big bang' i karıştırma kardeşim... uysalhan. zaten biliyorsundur eğer bu konuları seviyorsan, bir mini bigbang yapacaklar ne olmuş nasıl olmuş zamanda geçiş olur mu vs vs diye büyük bir çalışma var ! 1.5 km ' lik yer altı tünelinde yapıılıcak bu deney ve biliyorsunuzdur ki Türkiye' den de bilim adamları katılıyor bu çalışmaya.
16 Mart 2008 03:59
uysalhan
Türkiye' den de bilim adamları katılıyor bu çalışmaya
hayır. o bilim adamları başka ülkeler adına katılıyorlar. türkiye 10 milyon $ vermedi. medyaya da konu oldu hatta. link bulabilirim bu konuda.
sonradan katılım sağlamışlarsa türkiye adına, bilmiyorum. ama katıldıysa eğer, bu şakşakçı medyada neden yer almadı diye sorarım. yoksa ben mi habersiz kaldım? varsa bildiğin, link verirsen sevinirim, katılmışsa daha da sevinirim...
16 Mart 2008 04:05
lucy luyi
varsa ahiret inancının yanında bi eklenti olabilir isteğe göre. elmayla armut toplanmaz tadında bilimden yollu. farklı algılar, şartlar, beden, sıfır hafıza.
yetenekler eski öğreti.
ya da yalan levha
16 Mart 2008 04:13
abbas
O levha doğuştan geliyor mu ki bize ? Bence geliyor, orası dosta, düşmana
16 Mart 2008 04:17
lts
uysalhan demis ki: Türkiye' den de bilim adamları katılıyor bu çalışmaya
hayır. o bilim adamları başka ülkeler adına katılıyorlar. türkiye 10 milyon $ vermedi. medyaya da konu oldu hatta. link bulabilirim bu konuda.
sonradan katılım sağlamışlarsa türkiye adına, bilmiyorum. ama katıldıysa eğer, bu şakşakçı medyada neden yer almadı diye sorarım. yoksa ben mi habersiz kaldım? varsa bildiğin, link verirsen sevinirim, katılmışsa daha da sevinirim...
dur onu unutmazsam yarın araştırayım sana cevap yazrım link te veririm. bir üniversite katılıyormuş ona. para mevzuunu hiç duymadım. direk üniversite katılıyor diye duydum ve okudum. bu sitede bile bir ara konusu geçti. ben o metni bulursam yazarım sana.
16 Mart 2008 04:24
freak
einstein in o sözü söylerken insanlığın kendi kendini yok edeceğini ve geçmişe iteceğini kastettiğini düşünüyorum.birbirinin üretim gücünü yok edecekler.doğal kaynaklar yok olacak.var olanlarlarda üretim olmadığı için çürüyerek bitecekler.bu durumda elinde taş ve sopayla zeki fakat çaresiz bir insanoğlu kalacak.
ya da taş ve sopa derken gerçek taş ve sopadan mı bahsetmek istemiş bunu da irdeleyebiliriz.sopa ne kadar ilkel bir savaş aletiyse,tüfekte o kadar ilkeldir yada tank.çünkü gelişim sonsuzdur.yapay zeka falan işte.en sonunda silah düşünce gücüne kadar gidiyor.bilim kurgu gibi gelebilir ama öyle.300 yıl önceki bilim kurgu temasının şu günlerde gerçekçeklik kazanması gibi.neden bir batman oluşturulmasın ki mesela.
tartışılan şey tüm bunların birer kurgu olduğuysa ve eğer gerçekten yaşanılması hesaplanmış hayatları mı yaşıyoruz sorusuysa hayır ben buna katılmıyorum.
ayrıca bildiğim kadarıyla da vinci tersten okumaz yazarken aynayla bakıldığında anlaşılabilecek türden yazardı.bu da onun için özel bir gizlilik kaynağı gibi bişeydi.
kutsal kitaplar gelecekten bahsediyor evet.çünkü bu kitaplar insanları yüzyıllarca etkisi altına alabilecek kadar sağlam olmalılar ki benimsensinler değil mi?
insanın dine ihtiyacı en çok ölümden sonra ki hayata olan inancından kaynaklanmaktadır.insanlar öldükten sonra toprakta kalmadıklarına,ruhlarının cennete yada cehenneme gideceklerine inandırıldıktan sonra dinlerine inandırılmışlardır.söz konusu insanın şahsi geleceği.tüm insanlığa hizmet etmek için ise dünyanın,evrenin geleceği.
kimse dinine yada tanrıya bir hakaret olarak algılamasın ama kutsal bir kitap yazmak çok zeki bir insanın çok rahat bir şekilde yapabileceği bir iştir bence.ikna etmek ise o zamanlar daha kolaydı.1000 yıl önce yaşayan 1000 tane köylüyü toplayın 1000 inide ikna ederim herhangi bir dine.en basitinden doğal bir elektirik oyunu falan.büyücü derler belki öldürürler ama 50 kişi bana inansa,anlasa yeter.büyür gider o iş.
