ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Dizideki idamı nasıl izlediler?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

cici coşkun
cici coşkun

sssssssssssssssssssssssssssssssssssss

comandante demis ki:
Bu forumu da hakaretleriniz ve sataşmalarınızla kirletmeyein YETER BEYLER!!!
28 Mart 2008 23:21   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç

senin varlığın yeter bebeyim

comandante demis ki:
Bu forumu da hakaretleriniz ve sataşmalarınızla kirletmeyein YETER BEYLER!!!
28 Mart 2008 23:24   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Baba,

Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir.

Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın.

Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir.

Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu.

Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, (…) anlayacağını inanıyorum.

Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma.

Annemi teselli etmek sana düşüyor. Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir.

Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım…

Oğlun Deniz Gezmiş

28 Mart 2008 23:35   mesajın adresini al  

'bloody mary'
'bloody mary'

bi tek bu yazısını biliyosun heralde bebecik

comandante demis ki:
Baba,

Mektup elinize geçmiş olduğu zaman, aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben, ne kadar üzülmeyin desem, yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat, bu durumu metanetle karşılamanı istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir.

Bu nedenle ben, erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki, benden önce giden arkadaşlarım, hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de etmeyeceğimden şüphen olmasın.

Oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir.

Bu yola bilerek girdi. Sonunda da bu olacağını biliyordu.

Seninle düşüncelerimiz ayrı ama, beni anlayacağını tahmin ediyorum. Sadece senin değil, (…) anlayacağını inanıyorum.

Cenaze için, avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankara´da 1969´da ölen arkadaşım Taylan Özgür´ün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbul´a götürmeye kalkma.

Annemi teselli etmek sana düşüyor. Kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum. Bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir.

Son anda, yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir seni, annemi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşiyle kucaklarım…

Oğlun Deniz Gezmiş

1   28 Mart 2008 23:36   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Baba,
Sana her zaman müteşekkkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni. Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba biz Türkiye’nin İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız.
Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da. Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları.
Düşün baba, bugünkü hükümet, işini gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdalar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.
Ya vatan ya ölüm!

Deniz Gezmiş (29 Ocak 1971)
28 Mart 2008 23:36   mesajın adresini al  

'bloody mary'
'bloody mary'

bukadar mı yani.. idam sehpasındaki son sözlerini yaz büyük harflerle bakıyım hadi çocuğum

comandante demis ki:
Baba,
Sana her zaman müteşekkkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni. Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim. Baba biz Türkiye’nin İkinci Kurtuluş Savaşçılarıyız.
Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da. Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları.
Düşün baba, bugünkü hükümet, işini gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdalar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.
Ya vatan ya ölüm!

Deniz Gezmiş (29 Ocak 1971)
28 Mart 2008 23:38   mesajın adresini al  

comandante
comandante

Sen hiç merak etme... Senin yaşından daha fazladır ben Denizleri okuyor araştırıyor ve biliyorum. Daha önce de dediğim gibi. sataşmalarınızla barişu forumu kirletmeyin. Araya zıpçıktılık yapıp da prim yapmaya çalışmayın. Kendinizi tatmin etmenin başka yolları da var.
28 Mart 2008 23:38   mesajın adresini al  

'bloody mary'
'bloody mary'

denizlerin hakkında 1 tane kitap okumadığın görüşünden belli zatten, herkes kulaktan duyma konuşur

comandante demis ki:

Sen hiç merak etme... Senin yaşından daha fazladır ben Denizleri okuyor araştırıyor ve biliyorum. Daha önce de dediğim gibi. sataşmalarınızla barişu forumu kirletmeyin. Araya zıpçıktılık yapıp da prim yapmaya çalışmayın. Kendinizi tatmin etmenin başka yolları da var.
28 Mart 2008 23:39   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
ah comandante turksolundan kopyalama bize böyle şeyleri son sözleri bekliyoruz evet :)
28 Mart 2008 23:40   mesajın adresini al  

comandante
comandante
bukadar mı yani.. idam sehpasındaki son sözlerini yaz büyük harflerle bakıyım hadi çocuğum

Bi ara versen bi nefes alsan yazacağım zaten bi nefes al bekle. Odamda başucumda yazılı olan bir yazıyı atlayacağımı düşünmemişsindir umarım. Deniz'in kimliğinin hiçbir noktasını ve hiçbir anını atlamayacağız. Sen hiç merak etme
28 Mart 2008 23:40   mesajın adresini al  

'bloody mary'
'bloody mary'

hadi yaz büyük harflerle hadi bekliyorz

comandante demis ki:

Bi ara versen bi nefes alsan yazacağım zaten bi nefes al bekle. Odamda başucumda yazılı olan bir yazıyı atlayacağımı düşünmemişsindir umarım. Deniz'in kimliğinin hiçbir noktasını ve hiçbir anını atlamayacağız. Sen hiç merak etme
28 Mart 2008 23:41   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Yasasin TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE. Yasasin Marksizm-Leninizm. Yasasin TÜRK VE KÜRT HALKLARININ KARDEŞLİĞİ . Yasasin isçiler, köylüler. Kahrolsun emperyalizm.”
 2   28 Mart 2008 23:42   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008