ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Hatırla Sevgili'nin son bölümünde kardeşi Deniz Gezmiş'in asılmasını TV'de izleyen Bora Gezmiş Çok duygulandım ama kardeşimle annem izleyemedi dedi..Yakın siyasi tarihin önemli olaylarını konu alan Hatırla Sevgili adlı dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilmelerinin yer alması büyük ilgi çekti. atv yönetimi ve dizinin yapımcısı Sis Yapım, izleyicilerden gelen istek üzerine son bölümü bu akşam tekrar gösterme kararı aldı. Dizinin son bölümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamının gösterilmesi idam edilen gençlerin aileleri ve arkadaşları tarafından da izlendi. Kardeşi Deniz Gezmiş'in idamını görmek istemediğini belirten Bora Gezmiş, diziyi izlerken hissettiklerini şöyle anlattı:
CENAZESİNE BAKMADIM'
Aslında bu kadar yıldan sonra insan kendini bu olaya alıştırıyor. Kardeşim idam edildiği zaman ben cenazesine bakmadım. Babamlar baktı. Nasıl gördüysem hatırası da öyle kalsın istedim. Ama 'Hatırla Sevgili'nin son bölümündeki bu sahneyi seyrettim. Tabii insanın duygulanmaması da mümkün değil. Çok duygulandım. Ama kardeşim ve annem izlemedi. Tabii kolay değil. 35 yıl geçmesine rağmen hiç unutamadık
AKTÖRE 'DENİZ' DEDİ
Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı aynı zamanda onunla birlikte aynı davada yargılanan Mustafa Yalçıner de diziyi takip edenlerden. Hatırla Sevgilinin danışmanlığını da yapan Yalçıner, Sahneler beni çok etkiledi. Bunda Deniz Gezmiş'i oynayan Barış Koçak'ın da ciddi payı var dedi. Barış Kolçak'ın olağanüstü derecede Deniz Gezmiş'e benzediğini söyleyen Yalçıner şöyle devam etti: Dizi için Barış Koçak'a Deniz Gezmiş'i anlattım. Halini hareketlerini davranışlarını aktarmaya çalıştım. Mimikleri jestleri nasıldır diye teker teker gösterdim. Ama bunları ona söylerken boş bulunup 'Deniz' dediğim de çok oldu.
~ 163 gün
*mahkum
hem utanmadan assınlar hemde dizi yapıp üzerlerinde para kazansınlar o zamanlar hangi medya çıkıp destek verdi hepsi paraya mahkum olmuş beş para etmez insanlar
3~ 163 gün
hayda.bre
adi herifler...
1~ 163 gün
mybebic
İnsanları bu şekilde hemen suçlamayın bence..
tabi bunları yazdım diye banada kızmayın lütfen..
Her insanın içinde olup gösteren yada göstermeyen yanlardır bunlar.. Herşeye tu kaka muamelesi yaparken düşünüyormuyuzki onların orada reyting alıp tekrar tekrar seyredilmesini gerektiren yine bizleriz..
Eğer adam reyting alıyorsa yaptığının iyi bir şey olduğunu sanıp daha güzel şekilde sömürülerde bulunacaktır. arkasında ki destek onlara reytingi kazandıran bizleriz.
bence daha gerçekçi olup birey olarak toplum kalitesini kendimizden başlatmalıyız.. başkasından beklememeliyiz..
bence onları değil kendimizi eleştirelim.. Çünkü biz seyrettiğimiz için onlar varlar..
