ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > kampüs hayatı > Demokrasi Ortasında Rektör Krallığı
hiyerarsi rektor demokrasi
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

antinick
antinick
Konu rektörlerden, öğretim görevlilerinden açılınca eminim herkesin söyleyecek birçok şeyi vardır. Kendisini yıllarca aynı dersten bırakan dinazor hocalardan dert yananlar, genç güzel öğrencilerini taciz edenler-kullanan tipler, öğrenciye takanlar, hiç okumadan notlandırma yapanlar, asistanlara köle muamelesi yapanlar vs vs.. Peki tüm bunlarla rektörler ne alaka! Şöyleki; malesef güzel yurdumuzda üniversiteler demokrasiyle değil monarşiyle yönetiliyor. Kurullar, şuralar filan tamamen yalan. Eğer rektörsen, hakkında onlarca şikayet gelen, saçma sapan, kendini hoca sanan Prof.dr sn. EGO'lara soruşturma açmazsın ve istediği gibi at koştururlar, çünkü padişahın adamıdırlar. Rektörleri seçenler yine onlardır, yaptıkları yanlışları kendilerinin de bildiğinden eminim, zekaları küçümsenemez çünkü. Peki buradaki yanlışlık nedir? Örneğin Prof Dr. Ural Akbulutun Deniz Baykalın eniştesi olmasına tesadüf diyelim, YÖK başkanının ne olduğu belli siyaset yok desem nerenizle güleceğinizi şaşırırsınız, İstabul üniversitesi rektörü Prof. Dr Mesut Parlağın hakkındaki çete söylentileri, göreve geldiği anda jet hızıyla açtığı 1000 soruşturma rekoru insana ooof dedirtiyor canımızı sıkıyor. İTÜ de efsane insan Nihat Berker'in inanılmaz güzel projeleri olduğu halde öğretim üyelerinin böyle kral olmaz-ya rantımız giderse biri tavuğumuza kış derse diye seçemediği MIT den ödüllü öğretim üyesi önemli insanın İTÜ gibi sadece idealleri için geldiği Türkiyenin köklü üniversitelerinden birinden ayrılmak zorunda kalıp özel üniversiteye geçmesine ne demeli! Ya daha sayamadıklarımız!!! Amerika'yı ve Avrupayı her fırsatta işaret edip bakın adamlar neler yapmış wuuuvw bizde sistem yanlış kardeşim diyoruz en tepeden en dibe, ama nerede icraat. Bir ülkenin kalkınmasının araştırma-geliştirmeden geçtiği artık su götürmüyor. Peki bizde rektör astığını asıp kestiğini keserken, kendi ideolojisi için körpecik beyinleri zehirlerken batıda bu iş nasıl oluyor? Bir örnek daha vereyim dünya sıralamasında (hani bizim ilk 500e girdiğimizde göbek attığımız) her sene başa oynayan MIT de rektör öğrencilerce seçiliyor (no politics no mass- sadece bu değil onlarla örnek var). Peki bizde neden bu yok? Ağızlarını açtığında yaptıkları işlere laf ettirmeyen, kafalarına göre kendi üniversitelerinde sözde bilimsel ortam sağlayan rektörler, bu işi destekleselar ya! Tabiki bunu saçmalık olarak görecekler. Neden mi? Kendi öğrencilerine güvenmiyorlar, güvenemiyorlar. Ya birileri çıkar kafalarındaki örümcek ağlarını kaldırırsa diye korkuyorlar. Bunca yıldır monarşiyle oturtdukları düzeni bozarız diye korkuyorlar. Hayalimdeki üniversite demokrasinin kampüste olduğu bir üniversitedir. Yeri geldiğinde başörtüsünün bile kampüste reforandufa götürülmesi bence gerekli olan. Her üniversitenin farklı dinamikleri var, bunları belirleyen öğrenciler, onlara kulak verilmemesi ne acı!

Birşeyler olacağına dair, herhangi birşeyin ne şimdi nede bundan 10-20 sene sonra değişeceğine dair içimde bir umut yok aslında.Sadece canım sıkıldı yazdım, yorum sizlerin, burayı seviyorum çünkü burada önemli olan bizim görüşlerimiz ve farklı görüşlerin zenginliği.

