ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
İran Devrimi ile ilgili şimdiye kadar pek çok şey yazıp çizildi. Şimdi sıra, devrimin hikayesini bir de küçük Marjane'den dinlemede...
Marjane ve ailesi, baskıcı Şah iktidarının devrilmesini büyük bir sevinç ile karşılarlar. Yıllarca ekonomik ve toplumsal anlamda yaşanan zorluklardan sonra yepyeni bir yaşam için yeni bir umut doğmuştur. Sancılı yılların ardından demokratik bir yönetimin geleceğini ümit eden İranlılar, bir kez daha büyük bir hayalkırıklığına uğrarlar.
Şah'ın baskısından sonra sıra mollaların baskısına gelmiştir. Bu karanlık süreci, Marjane'nin gözünden kimi zaman espirili bir dille de anlatan Persepolis, bir başyapıt sayılan aynı adlı çizgi romandan uyarlama...
imdb puanı : 8.1/10
Yapım : 2007, ABD / Fransa
Tür : Animasyon / Dram / Komedi / Savaş
Yönetmen : Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Senaryo : Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Seslendirenler : Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Danielle Darrieux, Simon Abkarian, Gabrielle Lopes Benites, François Jerosme, Arié Elmaleh, Mathias Mlekuz, Jean-françois Gallotte
Yapımcı : Xavier Rigault, Marc-antoine Robert
Müzik : Olivier Bernet
Süre : 1 saat, 35 dk.
(7) 20 Mart 2008 23:54
cinmax
filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim, zaten imdb oranı da yüksek
kim bilir belki bir gün türkiye de böyle olacaktır
21 Mart 2008 00:04
cinmax
umarım olmaz
pelerin:) demis ki: ya ben izledim süper bi çizgi film şiddetle tavsiye ediorum.ama ben türkiyenin böyle olucağını düşünmüorum o kadar kolay diil o kadar pasif diiliz biz.
21 Mart 2008 00:11
cinmax
keşke senin kadar iyimser olabilseydim
21 Mart 2008 00:18
suskun irem
%47... kapatma davasından sonuç çıkmazsa daha da artacak bu rakam. o zaman işte yeniden düşünmek gerek güvendiğimiz milletimizin durumunu!
21 Mart 2008 00:26
cinmax
bu filmde irandaki rejimi kötülerken, avrupayıda aynı oranda övmüyor. bunada dikkat edelim. özellikle bir sahnede avrupada sokakda düşüp ölsen kimse yüzüne bakmaz diyor
herşeyin aşırısı kötü galiba
(1) 21 Mart 2008 00:34
panik_yok
ulen milletin rejimi sinemaya iş çıkarıyor size ne
paris deki göçmenlere yapılan işkenceleri ve kötü olayları filme çekmezler ama
bu fransızların boktan filmlerine bi yenisi daha eklenmiş tbk ederim
21 Mart 2008 02:36
nano's
1950 yılında fransızlar tarafından öldürülen 1.5 mılyon cezayir'li ınsanın bır belgeselını gormek cok ıyı olurdu.somurgecı toplumlar.bıde boyle fılm yapıyorlar
(1) 21 Mart 2008 04:08
suskun irem
sorun sömürgeci toplumlar mı, tü kaka avrupa mı? yoksa ülkenin gidişi mi? konuyu baska yerlere çekmek ne kadar mantıklı? film eleştirel bir film bi durumun eleştrisi yapılıyor. sağı solu kötüleyeceğimize kendimize baksak biraz?
21 Mart 2008 10:41
the prens
ne kadar iyi niyetlisin sen öle :))
her yerde söleme bunu bak dikkat et!!
sen hiç tarih okumadın galiba kaç tane devlet kurmuşuz ve hepsinin de yıkılmasındaki ortak sebep nedir?
ya da sen hiç çörçil(nsl yazılıyo uğraşamayacam şimdi)'i duymadın galiba: türkleri parçalamanın en kolay yolunun nsl olduğunu??
pelerin:) demis ki: ya ben çok inançlıım bu konuda bizim gibi birbirine ve değerlerine bağlı başka bi millet yok o kadar kolay diil.bizi sindirip bunu başaramazlar.ben milletime sonuna kadar güveniorum :)
21 Mart 2008 11:10
cinmax
filmde fransızları öven tek bir nokta bile göremedim!
