biraz önce cnbc-e'de izledim. uzun zamandır merak ediyordum açıkçası, festivalde de kaçırmıştım.
tarih hocamızın bir sözü var batılı her ne kadar bizi hor görse de, gerçeği her zaman göstermekten kaçınmıyor. bu da o örneklerden biri olmuş.
izlemeyenler istemiyorsa okumasınlar
marjin'in küçüklükten ergenliğe geçişini, iran'ın iç savaş ve devrim yılları arka fonu ile gösterdi. bir yandan, islamcı dar görüşün hayata nasıl yavaş yavaş yedirildiğine tanık olurken, bir yandan da viyanada geçirdiği yılların marjin'de ne derin izler bıraktığını gördük. yani doğuya da, batıya da sokuşturmadan geçmemiş film.
filmin sonunda ise, ailesinin kararıyla iran'da yaşayamayacağı düşünülen kız, parise taşınırken özgürlüğün bedeli ağır olacak demesi ve en iyi anlaştığı insan olan anneannesini bir daha görememesi beni ayrıca etkiledi. her neyse .. izleyin izletin derim.
he bi de fransızca olması güzeldi :)
115 Mayıs 2008 01:21
jaja of opobo ® .iz
mükemmel işlenmiş bir yapıt....oldukça objektik olunması dikkatimi çekti..dine fazla atıfta bulunulmaması iranın yanında avrupanın da eleştirilmesi dikkat çeken detaylar arasındaydı:)
herkes mutlaka izlemeli....
115 Mayıs 2008 17:13
sweetdreams
huzursuz etti ama izlerken hiç sıkılmadım...konu o kadar endişelerime dayanıyor ki hakkında yorum yapmak bile canım sıkıcak şu an...sözün özü çok kaliteli,çok hoş sıradışı bir filmdi.Ayrıca fransızca olmasının da ayrı bir güzellik kattığı konusunda hemfikirim:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18675
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.