Esenkalın:)

Antinick!
 4   14 Mart 2008 10:59   mesajın adresini al  

paslı eyfel
paslı eyfel
iş vatandaşa ait bir hakkı bir hukuğu gasbetmeye gelince basit bir rektör bile yeter hatta yeri gelince bir öğreyim görevlisi bir memur bir hademeye kadar inebilir muhtelif yerlerinde yurdumun.
amaa iş vatandaşın hakkını hukuğunu gözetmeye gelince koca cumhurbaşkanı bile kar etmez. sivil toplum örgütü kim ki yalancı olur yada kendini maşa yapar sivil toplum sivil olmayan zümreye.
pardon bu ülkede hukuk mu vardı
14 Mart 2008 11:20   mesajın adresini al  

veela'
veela'
yuh bizim rektör enişte çıktı!
14 Mart 2008 11:26   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
yok yok laiklik elden gidiyor!
14 Mart 2008 14:21   mesajın adresini al  

d3stina
d3stina
ßzn okuLda ßi hoca war hakkında 100Lerce şikayet geliyo dilekçeler yazılıyo... uaklaştırma veriyolar drslerden hocaya.. kadının babası asker emeklisi.. sora babası okulu basıo hoop kadın sütten çıkma ak kaşık oluyo :) sanırm özel okulun kötü yanlarndan biri de bu...
14 Mart 2008 18:53   mesajın adresini al  

antinick
antinick
Artık bizim okulun sırtı yere gelmez:P o diil de bu stikır paraları bilmem ne, adam yakında hepimizle akraba olacak, o yüzden şaşırma!!

veela' demis ki:
yuh bizim rektör enişte çıktı!
15 Mart 2008 09:08   mesajın adresini al  

antinick
antinick
Sizinki en azından bir kişi imiş ne hocalar var. İTÜ den bir örnek vereyim Fen Edebiyat ve Makina da kanser haline gelmiş Balta ailesi var. Bunların yaptıklarına itüsözlükten bir örnek vereyim!

fikret balta says that:
-ı dont want any...
oooooo ı am sorry..
sınavdasınız diye şimdi türkçe konuşayım ki kafanız yorulmasın(!!!!!!!!!!!!!!)
-sınav kağıdınızda en ufak bi silgi tozu istemiyorum yapışıyor puan kırarım..
-yaptığınız soruları tablo çizip gösterin..
2 dakika sonra.. ben sana çerçeve yap dedim mi...
-saçı uzun olan erkekler estetik açıdan iyi görünmüyor
zaten saçı uzun olanın her şeyi uzun olur ???!!!!???
-ben saat 7 de okula gelirim böyle bir sürü kuralım olması benim şizofren oldugumu göstermez siz de bu kurallara uyun.. merdivenlerin ortasından yürümeyin!!!!
-siz o karanlık koridorlarda ne bulursunuz.. ben ögrenciyken en on sağ tarafta otururdum.. anca ders bitince çıkardim...
-niye quizden erken çıkıyosunuz ben bi keresinde çıkmak zorunda kaldım o da benim hatamdı sinemaya gidicektim; düşük aldım zaten filme de yetişemedim...
-bütün öğretmenleriniz kopya çekmeyin der ama eskiden çekmiştir benim farkım var ben çekmedim çekenleri ispiyonladım... (marifet sanki !!!)
- gecen bir hocayla tartistik gittim dekana sikayet ettim.. (sanki ilkokulda hocaya şikayet ediyor)
-siz simdi bana yolda selam veriyosunuz ya biz hocalarimizdan utanirdik selam veremezdik bile (suc bizde yaa)
-ben cok iyi ve yavas anlattigima inaniyorum dersi anlamiyosaniz benle ilgili bi sorununuz kesin olamaz..( olduu.......)
görenler bilir kendisinden 1m önde giden kocaman bir göbeği vardır..ancak bir gün sınıfa gelir..ders tam öğle saatlerindedir yemek arası yoktur.
- siz o yemekleri bilerek benim dersimde yiyosunuz, arada bekliyosunuz, yemeseniz nolur, ben sabah kahvaltı yapmam; zaten çay hiç sevmem, niye içiyosunuz çay.. öğlen de yemek yemem. muhtemelen akşam yerim o da belki. odamdaki dolapta hiç bir şey bulunmaz. aslında neredeyse her gün oruç tutuyorum.(!!!!!!)
fen edebiyat ın kapısında fikret balta görülür..
hadi yine saygıdır falan diyen ben:
- merhaba hocam nasılsınız
orada kapıya yapıştırılan bantlarla uğraşan fikret balta
- şu yapıştırdıkları mezunlar günü duyurusunu yamuk yapıştırmasalar daha iyi olacağım

