Kardeşim forumlarda bağırınıyorsunuz başörtüsü ile girilmez o bir kural uyulacak, yok laiklik ilkesi bilmem ne işinize gelmeyince sen koyun gibi her söylenene uy... diyorsunuz. Madem bu kadar kuralcı değilsin başörtüsüne de karışma.
Sen öğrencisin okula zırt pırt siyaset taşıma adam gibi öğrenciliğini yap bir şeyi protesto edeceksen de provoke etmeden adam gibi, öğrenci gibi izin çerçevesinde yaparsın.
Protesto herkesin hakkıdır; öğrencinin de. Tepkini dile getireceksin bir şekilde ama sana okulda bu hak için izin almadınız basın açıklaması yapamazsınız deniyorsa .iktir olup gideceksin iznini alıp yapacaksın basın açıklamanı.
Bu olayda iki taraf da suçludur kanımca.
*Genel konuştum.
(3) 22 Mart 2008 11:24
irem_
gecen gün easy rider ı izledim. ne oluyordu orda? özgürce hareket eden insanlardan korkup kaçmıyordu toplum hayatının çizdigi sınırlar içine hapsolmuş kendilerine öğretilmiş gerçekleri, kuralları dua gibi ezberlemiş adamlar. onları yok etmeye çalışıyordulardı.önce sözle, ama onların ordan gitmesi yetmemişti.cünkü bir kere farklı bir yaşayışı görmüştü çocukları.öldürmek gerekti çünkü düşünceyi sadece bedenlerle beraber varoluyor sanıyorlardı insanlar...
işte burdada olan sey bu aslında. o askerin o güvenligin vurmak istediği aslında düşünce. bildiği, inandığı gerceklere yabacı, ters cünkü duydukları...ve korkuyorlar. korkuları onlara canlarını yak sussunlar diyor....
(1) 22 Mart 2008 11:27
n.o.i.e.s.iz
eğitimsiz askerler felsefeden anlamaz
ekşi-tatlı mor erik demis ki: gecen gün easy rider ı izledim. ne oluyordu orda? özgürce hareket eden insanlardan korkup kaçmıyordu toplum hayatının çizdigi sınırlar içine hapsolmuş kendilerine öğretilmiş gerçekleri, kuralları dua gibi ezberlemiş adamlar. onları yok etmeye çalışıyordulardı.önce sözle, ama onların ordan gitmesi yetmemişti.cünkü bir kere farklı bir yaşayışı görmüştü çocukları.öldürmek gerekti çünkü düşünceyi sadece bedenlerle beraber varoluyor sanıyorlardı insanlar...
işte burdada olan sey bu aslında. o askerin o güvenligin vurmak istediği aslında düşünce. bildiği, inandığı gerceklere yabacı, ters cünkü duydukları...ve korkuyorlar. korkuları onlara canlarını yak sussunlar diyor....
22 Mart 2008 11:45
anisakis
ben rektörün tepesine de çıksam beni ordan dövmeden indirecekler.. okul
dediğin üniversite ilköğretim okulu değil yerli malı haftası düzenlenmiyo
orda.. üniversitede her zaman siyaset olur.. orası akademi.. özgürce
düşünülmesi gereken yer.. bunlar artık ödev defterleriyle okula giden
adamlar değil..
siyah demis ki: Kardeşim forumlarda bağırınıyorsunuz başörtüsü ile girilmez o bir kural uyulacak, yok laiklik ilkesi bilmem ne işinize gelmeyince sen koyun gibi her söylenene uy... diyorsunuz. Madem bu kadar kuralcı değilsin başörtüsüne de karışma.
Sen öğrencisin okula zırt pırt siyaset taşıma adam gibi öğrenciliğini yap bir şeyi protesto edeceksen de provoke etmeden adam gibi, öğrenci gibi izin çerçevesinde yaparsın.
Protesto herkesin hakkıdır; öğrencinin de. Tepkini dile getireceksin bir şekilde ama sana okulda bu hak için izin almadınız basın açıklaması yapamazsınız deniyorsa .iktir olup gideceksin iznini alıp yapacaksın basın açıklamanı.
