ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  Resident Evil(Ölümcül Deney)
milla jovovich apocalypse extinction olumcul deney resident evil
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

aslan67
aslan67
Resident Evil I(2002)-Ölümcül Deney 1

Umbrella Corporation tarafından yeraltındaki gizli bir genetik laboratuarında bazı deneyler yapılmaktadır. Bu deneyler sırasında geliştirilmekte olan ölümcül ve çok tehlikeli bir virüs kontrolden çıkar ve tüm laboratuar personelini et yiyen zombilere çevirir. Aslında zombileri kontrol altında tutmaya çalışan laboratuarın süper bilgisayarını durdurmaya gelen özel bir operasyon birimi, önce bu bilgisayarın savunma mekanizmasıyla, sonra da zombilerle savaşmak zorunda kalırlar.

Ekipten geriye kalanlar, ekibin tehlikeli kadın üyesi Rain (Michelle Rodriguez) ve güzel ajan Alice (Milla Jovovich) liderliğinde bu tehlikenin dışarı yayılmasını engellemeye çalışırlar.

Tür : Korku / Macera / Aksiyon / Video Oyunu
Gösterim Tarihi : 20 Eylül 2002
Yönetmen : Paul Anderson
Senaryo : Paul Anderson
Görüntü Yönetmeni : David Johnson
Müzik : Marco Beltrami , Marilyn Manson
Yapım : 2002, ABD / Almanya / İngiltere , 100 dk.
Oyuncular:Milla Jovovich (Alice) , Michelle Rodriguez (Rain) , Eric Mabius (Matt) , James Purefoy (Spence)

Resident Evil: Apocalypse(Ölümcül Deney: Kıyamet)

Resident Evil' ın devam filmi, ilkinin bittiği noktadan devam ediyor. Biyokimyasal felaketten kurtulmuş olan Alice bir yandan virüsü durdurmanın yollarını ararken, diğer yandan da harebe şehir Racoon' dan kurtulmaya çalışmaktadır. Umbrella şirketinin deneylerine maruz kalan Alice olağanüstü güçlere sahip olmuştur.

Umbrella' da daha önceden çalışmış ve işlerine son verilmiş bir kaç kişi de Alice' e katılır. İmkansız gibi görünen bu kurtuluş macerasında karşılarında en ağır silahlarla donanmış bir ordu, vahşi zombiler vardır. Ama bunların ötesinde en korkutucu olanı Umbrella' nın yeni yaratığı Nemesis'dir. Bu yeni yaratıkla başa çıkmak hiç de kolay olmayacaktır.

Video oyunu olarak ününü korumaya devam eden Resident Evil'ın ikinci beyazperde uyarlaması, ekrana yeni transfer olan karakterle eskisinden de iddialı. Oyunun hayranı olun olmayın, birincisinden çok daha hızlı temposu, daha bol fantastik öğeleri ve özel efektleriyle Kıyamet, bilim kurgu-aksiyon sineması hayranı herkesi koltuğa bağlamaya hazır.

Tür : Bilim Kurgu / Korku / Aksiyon / Video Oyunu
Gösterim Tarihi : 3 Aralık 2004
Yönetmen : Alexander Witt
Senaryo : Paul W.S. Anderson
Görüntü Yönetmeni : Christian Sebaldt
Müzik : Jeff Danna
Yapım : 2004, İngiltere / Fransa / Almanya , 94 dk.
Oyuncular :Milla Jovovich (Alice) , Eric Mabius (Matt Addison) , Jared Harris (Dr. Ashford) , Sienna Guillory (Jill Valentine) , Oded Fehr (Carlos Olivera) , Thomas Kretschmann (Cain) , Sandrine Holt (Terri Morales) , Mike Epps (L.J.) , Zack Ward (Nicholai) , Matthew G. Taylor (Nemesis)

Resident Evil: Extinction(Ölümcül Deney 3: İnsanlığın Sonu)

Şehirler güvenli olmayı yitirince, Carlos Olivera (Oded Fehr) ve L.J. (Mike Epps) hayatta kalmayı başaran Claire (Ali Larter), K-Mart (Spencer Locke) ve hemşire Betty’yle (Ashanti) birlikte bir grup sağ kalan kişiyi bir araya getirerek yola çıkar ve zırhlı konvoyların içinde boş çöllerden geçerler.

Onlar kendi türlerini, yaşayan, virüsten etkilenmemiş başka insanları aramaktadırlar. Buldukları şeyse çöldeki bir başka mevcudiyettir: Zombiler. Kendilerini korumak için bir düzine silaha, binlerce kurşuna ve bir çift alev makinasına ihtiyaçları olacaktır...