d3stina demis ki:
ßzn okuLda ßi hoca war hakkında 100Lerce şikayet geliyo dilekçeler yazılıyo... uaklaştırma veriyolar drslerden hocaya.. kadının babası asker emeklisi.. sora babası okulu basıo hoop kadın sütten çıkma ak kaşık oluyo :) sanırm özel okulun kötü yanlarndan biri de bu...
15 Mart 2008 09:19   mesajın adresini al  

antinick
antinick
Rektörlerin gelirlerini bir araştırayım dedim geçenlerde, bir sitede verilen ve ciddi kaynakları olan bi habere göre

rektörlerin universiteye bağlı olmadan fix gelirleri 30 000 YTL civarında
Buna artı olarak 20000 ila 40000 YTL arasında değişen döner sermaye gelirleri var, üniversite kurumlarının dışarıya yaptıkları işlerden aslan payı yani..

Tolam olarak bir rektörün geliri universitenin büyüklüğüne göre 50000 ila 70000YTL arasında değişiyor, devlet memurları arasında cumhurbaşkanı, anayasa mahkemesi başkası vs vs den gayet yüksek.. Başarıları ise komik denecek seviyede!! Universitelerimizin uluslararası yayınları toplamı güldürücü!! Dünya üniversitelerinin aylık yayın sayısı benim diyen üniversitelerimizde bazen yıllık bazan de bikaç yıllık yayın sayısı düzeyinde!!!

İnsan bu yüzden mi sayın rektörlerimiz dizlerine kadar siyasi demeden geçemiyor! Başarısızlıklarını siyasetle mi kapatmaya çalışıyorlar acaba?
 1   20 Mart 2008 23:39   mesajın adresini al  

julians
julians
hani tamam oturup hocalar kötü diye dertleniyrsun bide hoca yok diyede dertleniyorsun
alabileceğimiz çoğu seçmeliyi alamıyoruz .hoca yok diye .yök atamıyor .ardık başka prof.lerin isimleriyle asistanlardan ders alıyoruz ..
yok atama yapmıyorlar .
21 Mart 2008 00:04   mesajın adresini al  

antinick
antinick

peki sana sırf siyasi nedenlerden çok değerli hocaların üniversitelerden kelimenin tam anlamıyla budandığını söylesem. Mesela İTÜ de helikopter konusunda uzman olan hocası Kemal Yıllıkçı Gülsüm Sağlamerin dekanlığında ayrılmak zorunda kaldı, istemediği işler yaptırıldı, prensipleri yerle bir edildi direnemedi o ve birçok başka hoca özel sektöre kaymak zorunda kaldı, ne mi oldu İTÜ şuan helikopter projesinde saçma bi konuda takıldı kaldı ilerleyemi,yor! daha çok örnek ver ODTU dekileri sayamam bile.. Sen yanlış anlamışsın dertlendiğimiz şeyi, bilim + siyaset universiteleri bitiriyor anlamında. Temiz eller operasyonu istiyorum universitelerde!!

julians demis ki:
hani tamam oturup hocalar kötü diye dertleniyrsun bide hoca yok diyede dertleniyorsun
alabileceğimiz çoğu seçmeliyi alamıyoruz .hoca yok diye .yök atamıyor .ardık başka prof.lerin isimleriyle asistanlardan ders alıyoruz ..
yok atama yapmıyorlar .
21 Mart 2008 00:12   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 10

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008