21 Mart 2008 12:07
secret smile(:[ea]
ya ben bu filmide islemedim izlicem ama inş o da listemde..fransızlara laf yok huleeyynn(:
21 Mart 2008 12:08
hadrianus
İrandaki mevcut sismeti eleştiren bir film izlenmesini tavsiye ederim...
21 Mart 2008 13:17
jaja of opobo ® .iz
herkes izlemeli.ben de daha izlemedim ama en kısa sürede edinicem.konusu oldukça güncel.
21 Mart 2008 15:30
bad religion
az once izledim filmi.. basligi gorunce aklima geldi, hemen izledim.. konuyu acan arkadasa tesekkurler.. guzel filmdi gercekten, en onemlisi de durust bir filmdi.. filmi izleyen arkadaslar zaten anlayacaktir senaristin neden bu kadar durust oldugunu. :)
filmin baslarindaki ataturk`un bahsinin gectigi yer beni derin derin dusundurdu.. 1923`te laik,modern cumhuriyetin kurulmasi basta ataturk olmak uzere turk insaninin cesareti ve aydinliginin gostergesidir.. uzun yillar suren cabalarin (osmanlinin gerileme donemlerinden itibaren) sonucunda kurulan bu yapiyi bozmamaliyiz, aksine gelistirmeliyiz..bugun icinde bulundugumuz kotu durumun cocuklugumuzdan beridir bize asilanan apolitizm ile ilgisi oldugunu dusunuyorum.. herkes ideolojik goruslerini, politik yaklasimini hic cekinmeden ortaya koymali, kucuk capli da olsa siyaset yapmaktan kacinmamali..bunu yapmadigimiz surece, gelecege yon verecek olan dusuncelerimizi soylemekten cekindikce, turk halkinda mantigin yerini din, milliyetcilik duygusu veya batil inanclarin alacagini dusunuyorum..
(2) 21 Mart 2008 18:42
fanfan
çok güzel bir film, ben de bu filmle ilgili başlık açmayı düşünüp sonradan üşenmiştim:) cinmax'a teşekkür edeyim bu anlamda:)
düşündürücü hikayesinin yanı sıra renkli karakterler de filme hareket ve eğlence katmış.. aslında karanlık olaylardan bahseden filmin atmosferi hiç iç karartıcı değil, çok eğlenceli.
ayrıca söylemek isterim ki, ne kadar abartılı bir düşünce de olsa filmi izlerken bizim ülkemizin başına da benzer şeylerin gelebileceği olasılığı içten içe beni korkuttu.. yani filmi biraz da bu hava içerisinde izledim..-SPOILER- bad religion'ın da dikkat çektiği sahnede ülkemiz ve atatürk örnek gösterilmekte... şimdi ise aynı olaylarla karşı karşıya kalabileceğimiz düşüncesi bence çok da ütopik değil..bu da filmi izlerken içimi cız ettiren başka bir nokta. belki iran kadar uç olmayacak ama yine de din temelli bir ülkeye doğru gidişat beni şahsen çok korkutuyor.
neyse, sonuç olarak izlenmesini şiddetle tavsiye ediyorum
(1) 21 Mart 2008 19:25
cansel
bu fılmı gormek cok ıstedım dvdsını bulabılırmıyım?
25 Mart 2008 23:00
fanfan
valla ben ankara'da circop, dünya bazaar gibi yerlerden 3 ytl'ye divx alıyorum..
emeğe saygı falan zart zurt da nereye kadar öğrenciyiz yani.. istanbul'da da benzer yerler vardır eminim.
cansel demis ki: bu fılmı gormek cok ıstedım dvdsını bulabılırmıyım?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18675
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!