Hehe sorma vallahi. Derin bir şekilde yanaşmak varken sarışınlara, yüzeysel yanaşmak üzüyordu beni. Sonra bu sorunu da kitap okuyarak, hem dilimi hem edebi kültürümü geliştirerek çözdüm. Çözüş o çözüş, hem dili var, hem entel. Sen düşün neler oldu. =P
6 Şubat 2006 09:23
neontom
ehaueh :)
almancam baya iyidir allaha sükür.. ilk geldigim zamanlarda almanlara: uzun ince bir yoldayim, gidiyorum gündüz gece! diye tercüme ederdim. hicbisiy hissetmezlerdi anlamazlardi deli olurdum.. iste o koyuyo insana bazen.. ayni seyi okuyup ayni seyi hissedememek..
burda da özliycek seyler var, niye olmasin ki ne.. ne bileyim arkadaslari var insanin en azindan.. her gün gördügün beraber yasdigin arkadasin, özlemez mi insan?
gecen yaz 8 kisi gurupca istanbula gittik. biz iki türk, 6 tane almani davet ettik yani.. iste o cok güzel oluyo. özledim özledim diye anlattigin yeri onlara göstermek. 2 hafta boyunca beraber o trafikte yasamak, babamla iskembe icmekten tut, kahve fali baktirmak, babannemin namaz kilmasini bile izlettim cocuklara.. istanbulu görünce hepisi de bana hak verdi zira, özlemem konusunda.. siz de yapin, cok güzel oluyo gercekten.. en azindan artik: ' ah ulan simdi nevizade de icip ardindan midye yemek vardi!' diyince anliyolar beni.. cevrede hissetiklerini anlayan insanlarin olmasi hos tabii..
6 Şubat 2006 13:46
sevil
Almanyaya ilk gittiğimde burayı çok özlüyordum, geldim orayı özlemeye başladım. Karlsruhenin küçüklüğüne düzenine alışıvermiş buldum kendimi, İstanbulun kaosunda trafiğie atınca kendimi. Gidip değişik yerler gezmek görmek çok güzel tabii, ama Türkiyem bir başka, insanın kendi memleketi gibi yok kesinlikle.
Bir de bir memleket bu kadarmı Türk düşmanı olur be kardeşim, sürekli açıklama yapmak zorunda kalmaktan öğgh gelmişti artık..
6 Şubat 2006 18:37
walkytalky
bence almanlar çok da türk düşmanı deyiller,ben hiç bir yerde kötü bir davranışla karşılaşmadım doğrusu,hata bir gece bonn'da tüm kimlik kartlarımı,paramı ve pasaportumu çaldırdım,belki evde unutmuşumdur diye iki gün boyunca heryeri aradım,ama bulamadım,vizemin bitmesinede 1 hafta kalmıştı,polise haber verdim,tutanak tutuldu.sonraki bir ay boyunca kimliksiz ve pasaportsuz olarak hayatıma devam ettim ve hiçbiryerde hiçbir problemle karşılaşmadım,
8 Şubat 2006 00:21
walkytalky
fakat gittiğim yerlerde şöyle bir gözlemim oldu arkadaşlar,
genelde üniversitelerdeki klüpler ve sosyal olaylar oldukça azdı,öğrenciler genelde "cv'imde gözüksün" mantığıyla bir klübe üye oluyorlardı ve organizasyonlar sadece farklı yerlerde düzenlenen partty ortamlarından ibaret oluyordu.bu partylerde de amaç bira satmak oluyordu genelde
8 Şubat 2006 00:34
walkytalky
üniversite dışındaki sosyal faaliyet ortamlarına diyecek en ufak bir sözüm yok tabiki,
8 Şubat 2006 00:35
sabuhi
yok üniversite ici sosyal hayat gayet gelismis bence
15 Şubat 2006 04:09
walkytalky
ne gibi mesela,anlatın biraz
15 Şubat 2006 23:19
spartacusss
sevgilin yoksa tr de, cumartesi WoW oyanyip, anime izleyip, aksamlarina 300 partiden birini secip gidebilcein bi multinasyonel bi grubun varsa, Deep purple&alice cooper konserinden sonra heidelbergde ,saat 1 de bile gidebilcegin bi doom gunu partisi varsa, Absinth in keyfine varip jazz dinneyip ABi Haftaya Bercelona yapalimmi?, SOnrada Amsterdam yapariz, arkadaslar beklio diebiliyosan, guzeldir almanya. Bitirince de Izmire dönüp (yada dönmeyip) güzel bi kizla cikmaya baslarsan. ohh mis. dimi
14 Mart 2006 17:49
1914
almanya okumak şöle dursun gurbette olmak zor gerçekdende,Allah kolaylık versin arkadaşlar.
14 Mart 2006 17:51
walkytalky
süper harbiden deniz:))))
15 Mart 2006 19:53
kretzsche
yahu 16 derece diye sevinmiştim ama yağmur varmış yeter ulan
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1855
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.