ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > Dijital TV ve radyo yayını
goruntu kirliligi camlica dab dvb t
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

has kemik-hasnicktir
has kemik-hasnicktir
Merhaba arkadaşlar, bu konuda hayatımızın büyük zamanını alan TV ve radyo yayını hakkında biraz konuşmak istiyorum.

Günümüzde TV ve radyo yayıncılığı çok gelişti. Bir çok insan gününün 4-5 saatini TV izleyerek geçirmektedir.
Dijital uydu antenlerin çıkması ile yüksek kaliteli yayın imkanına kavuştuk. Ama?

Görüldüğü üzere inanılmaz bir görüntü kirliliği. Bu vericilerin yaydığı dalgaların zararları ise halen tartışma konusu.

Bu durum için düşünülen çözümler DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial türkçe:Sayısal karasal yayıncılık) ve DAB (Digital Audio Broadcasting)
http://tr.wikipedia.org/wiki/DVB-T

Bu yayının en önemli özelliği sadece bir tane verici anten ile bir çok TV kanalını uzak mesafelere pürüzsüz yansıtabilmek. Bu sayece görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor. (bu standartta çubuk antene gerek yok, sadece radyolardaki gibi bir anten ile sorunsuz yayın alınacaktır.)
2014 yılında bu standarta tamamen geçiş düşünülüyor. Ama şu da var. Bu yayın standartı sadece büyük şehirlerde olacak, kasaba ve köyler uydu anten kullanmaya devam edecekler. Ayrıca sadece TRT nin 508 tane tv, 10.000 küsür FM vericisinin olduğunu düşünürsek bu standart ne kadar sağlıklı olur? Ayrıca bir çok evde halen 10 senelik TV ler kullanılmakta. Eski TV ler bu standartı görüntüleyemezler, dönüştürücü gerekmektedir. Bu standart yaygınlaşır mı, yoksa insanlar uydu antenlere devam mı ederler?
 3   25 Mart 2008 15:38   mesajın adresini al  

•cedric
•cedric
yuh utanmasalar kıçlarınada anten takcak bunlar yaw :)

cahiliyet başa bela
25 Mart 2008 16:04   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
2.foto şaka gibi:))
25 Mart 2008 16:06   mesajın adresini al  

off the record
off the record
Bu teknolojı yaygınlaşacak ve görüntü kirliliği yavas yavas kaybolacaktır ama bence 2014 erken bir tarıh bunun olması için.

Görüntü kirliliği bir şekilde giderilecektir,asıl önemlisi TV programlarındaki kirlilik, bu nasıl girderilecek ? çapraz tekkelleşme devam ettiği sürece programlardaki kirlilik artmaya devam edecektir.
25 Mart 2008 16:15   mesajın adresini al  

lts
lts
hahaha :D resime bak

bu karasal yayını yakın takibe almıştım bir ara... eski tv'si olanlar dönüştürücü gibi bir reciever kullanıcaklarını duymuştum.

şimdilik uyduya devam !...

ben fransız kanalları ve eurosport izliyorum ee onları karasl yayın ile alabilicek miyim o da var ! Türkiye de bunun için port tahsis etmeisi gerekir diye düşünüyroum bu kanalların.
25 Mart 2008 16:19   mesajın adresini al  

has kemik-hasnicktir
has kemik-hasnicktir
Japonya da Ultra HDTV yayınına geçilmişken, Türkiye de karasal sayısal yayıncılığa geçişin 2014 olması ne kadar doğru? Japonya 2014 e kadar tüm kanalları Ultra HD yapar herhalde :D

Ultra HDTV nedir diyeceklere hemen söyleyelim, hdtv' den 16 kat iyi görüntü veren 7680 x 4320 çözünürlükteki yayın standardına verilen isim. 35 dakikalık video yaklaşık 7 terabyte yer kaplamaktadır.
25 Mart 2008 17:38   mesajın adresini al  

hayali
hayali
2. fotograf tahran'danmış ama..ilginç.
25 Mart 2008 18:04   mesajın adresini al  

has kemik-hasnicktir
has kemik-hasnicktir
ya türkiyedeki manzaralar bundan çok farklı değil... :D
türkiye den bir görüntü..

hayali demis ki:
2. fotograf tahran'danmış ama..ilginç.
25 Mart 2008 18:11   mesajın adresini al  

nih@n
nih@n
türkiye tahran olmuş :))
25 Mart 2008 19:02   mesajın adresini al  

republic army
republic army
atın ölümü arpadan olsun be:D
25 Mart 2008 20:03   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
25 Mart 2008 20:44   mesajın adresini al  

güveeen
güveeen
TV ve radyo yayıncılığı çok gelişti de bana mı gelişti?? Bugün bi digitürk'ün aylık ücreti olmuş 70 ytl, gelişse n'olur gelişmese n'olur..
25 Mart 2008 21:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008