ÜYE OL  GİRİŞ 

Güncel - Uyuşturucuya karşı arı projesi!
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
 Yazar: Mesaj:
_volkan_
_volkan_
Dayanamadım Geldim. Dayanılacak gibi değildi.
Uzun zamandır gülsem mi, ağlasam mı şeklinde bu kadar trajıkomik bir haber okumamıştım.
Turkiye nufusunun cok büyük bir kesiminin yaşadığı İstanbul'a İl Eğitim Müdür olarak atanmış bir insanın haberini aynen aktarıyorum size arkadaşlar..

İstanbul Milli Eğitim Müdürü, ‘Arıları uyuşturucuya alıştırdıklarını ve bu maddeleri kullanan insanları bulup bulamayacağını araştırdıklarını söyledi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okullardaki uyuşturucu sorununu çözmek için “şaşkınlık yaratan” bir proje açıkladı. Aslen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olan Ata Özer, öğrencileri uyuşturucudan korumak için arılara uyuşturucu koklatarak bir deney yaptıklarını söyleyen Özer, “Arılar insan vücuduna konmayan tek hayvan. Uyuşturucu aldıkça uyuşturucu kullanan insanı bulup bulmayacağını tespit etmeye çalışıyoruz” dedi.

‘2.5 aydır çalışıyoruz’
Basın mensuplarıyla ilişkileri güçlendirmek adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kalyon Otel’de dün düzenlenen basın toplantısında Özer, “ilginç” projesini anlattı.
Özer kendi düşüncesi olduğunu söylediği projeyi şöyle anlattı:
“2.5 aydır yaklaşık yüz arıya ecstasy, kokain, eroin gibi uyuşturucu maddeler koklatıyoruz. Çalışmanın bitmesine bir ay kaldı, henüz ölen arı olmadı. Bunları seçmemizin nedeni ise insan vücuduna konmayan tek hayvan olması. Arılar uyuşturucu aldıkça uyuşturucu kullanan insanı bulup bulmayacağını tespit etmeye çalışıyoruz.”
Çalışma için aralarında rehberlik, fen bilgisi öğretmenlerinin de bulunduğu bir komisyon kurduklarını söyleyen Özer, bir sonuç elde ettikten sonra bunu kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Arı benim, ömrü ne ki!’

Özer’in bu “ilginç” projesiyle ilgili daha sonra yaptığımız telefon konuşmasında verdiği sorularımıza verdiği yanıtlar ise şöyle:

Hayvanlarla ilgili deney yapmak için etik kuruldan izin alınması gerekiyor. Siz böyle bir izin aldınız mı?
“Ben böyle bir çalışma yapıyorum. Yaptıktan sonra onlara bildireceğiz. Bir arı üzerinde yapılacak olan bir şey. Bu benim çalışmam. Arı benim. Arının ömrü ne kadar. Düşüncemi ortaya koyduktan sonra bilimsel olarak ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağım. Şu anda bir araştırma içindeyiz.”

Bu çalışmadan nasıl bir sonuç almayı düşünüyorsunuz?
“Benim bu çalışmada düşündüğümü, ortaya çıkarsa açıklayacağım. Bu sadece okullarla ilgili değil uyuşturucu kullanan insanların da uyuşturucudan uzak durmasını sağlayacak bir düşünce. Bu benim düşündüğüm ve geliştirdiğim bir düşünce. Beklediğim sonuç ortaya çıkarsa kamuoyuyla paylaşırım.”

Şu anda arılara uyuşturucu madde veriliyor mu?
Evet, koklatıyoruz.”

Bu maddeleri nereden buluyorsunuz?“Piyasada olmayan bir şey değil ki. İstediği zaman bulunur. O da yekûn teşkil edecek bir şey değil. Ufak bir parça bize yeter. Bulunacak yerleri sen de benim kadar biliyorsun.”