Evren bilimin tam olarak açıklayamadığı bir şekilde oluşmuşsada,canlıları oluşturan doğadır ve doğanın yok olmaya başlaması canlıların yok olmaya başlıyor olması demektir.yani insanoğlu kendi geleceğini kendisi belirler diyorum ben.4.dünya savaşı taşla,sopayla olur,5.si olmaz.
116 Mart 2008 05:49
freak
hayat çok karışık amk asdjlkhdsffg
bart- demis ki: einstein in o sözü söylerken insanlığın kendi kendini yok edeceğini ve geçmişe iteceğini kastettiğini düşünüyorum.birbirinin üretim gücünü yok edecekler.doğal kaynaklar yok olacak.var olanlarlarda üretim olmadığı için çürüyerek bitecekler.bu durumda elinde taş ve sopayla zeki fakat çaresiz bir insanoğlu kalacak.
ya da taş ve sopa derken gerçek taş ve sopadan mı bahsetmek istemiş bunu da irdeleyebiliriz.sopa ne kadar ilkel bir savaş aletiyse,tüfekte o kadar ilkeldir yada tank.çünkü gelişim sonsuzdur.yapay zeka falan işte.en sonunda silah düşünce gücüne kadar gidiyor.bilim kurgu gibi gelebilir ama öyle.300 yıl önceki bilim kurgu temasının şu günlerde gerçekçeklik kazanması gibi.neden bir batman oluşturulmasın ki mesela.
tartışılan şey tüm bunların birer kurgu olduğuysa ve eğer gerçekten yaşanılması hesaplanmış hayatları mı yaşıyoruz sorusuysa hayır ben buna katılmıyorum.
ayrıca bildiğim kadarıyla da vinci tersten okumaz yazarken aynayla bakıldığında anlaşılabilecek türden yazardı.bu da onun için özel bir gizlilik kaynağı gibi bişeydi.
kutsal kitaplar gelecekten bahsediyor evet.çünkü bu kitaplar insanları yüzyıllarca etkisi altına alabilecek kadar sağlam olmalılar ki benimsensinler değil mi?
insanın dine ihtiyacı en çok ölümden sonra ki hayata olan inancından kaynaklanmaktadır.insanlar öldükten sonra toprakta kalmadıklarına,ruhlarının cennete yada cehenneme gideceklerine inandırıldıktan sonra dinlerine inandırılmışlardır.söz konusu insanın şahsi geleceği.tüm insanlığa hizmet etmek için ise dünyanın,evrenin geleceği.
kimse dinine yada tanrıya bir hakaret olarak algılamasın ama kutsal bir kitap yazmak çok zeki bir insanın çok rahat bir şekilde yapabileceği bir iştir bence.ikna etmek ise o zamanlar daha kolaydı.1000 yıl önce yaşayan 1000 tane köylüyü toplayın 1000 inide ikna ederim herhangi bir dine.en basitinden doğal bir elektirik oyunu falan.büyücü derler belki öldürürler ama 50 kişi bana inansa,anlasa yeter.büyür gider o iş.
Evren bilimin tam olarak açıklayamadığı bir şekilde oluşmuşsada,canlıları oluşturan doğadır ve doğanın yok olmaya başlaması canlıların yok olmaya başlıyor olması demektir.yani insanoğlu kendi geleceğini kendisi belirler diyorum ben.4.dünya savaşı taşla,sopayla olur,5.si olmaz.
yaşanmış bir hayatı yaşıyorsak?ozaman ilerde bir katil demez mi ben niye katil olarak dünyaya geldim benim günahım ne ?hani diyoruz ya yaşanmış bir hayatı yaşıyorsak katili yaşan bir kişi için dedim....yani yaratıldık akılla dünyaya gönderildik ve insan aklını kullanarak dünyada yaşayacak iyi yi kötüyü seçecek kendi kaderini belirler benim görüşümce :)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18600
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.