Ben birgün,Fethullah Gülen Cemaatinden bir adamla otobüs durağında karşılaştım.
Üniversitenin önündeki otobüs durağında.Sürekli gençlerle konuşuyordu.Benim de yanıma geldi.
Futboldan,Hakan Şükür'den bahsetti.Daha sonra futbol araçtır,amaç islamdır dedi.
Hatta cebindeki fotoğraf albümünde,Fethullah Gülen ile bir resmi vardı.
Daha sonra,Üniversitelerde Kur'an dersinin olmaması,hocalarınızın takke takamaması,sakal bırakamaması,kızların okula başı açık gelmesi yanlış değil mi sence dedi.Dinsiz imansız gençler yetişiyor,herkes dinini öğrenecek dedi.
Bu sözler üzerine tartıştık tabi,sonra otobüsü geldi ve bindi gitti.
7 Mart 2008 23:48
e = m . c²
eleman kızın kalktığı yere oturmak istemedi...vücut ısısı muhabbeti vs. vs.....:)...
o oturmayınca ben oturdum tabi..:)
scoobydoowhereareyou
bumi kesinlikle başka bir eğitim şeklini uygulamadıklarını söyleyebilirim aksine çağa uygun teknolojiden faydalanan üst kalite eğitimleri var çünkü bunların dersanelerine gidenler okullarında okuyanlar genel de başarılı..zaten din dersi uygulamaları da yok..
ot
ama anladığım kadarıyla bu okullar ciddi anlamda farklı bir eğitim sistemi sunuyor.. farklı zamanlarda okula gitme.. farklı etkinliklerin içinde yer alma gibi..
yok abi. yanlıs anlamıssın. bildigin mufredat aynı. aynı zamanlarda girip aynı zamanlarda cikiyorlar okula. sen gitsen 7 saat derse girsen onlarla derste devlet okulundan bir farkını goremezsin. hersey aynı. daha cok dini ders falan islenmiyor. ama genelde okullarin yurtlu oluyor. faaliyetler iste daha cok o yurtta oluyor. okulda ders saatinde falan degil. sistem aynı sistem...
7 Mart 2008 23:49
souvereign jr.
bence imam hatip liseleri amacına göre hizmet etmeli o ek katsayı meselesi çok saçma ordan mezun olanlar ne kadar bilgili olsalar dahi bi defa damgayı yemiş olacaklardır imam hatipli oldukları için bu yüzden sadece ilahiyat fakültelerine gitmeleri gerekir burdan mezun olanların ama bakıyoruz tayyip ve arkadaşları onları avukat doktor mühendis ekonomist yapmak için can atıyorlar çok yanlış...
7 Mart 2008 23:49
-glycerine-
yok abi. yanlıs anlamıssın. bildigin mufredat aynı. aynı zamanlarda girip aynı zamanlarda cikiyorlar okula. sen gitsen 7 saat derse girsen onlarla derste devlet okulundan bir farkını goremezsin. hersey aynı. daha cok dini ders falan islenmiyor. ama genelde okullarin yurtlu oluyor. faaliyetler iste daha cok o yurtta oluyor. okulda ders saatinde falan degil. sistem aynı sistem...
Tek farkı din eğitimi olması mı yani?
7 Mart 2008 23:50
ot
iyi yapmıssın :)
o kesimin genel mantigina aykiri bu yapılan sey. ılımlı islama aykiri. munferit bir olaydir muhtemelen. ne deyim :)
e = m . c² demis ki: eleman kızın kalktığı yere oturmak istemedi...vücut ısısı muhabbeti vs. vs.....:)...
o oturmayınca ben oturdum tabi..:)
7 Mart 2008 23:51
cigdém
7 Mart 2008 23:51
boomerang ¹³
en başta dediğim gibi, bilmiyorum, o yüzden şöyle böyle de demedim.. sadece şunu diyorum, eğitim sistemine alternatif üretmesinler..
'okul'a alternatif bir şey olmasın..
dershane olabilir, istediği eğitimi ve taktiği uygularlar.. tabi yine legal olmak şartıyla.. bugün türk mahkemeleri onun suçsuzluğuna kanaat getirdiyse suçsuzdur.. ardından söylenecek her şey söylenti olacaktır..
zâtı muhterem demis ki: bumi kesinlikle başka bir eğitim şeklini uygulamadıklarını söyleyebilirim aksine çağa uygun teknolojiden faydalanan üst kalite eğitimleri var çünkü bunların dersanelerine gidenler okullarında okuyanlar genel de başarılı..zaten din dersi uygulamaları da yok..
17 Mart 2008 23:51
chi sj
ama ihllerin geçmişine bakıldığında örgün eğitimde din eğitiminin yoğun olması halkın talebi diye gözüküyor,ki öyle de..tayyiple alakası yok,bu sorun daha derinlerde.
souvereign demis ki: bence imam hatip liseleri amacına göre hizmet etmeli o ek katsayı meselesi çok saçma ordan mezun olanlar ne kadar bilgili olsalar dahi bi defa damgayı yemiş olacaklardır imam hatipli oldukları için bu yüzden sadece ilahiyat fakültelerine gitmeleri gerekir burdan mezun olanların ama bakıyoruz tayyip ve arkadaşları onları avukat doktor mühendis ekonomist yapmak için can atıyorlar çok yanlış...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18450
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.