ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Olaylı açılış Hamilton'ın
Olayların damgasını vurduğu Formula 1 sezonu açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sini, McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. Sadece 7 pilotun finiş gördüğü Avustralya'da, Ferrari sürücüleri yarış dışı kaldı.
Avustralya Grand Prix'si ile başlayan Formula 1 2008 sezonunu açılış yarışına olaylar damgasını vurdu.
7 pilotun finiş görebildiği yarışa pol pozisyonda başlayan McLaren pilotu Lewis Hamilton, kariyerinin 5. zaferini elde etti.
Albert Park'ta koşulan 58 turluk yarışta, BMW Sauber'den Nick Heidfeld, Hamilton'ın 5.5 saniye gerisinde ikinci sırayı alırken üçüncülüğü elde eden Williams'tan Nico Rosberg, kariyerinde ilk kez podyuma çıktı.
Renault'dan Fernando Alonso, bitime iki tur kala geçildiği McLaren pilotu Heikki Kovalainen'i son turda geçerek yarışı dördüncü sırada bitirdi. İki kez dünya şampiyonu olduğu Renault'ya bu sezon dönen Fernando Alonso, 2003 yılından bu yana Melbourne'da ilk kez podyuma çıkamadı.
Yarışı 6. sırada tamamlayan Honda pilotu Rubens Barrichello, pit alanını kırmızı ışıkta geçtiği için hakemler tarafından diskalifiye edildi. Bu kararın ardından 7. olan Williams'ın çaylak pilotu Kazuki Nakajima, 6. ilan edilerek Formula 1 kariyerine 3 puanla başladı.
FERRARİLER FİNİŞ GÖREMEDİ
Kazalarla başlayan yarışta ilk turun sonunda, beş pilot mücadele dışı kaldı. Güvenlik aracı 1 tur pistte kaldıktan sonra pite döndü ve yarış tekrar başladı.
Bu kez bitime 33. tur kala Ferrari pilotu Felipe Massa ile David Coulthard kaza yapınca güvenlik aracı tekrar piste girdi. Coulthard kaza sonrası yarışa devam edemezken bir kaç tur sonra Felipe Massa yaşadığı mekanik sorun nedeniyle aracını kenara çekti ve yarışa veda etti. Yine araçlarında sorun yaşayan Takuma Sato ve Nelsinho Piquet Jr. da yarışa devam edemediler.
Bitime 15 tur kala Toyota pilotu Timo Glock kaza yapanıca güvenlik aracı bir kez daha piste girmek zorunda kaldı. Glock'un aracından saçılan parçaların temizlenmesinin ardından yarış tekrar başladı.
Daha sonra kazasız devam eden yarışta, ilk önce Robert Kubica, 5 tur kala son şampiyon Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ve 3 tur kala Sebastien Bourdais araçlarında yaşadıkları sorun nedeniyle yarış dışı kaldılar.
Formula 1 kariyerinde ilk yarışına çıkan Toro Rosso pilotu Sebastien Bourdais, yarışın yüzde 90'ını tamamladığı için klasmanda yedinciliği elde etti ve 2 puanı hanesine yazdırdı. Raikkonen de Bourdais gibi yarışın yüzde 90'ını bitirdiği için resmi klasmanda 8. oldu ve bir puan aldı.
kaynak:ntv spor
bu hamiltona acayip kıl oluyorum.. çok ballı bir pilot.. ayrıca bir numarası da yok tamamen araba mahsülü bir pilot..
16 Mart 2008 16:22 ~ 16 Mart 2008 16:24
anisakis
bu arada yanlışlıkla konu dışına açtım.. adminler ilgilenecek inşallah..
not: ilgilenmişler bile..
16 Mart 2008 16:32 ~ 16 Mart 2008 16:35
melvin udall
bu raikkonenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmez sanırım =)
tam pite gireceği sırada güvenlik aracının girmesi, pitten çıkanın raikkonenin tam önünde dönmesi, sağlam denilen ferrarinin bir yarışta 3 sorun yaşaması, massa, tam önündeki kubica ve nakajimanın kaza yapmasıyla momentumunu kaybetmesi...
bi adam daha ne kadar şanssız olabilir =)
16 Mart 2008 16:33
vulcao
Türkiye'de 11 Mayıs'a alındı... umarım keyifli sezon olur... Biz geçen sene hiç PR yapamamıştık... zarara yapıldığınız söyleyenler oldu. umarım bu sene güzel bir ilerleme olur... her sektöre para getiren bir F1 olsun ...
16 Mart 2008 16:54
jaja of opobo ®
öff ya izleyemedim ben bugün.gece tekrarı çıkarsa ona bakarım artık:S
16 Mart 2008 17:14
lucy luyi
özlemiştik
16 Mart 2008 17:38
@li
L.hamilton cok ballı demişsinde adam ilk yılında oyle işler yaptıki son 2 yarıştaki aptallıkları olmasa ilk yılında şampiyon olcaktı ben seviyorum adamı umarım bı yıl şampiyon olur.. alonsodan kat kat iyi bence :)
(1) 16 Mart 2008 17:50
jaja of opobo ®
bence sen karıştırdın
•cedric• demis ki: ya bu hamilton önceki sene p. ofisinin pilotu degilmiydi.?? f1 e yükseldi :S
Petrol ofisi motor sporlarından desteğini çekti. Artık F1e gelemicek kadar yaşlı Pantano ile F1e gelemicek kadar yeteneksiz Jason bu seride yok
•cedric• demis ki: Formula 1’in gördüğü ilgiden sonra Petrol Ofisi Formula 2 takımının ana sponsoru olarak çok doğru bir sponsorluk stratejisi geliştirdi. Son yıllarda Türkiye’de motorsporlarına olan ilginin arttığını herkes görüyor. PO takımında İtalyan pilot Giorgio Pantano ile birlikte Jason Tahincioğlu yarışıyor. Pantano, Fransa GP’sinde birinci oldu
alakası yokmuş:)) nesse bölece po f2 pilotunu hatirlamiş oldum
16 Mart 2008 22:45
mali
ilk yarış heycan dolu başladı..boyle gider işalah tum sene.
20 Mart 2008 19:19
jaja of opobo ®
o değilde alonsoya çok üzülüyom ben.bi gün yüzü göremedi çocuk bu sezon:))
ferrari markalarda ipi göğüsler...raikkonen de pilotlar klasmanında şampiyon olur gibi görünüyor şuan...
30 Nisan 2008 04:29
wex
jaja of opobo ® demis ki: o değilde alonsoya çok üzülüyom ben.bi gün yüzü göremedi çocuk bu sezon:))
ferrari markalarda ipi göğüsler...raikkonen de pilotlar klasmanında şampiyon olur gibi görünüyor şuan...
30 Nisan 2008 04:35
jaja of opobo ®
sayılı gün kaldı..9-11 mayıs arası istanbulpark'da çoşku devam edecek:))
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18606
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!