ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Solcuydu, sağ yumruğunu kaldırdı iftiracı oldu
akp donek ertugrul gunay
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

comandante
comandante
Sosyal demokrat partinin önde geleniydi. Meydanda, salonda, kahvede, tarlada, bostanda halk yığınları önünde konuşur, sol yumruğunu kaldırır, dinleyenlerini selamlar ve sadece gerçekleri haykırırdı.
Çamur sıvamazdı.
Balçığa batmazdı.
Kara çalmazdı.
Elinde ciddi, kesin, doğruluğuna 4 kez iman edilmiş belge olmadan kimseyi suçlamazdı.
Sosyalistti.
İlericiler ilerici.
Gericiler gericidir.
Diyordu.
Sağ partiye geçti.
Gericiler ilericidir.
İlericiler gericidir.
Demeye başladı.
Prof. Bahriye Üçok, onun hem çok sevdiği ilerici, halkçı, bilimden yana aydınlık bir insan, hem de hemşehrisiydi. Prof. Bahriye Üçok’u; “türban örtme mecburiyeti Kuran’da yoktur” diye doğruyu söylediği için öldürdüler. Düşüncelerinden, duruşundan, insana, siyasete bakışından çok etkilendiği hocasının cenaze kortejini elinde megafonla konuşmalar yapıp o yönetmişti.
Eski partisinde; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyordu, yeni partisinde; “Hayatta en hakiki mürşit dindir” demeye başladı.
Hitabeti yüksekti.
İnandırıcı konuşurdu.
Kültür Bakanı yaptılar.
Sağ yumruğunu kaldırdı.
İftiracı, müfteri, oldu.
Başsavcı’nın; generalleri darbe yapmaya özendirmek, demokrasiyi ortadan kaldırmak, faşizmi getirmek, Türkiye’yi Avrupa Birliği yolunda gitmekten caydırmak için öldürmeler, bombalamalar dahil her türlü karışıklığı çıkartmak için kurulduğu iddia edilen Ergenekon adlı örgütle irtibatlı olduğunu söylüyor.
Eski solcu.
Yeni sağcı.
Sol yumruk göstermenin gericilik” olduğunu anlayıp, “sağ yumruk kaldırmanın ilericilik” olduğunu 50 yaşından sonra keşfeden Ertuğrul Günay, kendisini Kültür Bakanı yapan iktidar partisine kapatma davası açan Başsavcı’yı adres göstererek; “...yönlendirildi belki de... Dava açmak konusunda zorlandı...” (19 Mart tarihli Zaman Gazetesi) diyebiliyor.
Kim yönlendirdi savcıyı?
Ergenekoncular.
Kim bu Ergenekoncular, kaç kişiler? Nerelere, nasıl nüfuz etmişler? Belgeniz var mı? Belgesi yok: Yakalanan 3 öğretim üyesi, 3 emekli asker, 1 avukat, 2 gazeteci, 1 Ortodoks Patrikhane sözcüsü, iki-üç beylik tabanca, birkaç kelek bomba... Ortada bir iddianame bile yok... Bu yakalananlar suçlu mu değil mi, henüz netleşmemiş... Fakat Kültür Bakanı; “Savcıya Ergenekon nüfuz etmiş olabilir” diye belgesiz, kanıtsız, omurgasız iddia ediyor.
Kara çalıyor.
Suç yüklüyor.
Solcuydu!
Sol yumruk gösteriyordu.
Sağ partiye döndü.
Sağ yumruk kaldırdı.
İftiracı oldu.
Kültür Bakanı’nın “solculuktan iftiracılığa yükselen bu başarı öyküsü” bana hüzün veriyor! Sizde nasıl bir duygu kabarmasına sebep oluyor?

Necati DOĞRU
 1   20 Mart 2008 10:06   mesajın adresini al  

projeci varyok©
projeci varyok©
aaa hala kimse atlamamış :D

para var huzur var sanırım. yeşil sermaye
20 Mart 2008 10:10   mesajın adresini al  

büdü/öldü
büdü/öldü
Kültür Bakanı’nın “solculuktan iftiracılığa yükselen bu başarı öyküsü” bana hüzün veriyor! Sizde nasıl bir duygu kabarmasına sebep oluyor?

Niye hüzün veriyor ki merak ettim sence derdi neydi onun siyasete girerken yahut siyasetin içerisine girdikten sonra o delikanlılık yıllarında ki solculuğu mu vardı aklında ya da 3645354 yaşına geldiği halde yıllardır bir bok olamayışının ezikliği mi?
Yoksa siz hala annenizin siyasi görüşlerine mi sahipsiniz ya kusura bakmayın arkadaşlar ama biraz daha beynim çalışsa da keşke ben çıksam oraya o tepelere şu ülke bi bayram etse. Uyanın biraz yahu ne okuduğunuz o eski kitaplardaki siyaset var nede o siyasetin gerektirdiklerini uygulayan adamlar lan bu adamlar açç açç yönü ne olursa olsun.
İftiracıymış ver parasını yarın senin adına konuşsun senin görüşlerini temsil etsin.
20 Mart 2008 10:16   mesajın adresini al  

projeci varyok©
projeci varyok©
tepelere çıkmak için beyninin fazla çalışmasına gerek yok (örnekleri mevcut :D), hatta beynin fazla çalışıyosa orda durmak bile istemezsin bence.
20 Mart 2008 10:21   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Barış Manço şarkısı söylüyordur şimdi Ertuğrul DÖNay

Bir gün dönsem sözümden düşerim dost gözünden
Dünya dönüyor dostlar bir sözden dönsem çok mu
Devran dönüyor dostlar ben dönmüşüm çok mu
 2   20 Mart 2008 10:22   mesajın adresini al  

büdü/öldü
büdü/öldü
Yalnız dikkatimi çekti başlık biraz şey gibi olmuş hani fransada doğdu beşiktaşlı oldu gibi felan :P

Benim beynim o konuda hiç bir zaman ilk baskıya yetişememiştir hocam siyaset ve onun oyuncakları hep saçma gelmiştir bana. Ama ikinci baskıda gayet yerinde çalıştığı için ben vejeteryan takılmayı tercih ediyorum;)
20 Mart 2008 10:32   mesajın adresini al  

julians
julians
o eski kitaplardaki siyaset var

benim bildiğim din siyasetten daha eski bir kavram
20 Mart 2008 10:46   mesajın adresini al  

büdü/öldü
büdü/öldü

julians demis ki:
o eski kitaplardaki siyaset var

benim bildiğim din siyasetten daha eski bir kavram

A pardon söylemeyi unuttum din iman diye bişeyde kalmadı. Şayet konuda bahsi geçen dini uygulasalardı bu herifler bu kadar para öz olmazlardı heralde
artık ne şekilde olursa olsun para var buna dayalı olarak başarılı olma arzusu var.
Hiyerarşi Diyorki : para = başarı = para
dini imanı para bu heriflerin.
20 Mart 2008 10:53   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
comandante ha sen o ertoş :)
 7   20 Mart 2008 10:55   mesajın adresini al  

republic army
republic army
demekki adamın özü bozukmuş..
20 Mart 2008 12:04   mesajın adresini al  

handikap06
handikap06
sagdan ve soldan gelen ortalara iyi kafa vururum:)
20 Mart 2008 12:24   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
dönek ol ki bakan ol
20 Mart 2008 14:40   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008