ben o dişiyi tavlarım kıvama getiririm o para da cebimde kalır sdfljgşlsdfjgsdf
19 Mart 2008 12:28
•cedric•
vay ben bu başlığı acann.
19 Mart 2008 12:58
mélodie
hipotermide seviişmek değil çıplak soyunup yanına yatmak gerekir, ısı iletimi olur böylelikle..
nasıl film insanlar yanlış öğrenecek, soora herkes hipotermiye girecek, saçmalık!
119 Mart 2008 13:01
mélodie
bir de kadın erkek farketmez.. adam da yatabilir..
sinirlendim ya herşeyi böyle yalan yanlıl öğreniyoruz.
119 Mart 2008 13:03
torettoo
olmak istemiyorsan burda girmezsin olur biter küçülme daha fazla bence
•cedric• demis ki: vay ben bu başlığı acann.
19 Mart 2008 13:03
umurr
donsun
19 Mart 2008 13:12
ketum
ben biliyorum havası atma ne demek istediğini anlamamış olamazsın..
konuya gelince arkadaşın dediği gibi ben onu sker ısıtırım. maksat hayat kurtarmak
aburcuburcu_ demis ki: hiportermi (donma noktası)
haberde yanlış ifadeler var... hipotermi, vücut ısısının normalin altına düşmesi demek donma noktası değil... saçma!! :P
19 Mart 2008 13:16
ivy
mélodie demis ki: hipotermide seviişmek değil çıplak soyunup yanına yatmak gerekir, ısı iletimi olur böylelikle..
nasıl film insanlar yanlış öğrenecek, soora herkes hipotermiye girecek, saçmalık!
hah işte benm izlediğim çizgi filmde de sevişmiolardı sanırım sadece çıplak bi şekilde yatıolardı
19 Mart 2008 13:16
white child
googledan biraz araştırma yaptım.Çıkan sonuçlar.
Hipotermide Ne Yapılmalıdır?
Bu belirtilerden herhangi birini farkettiğinizde kişinin ateşini ölçün. 35 oC’nin altındaysa durum acildir. Derhal doktora başvurun.
Doktora ulaşamayacak durumdaysanız kişiyi ısıtmaya başlayın:
· Ilık bir oda ya da barınak içine alın.
· Islanmış bütün giysilerini çıkarın.
· Önce vücudun orta kısımlarını ısıtın (baş, ense, göğüs ve karın). Elektrikli battaniye varsa bunu kullanın. Yoksa birkaç kat battaniye, kumaş, havlu ya da çarşafın altında kişiyi kendi vücudunuzla ısıtın.
· Kişinin bilinci yerindeyse sıcak içecekler içirin. Alkollü içki vermeyin.
· Vücut sıcaklığı yükselince baş ve boyun da dahil olmak üzere kişiyi kuru bir battaniyeye sarın.
· En kısa zamanda doktora başvurun.
Ağır hipotermideki kişinin bilinci kaybolmuş, nabzı ve nefes alması durmuş olabilir. Bu durumda kişiyi hemen hastaneye ulaştırın. Ölü gibi görünse de hastaya mutlaka yapay solunum ve kalp masajı uygulanmalıdır. Bu uygulamaya hasta ısıtıldığı sürece, yanıt verene ya da hastaneye ulaşana kadar devam edilmelidir. Öldüğü sanılan kişilerin bu şekilde kurtarıldığı durumlar vardır.Donma
Vücudun bir kısmının donma sonucu zarar görmesidir. Etkilenen bölgelerde duyu kaybı ve renk değişikliği olur. En çok donan yerler burun, kulaklar, yanaklar, çene, el ve ayak parmaklarıdır. Donma vücutta kalıcı hasara, ağır vakalarda organların kesilmesine yol açabilir. Kan dolaşımı bozukluğu olan ve giysileri yeterli olmayanlarda donma riski daha fazladır.
Donma Nasıl Farkedilir?
Cildinizde kızarma ve ağrı hissettiğinizde hemen kapalı bir yere gidin ya da o bölgeyi örterek koruyun. Donma başlıyor olabilir. Aşağıdaki belirtilerden biri görüldüğünde donma meydana gelmiş demektir:
· Cildin beyaz ya da sarı-gri bir renk alması
· Cildin sertleşip mum gibi olması
· Duyu kaybı
Donmuş bölgede duyu kaybı olduğundan, bir başkası farkedene kadar donmaya maruz kalan kişi genellikle olayın farkında olmaz.
Donmada Ne Yapılmalıdır?
Donma belirtisi gördüğünüzde doktora başvurun. Kişi uzun süre soğuğa maruz kaldığından, aynı zamanda hipotermi belirtilerinin olup olmadığına da bakın. Hipotermi daha ciddi bir sağlık sorunudur.
Eğer hipotermi yok ve doktora ulaşamayacak durumdaysanız şunları yapın:
· Hemen ılık ve kapalı bir yere gidin.
· Ayakları donan kişi çok gerekmedikçe yürümemelidir. Yürümek doku hasarını artırır.
· Donan kısmı ılık (sıcak değil) suya sokun. Suyuk sıcaklığı normal cildin dayanacağı kadar olmalıdır.
· Ya da donan kısmı vücut ısınızla ısıtın. Örneğin el parmaklarını koltukaltında tutun.
· Donan kısma masaj yapmayın, karla ovmayın. Bu hasarı artırır.
· Isıtmak için ateş, soba, cep sobası vb. kullanmayın. Donan kısımlar hissetmediğinden kolaylıkla yanabilir.
Bu önlemler, doktora ya da hastaneye başvurmadan önce geçici olarak alınacak önlemlerdir. Hipotermi de donma da sağlık personeli tarafından görülmeli ve müdahale edilmelidir. İlkyardım kursuna gitmek, karşılaşabileceğiniz bu ve benzeri sorunlarda hem kendinizin hem de çevrenizdekilerin sağlığına zarar gelmesini önlemenizi sağlar
119 Mart 2008 13:17
nih@n
ya yuhhhh artık başka da bişi diyemiyorum bu ne yaaaa böle saçmalık mı olur bunlar bahane maksat muhabbet olsun işte :)))
19 Mart 2008 13:20
tutaste
film yapmış olmak için film yapmak böyle bir şey olsa gerek..
zaten belirtilmiş amaç binbir geceye benzemek..benzesin bakalım ne kazanır..
19 Mart 2008 13:22
no control
ben bu senaryoyu 5-6 yıl öncede duymuştum..1 ay sonra çıkacak deniyodu gazetede..yenimi çekiyolarmış..yuh arkadaş yuh
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18651
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.