ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
burdaki bir çok arkadaşımın yoktur öyle bir dersi hayatlarında da duymamışlardır belki...
insanlar niye politakaya ihtiyaç duydular; düzen nedir devlet nedir ? sen ben hamburgeri sevmiyorum dersin kimse bi şey demez ama sen ben hamburgeri sevmiyorum çünkü amerikanın ürünüdür dersin ordan tartışma çıkar... herkes eşit doğuyor ise ki öyle herkes eşit doğuyor 20 yaşındaki fakir bi insanla zengin bi insan eşit midir ? bunlara cevap vermek zorunda değilsiniz sadece sizin için siyaset politaka nedir ?
13 Ocak 2006 03:05
moviebiker
tamamen bi ütopyanın peşinden gitmiş olucam ama keşke anarşizm varolsaydı dünyada.
13 Ocak 2006 03:11
abbas
anarşizm olamaz mesela çünkü o zman düzen olmaz diyenler var mesela...
13 Ocak 2006 03:14
moviebiker
tabi insanların en büyük svunması o.ama bahsettiğim anarşizim "anarachy in the UK" anarşisi değil.devletsiz toplum düzeni benim istediğim.ve düzeni de her birey kendinin polisi olarak sağlıcak.
olur mu?olmaz..orası ayrı ama hayal işte. :)
113 Ocak 2006 03:17
abbas
bu arada elki ilerde biri atlar kamuda öyle bi ders yok diye açıklayayım düşünce tarihi ve siyaset bilimi derslerimiz var bizim bu forum onların ortak çıkarmasıdır
13 Ocak 2006 03:17
abbas
güçlü güçsüzü ezerse ne olacak Eren mesela
13 Ocak 2006 03:19
moviebiker
mesela abi anarşist felsefecilerden Godwin yaşamla ilgili şunları söylüyo:
"birbirimize muhtaç olmadan yaşayabilmeliyiz.O,toplumu hayatın bir kaçınılmazı olarak değilde bir lüks olarak,masum ve gıpta edilicek birşey olarak gören ve kendini seve seve buna teslim eden en kusursuz insandır."
Proudhon ise:
"Baskıcı bir topluluk ve ya despotizm ya da parçalı veya düzensiz bir gruplaşma olmayan,düzenin özgürlükle,birliğin bağımsızlıkla karakterize edildiği bir toplumda eşitlik bulunur"
sonuçta anarşizmde zaten güçlü ya da güçsüz kavramları yer bulmuyor.
13 Ocak 2006 03:28
abbas
işte malesef bu bi hayaldir...
13 Ocak 2006 03:30
moviebiker
ama yinede güzel bir hayal :)
13 Ocak 2006 03:33
a. bandini
Bizde bu yıl Aristo, Cicero, Sokrat ve Plato okuduk misal bu başlık altında. Geberdim sıkıntıdan. Bütün bir dönemimiz "Erdem( iyi ahlak, fazilet, doğruluk...) nedir?" sorusunu aramakla geçti. Öyle böyle değil. Yöneticilerin hangi erdemlere sahip olması gerektiği ve hangilerine sahip olurlarsa iyi birer yönetici olmazlar, kimler yönetici olmalıdır diye konuşmakla geçti...
Anarşizim için ise bence "Mülksüzler"i okuyun. Ursula K. LeGuin'den. Çok güzel rahat bir başlangıç yaparsınız bu konu için. Gayet hoş anlatmış olması gerekenleri. Bu yazar hanım anarşist olmasının yanında feministtirde ve bunu kitapta sık sık görürsünüz =)
13 Ocak 2006 11:38
bey
siyaset felsefesi uzerinde tartısırken anarşistler komınisltler gibi utopık felsefi goruslerin yanında daha rasyonel olan john Locke un liberalismini de tartıssak daha iyi olmaz mı...
hem daha gercekci davranmıs olmazmıyız....
13 Ocak 2006 11:54
a. bandini
Anarşizimden konuşmak beni mutlu ediyor. Gerçeklerden uzaklaşıp umut doluyor içim. =) Eh tabi sonra sokaktaki Anarko hıyarları görüyorum misal. Sonra üzülüyorum ehe-he
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1865
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.