ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > yurtdışı eğitim & erasmus exchange > almanyada öğrenci olmak

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

walkytalky
walkytalky
bu konuda en fazla bilgiyi ic.daad.de/ankara/ adresinden edinebilirsiniz arkadaşlar,fakat kurallar ve şartlar gideceğiniz üniversiteye göre değişim gösterebilir.
12 Ocak 2006 20:36   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
en iyi bilgiyi 'şcg' verir. işin sosyallik kısmını da katarak tabi. :)
12 Ocak 2006 20:38   mesajın adresini al  

neontom
neontom
almanyada ögrenci olmak igrenc biseydir.
allah düsmanimin bilem basina vermesin..
en büyük pismanliklarin sebebidir.
siddetle önerilmez..
14 Ocak 2006 16:59   mesajın adresini al  

beşiktaş
beşiktaş
bırak ya türkiyede ne var
14 Ocak 2006 17:00   mesajın adresini al  

walkytalky
walkytalky
insanlara istedikleri şeyi verirsen sevilirsin,
türkiyede okumak isteyene türkiye'yi,almanyada okumak isteyene almanya'yı vermek gerek,
dünyada bir tek istanbulu seviyorum diye diyer yerlere gitmemezlik yapamam ben,
bence "okuma" bahanesi ile bile olsa avrupanın herhangi bir şehrine gidip bir süre yaşamak çok gerekli bir şey bence,
ayrıca köln'de istanbul kadar güzel bir şehir veya amsterdam

ben oralarda gezdim,dolaştım,eylendim,çok değişik tecrübelerim oldu,tekrar geldim,

HERKESEDE ŞİDDETLE GİDİP BİR GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDERİM,

eminim almanyada öğrenci olmak amerikada öğrenci olmaktan veya istanbulda öğrenci olmaktan veya hindistanda öğrenci olmaktan pek farklı deyildir,
17 Ocak 2006 23:49   mesajın adresini al  

walkytalky
walkytalky
ayrıca Universitat Karlsruhe çok güzel bir okul,ve Karlsruhe'de çok güzel bir yer,nesini beğenmiyorsun anlat biraz,

türkiyede bi b.... yok
almanyada bi b..yok gibi sözlerle hiç birimiz hiçbir yere varamayız zaten

mümkünse herkes durumunun ve şanslarının farkına varmalı ve ihtiyaç duyanlara yardım etmeli (olabildiğince),

böylece belkide birbirimizi daha çok severiz ,
18 Ocak 2006 00:06   mesajın adresini al  

walkytalky
walkytalky
meriç sen hiç almanyaya gitmemişsin anlaşılan,

almanyanın türkiyeden tek fazlası parası,o parada vakti zamanında amerika'dan bağışlanmış,

bunun dışında krosu da var,sistemide ters,eğlenme anlayışlarıda tamamen biraya endeksli,"ben almanım" bile diyemeyen,espri anlayışı da çok ters olan,tarihde de roma döneminden beri "barbarlar" diye anılan, 1. ve 2. dünya savaşlarına sebep olan,sürekli roma,rus ve osmanlı imparatorlukları arasında ezilmiş,garip ve kompleksli bir ülke,

fakat onlarında iyi tarafları çok tabiki,şuanda maddi kaynakları daha iyi olduğu için eğitimleride çok iyi,avrupanın ortasındalar ve nufusları kalabalık,sözlerini her yerde geçirebiliyorlar

şuanda almanyanın en büyük problemi işsizlik deniyor ya,bu işsizlik çalışmak istemeyen,hayatlarını evde sürekli bira içerek ve karısını döverek geçiren,her ay devletin sosyal yardımından yaklaşık 2000euro alarak yaşamını sürdüren,tembel bir toplumun yarattığı işsizlik olayıdır,bizim ülkemizdeki gibi sürekli çalışma isteği olan, "boş kalmayım abi bişeyler yapayım" çırpınışları,karın tokluğuna çalışma durumları almanyada pek yoktur,

ikinci büyük problem 16 yaşının altındaki kızlardaki hamilelik oranının çok yüksek olmasıdır,fakat devlet bunu dolaylı yoldan destekler,işi olmayan veya öğrenci olan her anne sosyal yardımdan çocuk başına 200 euro(para miktarları eyaletlere göre değişebilir)alır,çünkü alman toplumu küçülen bir toplumdur ve devlet nüfüs artışını desteklemek adına çırpınır durur,

almanyada kesinlikle türkiyedeki kadar özgürlük ve demokrasi yoktur,insanlar koyun gibi uyutulur,her evde bir televizyon vardır ve bu televizyon en fazla 10 kanal çeker,daha fazla kanal izlemek istersen 3 ayda bir yaklaşık 20 euro vergi ödersin.........................

işte almanyanın sisteminden küçük bilgiler,orayı cennet zannedip türkiyeyide cehennem zanneden arkadaşlara ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM,
GİDİP ORADA BİR SÜRE YAŞASINLAR,

HERŞEYE RAĞMEN ORADAKİ OKULLARDA EĞİTİM ALMAK DÜNYAMIZIN BİR ÇOK YERİNDE ARANAN ÖZELLİKLERDİR,
18 Ocak 2006 15:49   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Almanlar eğlenmesini bence gayet iyi beceriyorlar, ama kroluk konusunda da bizden bir o kadar üstünler. Bu kadar çok kro olan başka Batı Avrupa ülkesi yoktur herhalde. Doğu Almanya'yla birleşmesinden kaynaklanıyor bu da herhalde.

