ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Birbirlerini çok seviyolardı... Ama bazı sorunlar
çıktı hayatlarında. Ayrılık vakti gelmişti artık, anlıyorlardı.
çok gençtiler. Unuturuz dediler belkide... Son görüşmeyi yaptılar;
kız: Umarım sana uygun aradığın aşkı buılursun
erkek: Sağol umarım sende...
kız:Seni hala sevdiğimi biliyorsun değil mi?
erkek: Evet. Bende seni seviyorum. O zaman...
kız: Sakın söyleme... konuştuk bunları
erkek: Evet. Seni unutmayacağım ve senden başka kimseyi sevmeyeceğim.
kız: Bende...
Ve sustular. Uzun bir süre konuşmadılar. Sonra...
kız:Veda zamanı gitmeliyim
erkek: biraz daha
kız: Hoşçakal
erkek: Hoşçakal
evet bitmişti. İşte bitmişti. Bitmez denilen aşk bitmişti
...
Aradan seneler geçti. Geçen seneler kızın hayatında hi,çbir değişim yoktu. İşini kurmuştu ve hala onu seviyordu. O ise ünlü bir avukat olmuştu. Onu gizlice hep takip etmişti...
...
Elindeki gazeteyi karıştırıyordu. Gözüne bir haber çarptı. ÜNLÜ AVUKAT EVLENİYOR tekrar ve tekrar okudu haberi ve başlığında kaldı gözü. Yanlış yazılmıştı, evlenemezdi. Unutmayacaktı söz vermişti.
Göz yaşlarına hakim olamadı. Yıllarca ona olan sevgisdinden vazgeçmemişti. Şimdi ise ondan nefret etmek istiyordu... Yapamadı. Onu hala delicesine seviyordu.
Arkadaşını aradı. Yanına geldi can dostu. O evleniyor dedi ve bitkin bir şekilde yere düştü. Arkadaşı anlamıştı zamanın geldiğini. Hastane kaldırdı kızı son bir umut diye.
Doktor umutsuzdu. Tek söyledikleri hazırlıklı olun
Bi süre sonra genç kız gözlerini açmıştı. Eliyle işaret ederek arkadaşını çağırdı. Hüzünlü dost topladı kendini ve kızın yanına gitti.
Dalga geçercesine;
-Kalk kız ne yatıyorsun hasta gibi
-Sus. Yorma beni biliyorum durumu
-...
-Beni dinle bunlar senden son isteklerim. Ben öldükten sonra yerine getirmeni istiyorum.
-Yapma böyle bırakma kendini
-Sus yorma beni sadece dinle. Evime git kilitli bir dolap var onu aç orda bir anahtar var. Onla benim evin anahtarı. Hayalimizdeki evinanahtarı... Evlenince öyle bir evde oturacaktık. Kısmet olmadı. Ayrıldıktan sonra ben hayalimizin evini yaptım ve isteğimize göre döşedim. Adresi ordaki planların üzerinde var.
Ben öldükten sonra o anahtarı ona ver. Anahtarı aldığın dolapta bir de kaset var onuda vereceksin.
Şimdi beni yalnız bırak ve söylediklerimi unutma.
-Tamam ama vazgeçme lütfen
-Üzülme ben 12 yıl önce ondan vazgeçtiğimde yaşamdan da vazgeçtim. Hadi git. VE giderken sakın arkana bakma.
Arkadaşı kızı bırakmanın acısıyla yürüdü. Kapıdan çıkarken makinaların sesini duyuyordu. Evet arkadaşı ölmüştü. Söz verdiği gibi arkasına bakmadı... Kızın evine gitti: Dolabı açtı anahtarı aldı ve kaseti. Şimdi ona gitmeliydi. O ÜNLÜ AVUKATA... Çok yorgundu dost, ama gitmek zorundaydı. Sonunda ofise geldi. Avukatın kapısına geldiğinde geri dönmek istedi. Genç kız geldi aklına... Kapıyı çaldı. Gir sesinden sonra içeri girdi. O karşısındaydı. O da tanımıştı dostu...
-Hoşgeldin
-Hoşbulduk
-Nasılsın
-Görmüyor musun?
-Neyin...
-Evleniyormuşsun hayırlı olsun
-...
-Arkadaşım can dostum az önce öldü. Unutmayacağına söz verdiğin, sevdiğini söylediğin o kişi yok artık.
Ayakta duramadı daha fazla delikanlı ve olduğu yere yığıldı kaldı.
-Bunları vermemi istedi sana. Benden son isteği buydu
Ona emanetleri uzattı ve hızlı adımlarla ordan uzaklaştı. Gençadam önce kaseti dinledi...
Canım eğer bu kaseti dinliyorsan bu öldüğüm anlamına geliyor. Üzüldün mü? Üzülme. Biz hayatımızı başkalarına verdik. Senden ayrıldıktan 1 yıl sonra doktorlar kalp hastası olduğumu söylediler. Sensizlik bende kalp hastalığı bıraktı. O günden sonra... Her günümü senle geçirmeye başladım senden habersiz. Yavaş yavaş, zamanımın dolduğunu hissediyordum. Sana gönderdiğim anahtar hayalimizin, evimizin anahtarı. Bizim hayalimiz gerçek olmadı. Ama olurda bir gün birini benden çok sever, evlenmek istersen o evde oturun.