*Genel konuştum.
22 Mart 2008 15:48
lucarelli bop
düzeni düzenin istediği gibi protesto etmekte ayrı bi bakış açısı tabi:)
siyah demis ki: Kardeşim forumlarda bağırınıyorsunuz başörtüsü ile girilmez o bir kural uyulacak, yok laiklik ilkesi bilmem ne işinize gelmeyince sen koyun gibi her söylenene uy... diyorsunuz. Madem bu kadar kuralcı değilsin başörtüsüne de karışma.
*Genel konuştum.
(4) 22 Mart 2008 15:53
hayda.bre
Gevura vuruyorlar sanki :S pardon gevur olsalar saygı duruşuna dahi geçerlerdi :)
22 Mart 2008 15:59
jaja of opobo ® .iz
bizm kampüste düzeni ülkücüler sağlıyor valla.sanırsın kampüs onların tekelinde.küpe takıyosan yada saçın uzunsa yandın.hele hele ramazanda oruç tutmazsan ,işte ozmn ayvayı yediğinin resmidir.bizzat şahit olmuşluğumuz var.ramazanda sigara içen bir erkek öğrenciye 20-30 kişi (tam saymadık baya fazlalardı.tahmini sayı bu )dalmıştı.o sırada biz dersteydik.olay bizm binanın az ötesindeydi.tepki gösterdik ama hocamızın verdiği cevap kanımızı dondurmuştu''haketmiştir dövüyolar''.....fazlada söze gerek yok sanırım.tablo ortada.
a b c user demis ki: yahu bir insan evladına o silah ile o şekilde vurulmaz,onu geçtim bir insana
iki üç kişi pata küte girilmez.
bu yapılanı hayvanlar yapıyor malesef,bir bufaloya 7-8 sırtlanın dalması gibi.
evet izinsiz gösteri olabilir,provoke edilmiş olabilir,tutup bir ordu mensubunun
öğrenciye öyle vurması yersiz ve düzeysizdir.
22 Mart 2008 16:00
secret smile(: l
hakketen hee bu başliğa tam uygun bizim üniversite(:
cimdalli bop: düzeni düzenin istediği gibi protesto etmekte ayrı bi bakış açısı tabi:)
duzeni duzenin istedigi sekilde protesto etmeyince de duzen(!) bizi istedigi gibi cezalandiriyor iste.
(2) 22 Mart 2008 23:15
gecenin_kabusuu
dövenleri elleri kırılsın arkadaslar bu degilde dogru duzgun bir dille uyaracak bir vatadas yok bu beni dah fazla uzuyor.....
22 Mart 2008 23:19
goequexan
SÖZ KONUSU amerikaysa GERİSİ TEFERRUATTIR.
o kadar utanıyorum ki bazen Fazıl Say'a katılmamak içten bile değil.
Şehit düşse kendisi için gözümden yaş dökecek kadar sevdiğim MEMEDİM
bize dayak atıyor ben sen farketmez barış herkesindir ister tam içimizde isterse binlerce kilometre uzakta olsun ve işin kötüsü bunu istemek de suç olmuş ülkemde...
bir de öğrenci kavramı var tabiki ülkemde
çok zor onlardan biri olmak, okumak, okuyup da bir baltaya sap olamamak.
gülmeyin gerçekten durum vahim.
yurdumuz parsel parsel satılıyor elin ......larına sırada hangi kurum war özelleştirilmeyi bekleyen.
Dörtnala uzak asyadan bir kısrak başı gibi,
Akdenize uzanan bu memleket bizim.
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak....
İpek halıya benzeyen bu toprak, bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları bir daha açılmasın,
Yok edin insanın insana kulluğunu,
Bu hasret bizim.
Yaşamak, yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
Ve bir orman gibi kardeşçesine,
Bu davet bizim...
(1) 23 Mart 2008 00:43
seftin
bence daha fazlasını hak edio rahat dursun arkadsım adam gibi okuluna eglencesine baksın ne kasınıo ki;)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18698
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!