ne oldu sonra hiç..:))

2 Nisan 2008 13:55  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
haha sen devekuşunun hikayesini o zaman bilmiyormuşsun sanırım :)

:.cevriye.: demis ki:
ben de tuvalaete saklandım ışığı da söndürdüm ama kadın buldu beni..

2 Nisan 2008 13:58  mesajın adresini al  
haha sen devekuşunun hikayesini o zaman bilmiyormuşsun sanırım :)

şimdi delikleri karıştırmayalım yalnız..:D

ama saklanmak konusunda ihtisasıma başladığım zamanlardır onlar:))

2 Nisan 2008 14:00  mesajın adresini al  
werwe
werwe
evet uzerıne salca surulmuss ekmek sokaklardaa cok yerdımmm

2 Nisan 2008 14:01  mesajın adresini al  
denizhan
denizhan
bi de tuzlanmış domates veya salatalık. onların tadı bambaşkadır sokakta.
bazen de karpuz :)

1 defa alkışlanmış (1)  2 Nisan 2008 14:02  mesajın adresini al  
witchontheroof
witchontheroof
Uzansam çocukluğuma dönsem
Derinlerde gizlenmiş yaralarımı görsem
Bir bıçak yarasıyla acısız kalsam
Oyunlar oynasam sahnesiz maskesiz
Kumdan kalelerime dalgalar vursa
Kağıttan gemilerimin tayfası olsam
Yıldızımı okşarken bir uçak geçse
düşümden
Avaz avaz bağırıp sesimi duyursam

Ah çocukluğum camdan duvarlarım
Portakal çiçeği kokulu heyecanlarım
Kuş tüyüydü düşlerim umutlarım
Hani nerde arsızlığım umarsızlığım

Heyy uçak
Hey uçak uçak
Beni de al
Beni de buralardan götür
Nereye gidiyorsan
Beni de al
Beni de uzaklarıma götür

Uçak
Güzel uçak Büyük uçak Uçağım

;)

2 Nisan 2008 14:03  mesajın adresini al  
yabangülü1
yabangülü1
bende arkadaşımla komşunun zillerine basar kacardık, su, tüp şiparişi verirdik başka adreslere :)))

2 Nisan 2008 14:04  mesajın adresini al  
werwe
werwe
zıle bende cok basardım hattaa bunla yetınmeyıppp bant yapıstırırdım zılın ustuneee artık bırı cıldırıp asagı ınıp o bantı cıkarana kadar=)))) balkondan zeytın cekırdegı ve cay dokerdımm balona su doldururp assagı fırlatırdımm balkondan asagı kardesımle tukuruk yarısı yapardık kım uzagı tukurcek dıee=) asagıdan gecenlerı dusunmesdık bıle bıde ana cadde uzerındeydıkkk arabalara erık fırlatırdıkk=))

2 Nisan 2008 14:25  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008