Git gör evimizi, hayalimizi...
Aşkım, evimizde kapalı bir oda var. Anahtarı masanın üzerinde. O oda sensiz geçen 11 yılımın eseri. Benden sana kalan son hatıra. Geçirdiğimiz en güzel zamanlar var o odada. O evde tüm hayallerimizi bulacaksın bebeğim. Eğer sana acı verirse o evi boşver vur kilitleri üzerine; hayalimiz sen ve ben olmadan da hayalimiz olarak kalacak. Seni seviyorum hayatımın rengi. Elveda...
Sevdiğinin son sözleriydi bunlar. Artık tutmuyodu göz yaşlarını evet ağlıyordu. Çaresizce, umutsuzca ağlıyordu... Hayaline gitmeliydi... Kendine geldiğinde evin adresini bulmuştu. Elleri titriyordu. Sevdiğiyle gireceği eve yalnız ve onsuz giriyordu.
Kapıyı açmaya çalışırken bahçedeki sallanan sandalyeler dikkatini çekti. 2 tane sandalye... Biri daima boş kalacak sandalyeler...
Kapıyı açtı içeri girdi. Sevdiğinin kokusu vardı adeta. Gözleri doldu yeniden ama ağlamadı. Aklına kilitli oda geldi... Masanın üzerinden anahtarı aldı, kapıyı açtı. Titriyordu hala...
Oda da bir albüm ve duvarda yazılar vardı. Okuyamıyordu, sanki gözleri görmüyordu. Daha dikkatli baktı. Yanılmıyordu...
Sevdasına ait en güzel sözlerdi bunlar;
sensiz asla yaşamam Son sevdiğim olacaksın Senden başka kimseyi sevemem Seni unutmayacağım ......
Ve duvarın dibinde...
SENİ GÖRMEK İÇİN GERİ GELDİM SEN GİDELİ ÇOK OLMUŞ
11 Mart 2008 06:12
@li
bu kadar uzun bi yazıyı okumazdım ama yapcak bişey yok sıkıntıdan işte madem okuum bide yorum yazayım oda sıkıntıdan..
hiç bir kız bi erkeğin deil 12 sene 12 ay 12 saat bile yasını tutmaz..
madem bu kadar seviyosun nie ayrılıyosun..
neyse fazla kasmayım..
(1) 11 Mart 2008 06:29
oky@nuss
aslıda oda dogru sewen ınsan nıye ayrılırkı onuda hiç anlamıyom zatennn..
ben hiç sıkılman okudum için baskarıda sıkılmadan okur dıe dusundumm:))
11 Mart 2008 06:57
@kt
12 yıl boyunca bırı benı takıp edecek farketmıyecem ben de sewıyorum dıyıp ayrılmasına goz yumayacam hıkaye yazmak guzel bsı hıkayeler bazen karamsar ınsanların ısteklerını aktarır boswerın bole seylere...
11 Mart 2008 12:21
şpidişpidigezenkurba
iki insan birbirini çok sevebilir. sevrken de ayrılabilir. ama kimse kimseyi 12 yıl beklemez. saçma...
11 Mart 2008 12:26
zambakzumbak
bu bana bildigin masal gibi geldi seven insan ne olursa olsun ayrılamaz....
11 Mart 2008 12:27
şpidişpidigezenkurba
ya nie ayrılmasın hayret bişe . belki ailesi karsı çıkıyor evlenmelerine izin vermiyorlar.
11 Mart 2008 12:33
kan-
bekler hemde öle bir bekler ki başkasıla olduğu halde hala bir umut vardır diye bekler ve asla yitirmez umudunu değil 12 ömür boyu bekler ben hala bekliyorum
şpidişpidigezenkurba demis ki: iki insan birbirini çok sevebilir. sevrken de ayrılabilir. ama kimse kimseyi 12 yıl beklemez. saçma...
(1) 11 Mart 2008 12:35
şpidişpidigezenkurba
ya baskasıyla oluosa zaten beklio sayılmaz ki bence
11 Mart 2008 12:37
kan-
herşey beden mi giden sadece bedeniridr birinin vücudunu değilde yüreğini sevrsen o zaten hep seninledir merak etme.
11 Mart 2008 12:38 ~ 11 Mart 2008 12:39
meazzaa
kim kimi 12 yıl beklemiş hele bide bi kız bekleyecek 12 yıl saçma
11 Mart 2008 12:38
şpidişpidigezenkurba
eğer yalnızlığı göze alabiliosa beklemiş sayılır öyle istediğiyle beraber olsun sonrada ben seni bekledim 12 yıl olduuuu
11 Mart 2008 12:41
kan-
öyle bir havada gel ki senden vazgeçmek mümkün olmasın
11 Mart 2008 12:51
' işte o benim
çok kasmışlar bu hikayeyi. bi de anlam bütünlüğü oluşmamış. buna benzer biçok hikaye var ortada ama hangisi doğru orası bi muamma!
11 Mart 2008 13:00
tohunç€yll
benimki en doğrusu :)
11 Mart 2008 13:00
meazzaa
hikaye-yi muamma
11 Mart 2008 13:01
daddy's girl
offf çok acıklı:D
11 Mart 2008 14:19
zultan:)
böle aşkı bulan var mı? ben hiç rastlamadım da :-/
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18517
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!