14 Mart 2008 12:17  mesajın adresini al  
mr_night
mr_night
esefle ve nefretle kınıyorum ata özer i aklım mantığım almıyor:(:(:(

14 Mart 2008 12:51  mesajın adresini al  
tamer06
tamer06
asıl bu insanı oraya atamasını yapam milli eğitim bakanına bakmak lazım sonuçta kendı gıbı dusunen ınsanları o koltuklara yerlestırıyor gelecek nesıllere yazık olacak... ve kımse bısey yapamıyor.

14 Mart 2008 13:15  mesajın adresini al  
zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe
vızzzzz vıvvvvv osman abi uç uç uç manyak bi mal bulduk sok sok sok affetme...

4   14 Mart 2008 13:22  mesajın adresini al  
secret smile(: l

14 Mart 2008 13:34  mesajın adresini al  
jehad
jehad
yalan dolan evladım bunlar ..

14 Mart 2008 13:35  mesajın adresini al  
zâtı muhterem
zâtı muhterem
mal

14 Mart 2008 13:36  mesajın adresini al  
düşünsenize o uyuşturucuları aldıktan sonraki arı geyiğini:/

14 Mart 2008 13:39 ~ 14 Mart 2008 13:39  mesajın adresini al  
_volkan_
_volkan_
gözünüzün önünde sarhos bi sekilde ucan arılar gorurseniz sasırmayın

hayır işin ilginci, arının teki kafa olur da yanlıslık ustunuze duserse bittiniz.
demek ki uyuusturucu kullanıyor olacaksınız. Anlat derdini anlatabilirsin. Yoook Arı sana kondu. Demek ki uyusturucu kullanıyorsun :)

14 Mart 2008 13:42 ~ 14 Mart 2008 14:00  mesajın adresini al  
sultana (sayko)
sultana (sayko)
Piyasada olmayan bir şey değil ki.Bulunacak yerleri sen de benim kadar biliyorsun. diyo amca. wuuuu çok iddialı bi açıklama :D
hahahahahhaha
Ata Özer bize mal bul zuhahahahha :D

14 Mart 2008 14:05  mesajın adresini al  
sergey mikhaylov
sergey mikhaylov
Narkotik Şube Müdürlüğü' ne göz dikmiş galiba Müdür...

14 Mart 2008 14:35  mesajın adresini al  
jehad
jehad
bak nasıl bilio secret :D arı tribi falan xD

14 Mart 2008 14:49  mesajın adresini al  
_volkan_
_volkan_
hayır
hıyar!
maddem piyasada nerde bulundugunu biliyosun
neden gidip adamları içeri almak yerine, adamlardan mal alıp arılarla ugrasıyorsun
ego mu tatmin ediyor nedir
özrü kabahatinden beter herifin

1   14 Mart 2008 14:55  mesajın adresini al  
bi dk yaa sen sen sen(: sen susmalısın(:

jehad demis ki:
bak nasıl bilio secret :D arı tribi falan xD

14 Mart 2008 15:18  mesajın adresini al  
@kt
@kt
dusunsene arılardan bırı kovana bal getırdı dıye kovandan atıolar :D:D:D...

14 Mart 2008 15:25  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
arıdan korkarım alerjim var

14 Mart 2008 15:42  mesajın adresini al  
ozaman uyuşturucudan uzak dur gelip konarsa sana tmm artık kurtaramazsın paçanı(:

souvereign demis ki:
arıdan korkarım alerjim var

14 Mart 2008 15:43  mesajın adresini al  
ivy
ivy
şaka

14 Mart 2008 16:03  mesajın adresini al  
*yvaine*
*yvaine*
arıı vızvızzz arı vızvızzzz

14 Mart 2008 16:12  mesajın adresini al  
jan
jan
arı insan vücuduna konmayan tek hayvan mı? ulan beni yıllarca arı görünümlü sinek mi soktu? projen mi yoksa sen mi daha saçmasın karar veremedim ,affet ata özer..

14 Mart 2008 16:17  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 1 - 20
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008