Aynı adlı oyundan uyarlanan 100 milyon dolarlık Resident Evil Üçlemesi’nin son filmi için serinin en hareketli ve en korkunç filmi olduğu söyleniyor.

Tür : Aksiyon / Bilim Kurgu / Korku / Video Oyunu
Gösterim Tarihi : 19 Ekim 2007
Yönetmen : Russell Mulcahy
Senaryo : Paul W.S. Anderson
Görüntü Yönetmeni : David Johnson
Müzik : Tyler Bates
Yapım : 2007, Avustralya / Almanya / İngiltere / ABD
Oyuncular:Milla Jovovich (Alice) , Oded Fehr (Carlos Olivera) , Ali Larter (Claire Redfield) , Iain Glen (Dr. Isaacs/Tyrant) , Mike Epps (L.J.) , Spencer Locke (K-Mart) , Ashanti (Betty) , Christopher Egan (Mikey)

3. filmi olan Extinction(İnsanlığın Sonu) senaryo açısından bana göre 1 ve 2. filmlerin yanından geçmez;ama acayip sürükleyici bir yapım bu seferki de..Benim favorim 2. filmdir yani Apocalypse(Kıyamet)..Bu role Milla Jovovich'ten başkası yakışır mıydı diye soruyorum bazen de heralde yakışmazdı..Soğukkanlılık ve güzelliğin aynı bünyede toplanması sonucunda rolüyle bütünleşmesi gerçekten etkileyici..

Sırasıyla filmlerin imdb puanları 6.3/10.0,5.7/10.0 ve 6.3/10.0..Bu oranlar bana göre filmin hakettiğinden oldukça düşük puanlar,zira diğer sinema sitelerinde bu oranlar 8.5 ila 9.5 arasında değişmektedir..
~ 162 gün   mesajın adresini al  

:.cevriye.:'hopeful'
:.cevriye.:'hopeful'
hepsini izledim valla sonuncusu da baya iyiydi o son sahnede kopyalarıyla birlikte geliyorum len oraya havasıyla biten sahnede ehehee dedim bi tane daha çekecekler:))

kadın sağlam ama haaa:))

pga::buz
pga::buz
Hep izlemeye kalktım ama hep yarım kaldı, hep bir işim çıktı:))
Ama oyununu oynadım, ço0k eğlendim:) büeahh diye kusmuklu kusmuklu bağıran zo0mbileri öldürmeye çalışmak ço0k eğlenceli:D

güveeen
güveeen
oyunu çok iyi ama film için aynı şeyi söyleyemem
~ 161 gün   mesajın adresini al  

biraz daha deli
biraz daha deli
saçma

cinmax
cinmax
eskiden ne oynardık be bu oyunu. hayatımda gördügüm en iyi oyunlardan biridir. playstation da tabi
filmlerin ücünüde izledim
bir güzel
iki ve üc berbatttır

timmy
timmy
biraz daha deli demis ki:
saçma

gereksiz.
 1   ~ 161 gün   mesajın adresini al  

peynir
peynir
film pek iyi sayılmaz ama milla jovovich için defalarca seyredilir :))

denizhan
denizhan
direk pop-corn filmi.

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
extinction'ı izledim.mükemmeldi...

hayda.bre
hayda.bre
en güzeli Apocalypse(Kıyamet). 3 vasat :D

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
bir ve ikiyi izlemiştim..bence ilki ikincisinden çok daha iyiydi..üçü de izlemek lazım..

baş rahip
baş rahip
genelde oyunlardan devşirme filmleri pek sevmem ama bu filmin ilkini dvd de izleyince sinemada izlemediğime pişman oldum...o denli sevmiştim...ikincisini mutlaka sinema da izlerim diyordum gene olmadı....dvd de izlediğimde amiyane tabirle beni olduğum yere çaktı..bence ikincisi birinciden daha iyi...üçüncüsünü tam izleyemedim...gene sinemada izleyemedim...

ama

ömerimle gene ::)))))aynı şeyleri düşünmüş olmalıyız ki bugün serinin üçüncü filmini alıp evde izlemeye gidiyordum....tv bozuldu a. neyse :(

eyvallah aslan67 kalp kalbe karşıdır:))))

banshee
banshee
Bir de oyunu var. 1-2-3-4 tane seriden meydana gelmektedir hatta. Filmin çok ama çok daha heyecanlı ve gerilimli.

banshee
banshee
resident evil 5 de çıkıyor bu arada.

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008