1~ 163 gün
*mahkum
yapılacak en doğru karar o zamnki başta olan insanları mahkeme heyetini hepsini alıp aynı şekilde asmak
2~ 163 gün
kretzsche
türkiye artık (50 senedir gittikçe çoğalarak?)patronlar memleketi olmuştur. dizinin yukarıdaki videosunu izledim. sondaki birkaç cümle artık gençlerin çoğuna şiir gibi gelir. bir kulaklarından girer diğer kulaklarından çıkar. che'yi tişört markası sandıkları gibi deniz gezmiş'i de dizi karakteri sanarlar. deniz yaz 5050'ye yolla cep telefonuna melodi indir. atv kazansın
2~ 163 gün
kretzsche
bu konuyu ucundan da olsa işleyen bir dizi yapılması olumlu bir şey aslında, fakat bu hala eğitim sistemimizin beyinleri samanla dolduran yapısını, insanları düşünmeye değil düşünmemeye teşvik edişini, kapitalist sisteme köle yetiştirilmesini değiştirmiyor. son zamanlarda böyle birkaç film de yapılmıştı, bir tane zincirbozan vardı mesela izlemek istiyordum da izleyemedim. ülke, halk hala kuruluş aşamasından itibaren tüm tarihiyle yüzleşemiyor. her yerden farklı ses çıkıyor. birlik bütünlük sağlanmalı öncelikle. yoksa 'tam bağımsız türkiye' dediğinizde 'nedir o? yenir mi?' diye sorar gençler
1~ 163 gün
mybebic
kretzsche
sonuna kadar haklısın fakat fikirlerin konuşmaktan çok kavgaya dnüştüğü bir ülkede bu ne kadar mümkündür ?
Eğitim ile diyeceksen ?
Her fikir kendi eğitimini ön plana almak ister..
belkide hayalleri bırakıp Dünya üzerinde süregelen acımasız bir silsileyi takip ederekte sonuca varabilirz..
Aslında şimdiye kadar oluşmuş her ülke yönetimi tek bir fikre yönelik oldular.. Tarihler boyunca bu böyleydi.. Aralarında ki fark bazı yönetimlerin ılımlı yaklaşmaları oldu karşıt fikirlere..
Aslında buradan çıkan benim için en anlamlı sonuç ülkeye insanın kendisinden başlaması. nasıl bir ülke hayal ediyorsan o hayal ettiğin ülkenin ferdi gibi ol. o zaman fikrin neyse galip gelirsin ve yine başa döndük :)
şimdilerde devrimciyiz sosyalistiz die name atanların incelemesi gereken bi hayat hikayesi..
henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
-ugur mumcu-
~ 163 gün
nefret
kretzsche demis ki: türkiye artık (50 senedir gittikçe çoğalarak?)patronlar memleketi olmuştur. dizinin yukarıdaki videosunu izledim. sondaki birkaç cümle artık gençlerin çoğuna şiir gibi gelir. bir kulaklarından girer diğer kulaklarından çıkar. che'yi tişört markası sandıkları gibi deniz gezmiş'i de dizi karakteri sanarlar. deniz yaz 5050'ye yolla cep telefonuna melodi indir. atv kazansın
bu konuyu ucundan da olsa işleyen bir dizi yapılması olumlu bir şey aslında, fakat bu hala eğitim sistemimizin beyinleri samanla dolduran yapısını, insanları düşünmeye değil düşünmemeye teşvik edişini, kapitalist sisteme köle yetiştirilmesini değiştirmiyor. son zamanlarda böyle birkaç film de yapılmıştı, bir tane zincirbozan vardı mesela izlemek istiyordum da izleyemedim. ülke, halk hala kuruluş aşamasından itibaren tüm tarihiyle yüzleşemiyor. her yerden farklı ses çıkıyor. birlik bütünlük sağlanmalı öncelikle. yoksa 'tam bağımsız türkiye' dediğinizde 'nedir o? yenir mi?' diye sorar gençler
çok güzel noktalara deginmissin kardesim. ..
~ 163 gün
nefret
kesinlikle haklısınn
dumanyaxx demis ki: şimdilerde devrimciyiz sosyalistiz die name atanların incelemesi gereken bi hayat hikayesi..
henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık. bir kadın eli değmemişti ellerimiz. bir sevgiliden mektup bile almamıştık daha. bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına. herkes tanıktır ki korkmadık. içimiz titremedi hiç. mezar toprağı gibi taptaze, mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
asıldık ey halkım, unutma bizi...
-ugur mumcu-
~ 163 gün
secret smile(: l
onaylama işlemide tamam artık gidebilirsiniz dağılıyn layyn asdasdas
~ 163 gün
torettoo
onlar yaşamı uğrunda ölecek kadar çok sevdiler...
2~ 163 gün
werwe
ınfaza engel rahatsızlıgı yada hastalıgı varmı dıye soru soruyor adam yaa zaten ölecek hasta olsa ne olucakkkk !!!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18809
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!