glycerine patronları izin verirse döner demişsin abi de bence fethullah patron :) adam oradan yönetime müdahale edebilecek gücü bulabildiğine göre ve bizim başbakan ve milletvekilleri onun dediklerini yapabilecek kadar saf olunca ortaya böyle bi durum çıkıyor tabi... cemaatler ülkeyi soyuyo satıyo ama hala gıkımız çıkmıyor yazık...
7 Mart 2008 23:31
scoobydoowhereareyou
bakın anlamadınız sanırım bu türkiye ye yönelik bir harket oluşum değil..tüm dünyaya yönelik bizim misyonerlik faaliyetimiz diye düşünüyorum ben
7 Mart 2008 23:32
ot
resmi saatler icerisinde olmasa da ogrenci ogretmen iliskilerini daha genise yayip (aksamlari, haftasonlari) ogrenciyi bir nevi dini bir kalıba da sokmak. yani dini butun insanlar yetistirmek tabiri caizse. tcnin egitim sistemini begenmemek denilebilir buna. ama degistirmek istemek denmez. kendileri gibi olmayan, asla da olmayacak olan milyonlarin farkindalar. herkes onlarin sistemine uymaz. yani kimseye zorla birsey yaptiracak radikallikte degildirler...
boomerang ¹³ demis ki: farklı eğitimleri nedir? bir de, bunu yaparak t.c.'nin eğitim sistemini beğenmiyorlar ve değiştirmek istiyorlar sanırım?
17 Mart 2008 23:33
scoobydoowhereareyou
bunda tuhaf bir yan yok arkadaşlar nasıl ki amerika moonlar var..nasıl ki lion lar var..nasıl ki masonlar var..bu da bizim oluşumumuz..lobi faaliyetimiz..
7 Mart 2008 23:33
ot
Çünkü devletle çalışırlarsa,yeşil sermaye dönüşümünü sağlayamazlar.
Şirketlerle ilişki kuramazlar.
evet. bu kotu birsey degil zaten. en azindan yasal birsey...
7 Mart 2008 23:34
ot
tüm dünyaya yönelik bizim misyonerlik faaliyetimiz diye düşünüyorum ben
ben dusunmuyorum tam olarak. az once bir ornek vermissin. bilmem kac kisi musluman olmus. islam devleti degil ki burasi baskalarinin musluman olmasi bizim misyonerligimiz olsun...
7 Mart 2008 23:35
boomerang ¹³
ya aslında ben kısaca ulaşmak istediğim kök konuya geleyim..
şimdi büyük ihtimal ile tegv veya başka bir vakıftı bu okul dışında çocukaların eğitimi için binalar yapıyorlar ve çocuklara bilgisayar, resim ve farklı dersler öğretiyorlar..
harika, hoş, güzel.. ama!
bir televizyonda yine bu vakıflara para toplanırken, bir çocuk ile röportaj yapılıyordu ve çocuk şunu dedi; ''okuldan çıkınca koşa koşa buraya geliyorum, burayı okuldan daha çok seviyorum, keşke burada daha fazla olabilsem''
bence bu yaklaşım inanılmaz derecede yanlış.. hele ki lise ve altı eğitimde, çocukları okuldan uzaklaştırma durumuna geliyor.. yani onlara olanak sunup farklılık yaratıp, devlet eğitimi dışında bir eğitim sunuyorsunuz.. ve bence bu çok tehlikeli..
bunun yerine okullara ek bina yaparak okulun içinde bu etkinlikler yapılabilinir miydi? bence olurdu, ve daha hoş olurdu..
eğitime katkı yapılması isteniyorsa bence bunu devletin eğitimine yapmak lazım diye düşünüyorum..
fethullah gülen ise, ne yapar ne eder bilmiyorum.. ama eğitim sistemini değiştirmek, daha iyi bir eğitim buldum diyip onu yaymaya çalışmak ve bunu legal de olsa yakışıksız yapmak bence hoş değil.. belki de eğitim sistemi harika olur, ama eğitim sistemlerini değiştirmek her eline para alan ile ve güc ile bunu yaymaktan geçerse vah diyorum halimize..
ha, şeriat olayı için.. bu hakikaten çok komik bir durum.. şeriat kurma durumu var ise, türkiye'de de mahkemeler var.. yargılanır ve cezası var ise bunu çeker..
17 Mart 2008 23:35
souvereign jr.
amac sadece ögretim degil. kendi dogru bulduklari egitim seklini de vermek cocuklara. bir nevi kendi dusunce kalıplarinda egitmek ogrencileri. devletin egitiminden farklı bu noktada...
dini eğitim yani evet çok çok farklı. ben çok duydum körfeze giden arkadaşlarımdan kampa alınıyorlarmış hızlandırma kurslarında kampta namaz kılmasını öğretiyorlarmış sora össye hazırlanmayı...
7 Mart 2008 23:35
scoobydoowhereareyou
tam tersine bu cemaatte dini zorunluluk yoktur..yani içlerindekileri zorla namaza kıldırmazlar..saçları uzun ve küpelide olabilirler kızlar göbeği açıkta gezebilirler..
ama bildiğiniz üzere saidi nursinin risale i nur kitabı onlarda okunur öğretilir..oda sorularla dini açıklar..tanıtır..
7 Mart 2008 23:36
peter pan
hee bizi de kampa alıyolardı. ama namaz kılmak istemeyenler de oluyodu. gerçi bizim amaç farklıydı. herkes yatınca sabaha kadar kağıt oynuyoduk, balkonda sigara içiyoduk. çorapla futbol oynuyoduk orası ayrı:)
souvereign demis ki: amac sadece ögretim degil. kendi dogru bulduklari egitim seklini de vermek cocuklara. bir nevi kendi dusunce kalıplarinda egitmek ogrencileri. devletin egitiminden farklı bu noktada...
dini eğitim yani evet çok çok farklı. ben çok duydum körfeze giden arkadaşlarımdan kampa alınıyorlarmış hızlandırma kurslarında kampta namaz kılmasını öğretiyorlarmış sora össye hazırlanmayı...
7 Mart 2008 23:37
-glycerine-
Adliye koridorlarında,Atatürk'ün çocukları beni yargılayamaz diye bağıran Gülen değil miydi?
Yanlışsam düzeltin.
17 Mart 2008 23:38
boomerang ¹³
bunu yurt dışında uygulayabilir.. çünkü yurt dışında başka ülkelerin eğitim sistemi geçerlidir ama türkiye'de bence yanlış.. türkiye'de eğitim sistemi tek olmalıdır düşüncesindeyim..
..ot... demis ki: resmi saatler icerisinde olmasa da ogrenci ogretmen iliskilerini daha genise yayip (aksamlari, haftasonlari) ogrenciyi bir nevi dini bir kalıba da sokmak. yani dini butun insanlar yetistirmek tabiri caizse. tcnin egitim sistemini begenmemek denilebilir buna. ama degistirmek istemek denmez. kendileri gibi olmayan, asla da olmayacak olan milyonlarin farkindalar. herkes onlarin sistemine uymaz. yani kimseye zorla birsey yaptiracak radikallikte degildirler...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18450
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.