Almanya'nın toplamda sevilecek pek bir tarafı olduğunu ben de düşünmüyorum. Tabi ki başka yerlerden giden insanlar için bu böyle. Kendi ülkesini sevmeyen Alman oranı, Türklerle üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bizim derdimiz ekonomik, onlarınki de sosyal, herkesin bir derdi var.

Almanya'yı göçmenler için ayrıca antipatikleşen bir unsur da, Almanya'nın üzerindeki göç ülkesi olduğunu kabul edemeyen göç ülkesi havasıdır. Almanya 40-45 senedir göç almasına rağmen gelen göçmenlere yerleşecek gözüyle bakmadığından ve göçmenler de gidecekmiş gibi yaşadıklarından, asla bir kaynaşma, ortada buluşma olmamıştır. Bu da göçmenleri Almanya'dan soğutur ve onlara Almanya iğrenç, gideceğim bir gün buradan deme hakkını verir. Bu da bir insanın yaşadığı ortamda mutlu olamaması ve hep başka bir hayatı düşlemesi için müsait ortamı sağlıyor.
5 Şubat 2006 19:08   mesajın adresini al  

cincine
cincine
herseye ragmen, burada bulunmanin amacini düsünürsen (ki bu iyi bir egitim almaktir) o zaman amaca ulasmak icin icinde bulundugun durumu en iyi sekilde atlatmaya bakacaksin, önyargilarindan siyrilip herseyi bir deneyim olarak algilayacaksin. O zaman cekilir hale geliyor. Benim burda nefret ettigim sey bir Türk olarak baskalarinin (buradaki Türklern elbette) yarattigi önyargilari yoketmeye calismak ve her seferinde onlar yüzünden bir ton aciklamada bulunmak zorunlulugu. Biktim artik "ama niye digerleri senin gibi normal degil" sorusunu yanitlamaktan. uff
5 Şubat 2006 21:24   mesajın adresini al  

neontom
neontom
ya zaten ben bos bos isyan ediyorum..
yani elbet seviyorum burayi, b.k atiyorum iste..
dedigin gibi okumaya geldik, okuyacaz.. ki yani bir sürü de güzel sey var sonucta bakilirsa..

dedigin soru gercekten deli ediyo adami..
basliyosun anlatmaya: onlar eski zamanda kalmislar, söyle böyle.. diye..
anlat anlat bitmez..

ya ben ama sanmiyorum ki, burda dogum büyüyen bi türk türkiyede yasamak istesin.. tatile falan geliyoalr türkiyeye: aman ülkem cük guzel burda yasamak istiyorum!' diye, ama o tatil.. yasamak elbet baska sey..
insan nerde büyüyosa oraya alisiyo orayi istiyo.. burayi sevmeme de baska sebep gösteremiyorum aslinda.. evimi özleyince buraya b.k atiyorum iste..

hatta istanbulda cok kalinca burayi özlüyorum, sasiyorum kendime. neyse..
5 Şubat 2006 22:02   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Seda çok yelken gördüm seni. Nereden eserse oraya dönüyorsun gibi. =P

İstanbul'da ne kadar kalırsam kalayım Almanya'yı özlemiyorum şahsen. Almanya'da sahip olduğum herşeye İstanbul'da fazlasıyla sahibim, özgürlük ve saire babında.

Beni ilk gittiğim senelerde yurtdışında okumakla ilgili en çok rahatsız eden şey günlük hayatta kendi dilimi kullanamamamdan kaynaklanan bir ifade eksikliğiydi. Farklı bir insan gibi hissediyordum kendimi, zamanla dile daha da fazla hakim oldukça geçiyor tabi, ama ilk başlarda beni baya soğutmuştu.
5 Şubat 2006 22:18   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
göç edenlerin bu durumu geçici olarak görmesi durumu ilginç cidden.. geçen gün şu an bulunduğum küçük kasabadaki dönerci dükkanına gittim, elemanlar muhabbet açıp bi süre sonra otomatik olarak "türkiyenin durumu nasıl geri dönelim mi"ye geldiler..

şekipcan ifade eksikliği yorumuna da katılıyorum bu kadar süper derin insanlar olduğumuz için yüzeysel ifadeler kullanmak batıyor di mi:)
6 Şubat 2006 09:20   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008