| |
-glycerine-
|
Siyasi ortam mı?
Bu ülkenin Başbakanı,Cumhurbaşkanı o şekilde eleştiriliyor zaten.
Bu ülkenin hükümeti o şekilde eleştiriliyor.
Fethullah Gülen'in,şu anki siyasi iradeyle hiçbir bağlantısı yoktur diyebilir misin?
Gelse burda onu koruyamazlar,ona göz kulak olamazlar diyebilir misin gerçekten?
zâtı muhterem demis ki: gelmek istiyor diye biliyorum ama ülkemizdeki siyasi ortam bu evrensel harekete zarar vereceği kanaatinde sanırım.anlıyacağınız burdaki kısır tartışmalara girmek yerine orda çalışmalarına devam ediyor.burda olsa yıpranırdı adı şeriatçı olurdu görüyosunuz işte hakkında açılan mahkemeyi ama ben bu adamın ağzından hiç öyle şeyler duymadım.nurcularda bu yoktur zaten.onlar sadece insanların iman etmesine önem verirler.şeriat devleti gibi düşünceleri yoktur.
saidi nursi devir iman kurtarma devri demiş..
ayrıca başörtüsü yasağı geldiğinde yasağa ilk uyan cemaat olmuşlar bu nedenle fethullah gülen radikal kesimden çok eleştiri almıştır.
anlıycağınız düzen bozucu bir durum yok.o yüzden abd o yüzden amaç sadece eğitmek.. |
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
ıssız
|
gülen beraat etti tamam suçu yok belki de
ama ona bu davayı açan adam içerde
ne acayip şeyler oluyor böyle
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
hakikaten bilmediğimden soruyorum, fethullah gülen okul açabilecek kapasitede biri ise, neden bunu devlet ile birlikte yapmıyor? yani neden devlete okul açıp vermiyor? veya devletin dış ülkelerde okullar açmasına yardımcı olmuyor?
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |
scoobydoowhereareyou
|
hayır tam tersine bu hükümetteki bir çok bakan milletvekilinin onun cemaatinden olduğu söylenmektedir.aklımda kalanları söyliyim içişleri ,sağlık,milli eğitim..
kadrolaşma iddaları da var ki ben buna inanıyorum
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
ot
|
amac sadece ögretim degil. kendi dogru bulduklari egitim seklini de vermek cocuklara. bir nevi kendi dusunce kalıplarinda egitmek ogrencileri. devletin egitiminden farklı bu noktada...
boomerang ¹³ demis ki: hakikaten bilmediğimden soruyorum, fethullah gülen okul açabilecek kapasitede biri ise, neden bunu devlet ile birlikte yapmıyor? yani neden devlete okul açıp vermiyor? veya devletin dış ülkelerde okullar açmasına yardımcı olmuyor? |
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |
scoobydoowhereareyou
|
gülenin hayatını okuyun göreceksiniz ki bir el onu hep korumuş..darbelerde falan yargılandığı dönemler olmuş ama hep bir şekilde kurtarılmış..
bumi az önce de söyledim bence devlet destekli bir misyonerlik faaliyeti..
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
birde benim sorum olacak...fetullah gülen benzeri başka bir din mensubu cemaat liderinin yapacağı misyonerliğe ya da ülkemizde açacağı okullara nekadar hoşgörülü olursunuz??
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
farklı eğitimleri nedir? bir de, bunu yaparak t.c.'nin eğitim sistemini beğenmiyorlar ve değiştirmek istiyorlar sanırım?
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |
ot
|
he bir de acip devlete verse zaten acacak kapasitesi falan kalmaz. kaynaklar kesilir. halk icindeki para akısı, destek cocuklara ogretimin yaninda biraz da dini egitim verdikleri icin surmekte. varolus amaclari bu yani. onu kaldirirsan ortada hicbisey kalmaz cemaat adına...
boomerang ¹³ demis ki: hakikaten bilmediğimden soruyorum, fethullah gülen okul açabilecek kapasitede biri ise, neden bunu devlet ile birlikte yapmıyor? yani neden devlete okul açıp vermiyor? veya devletin dış ülkelerde okullar açmasına yardımcı olmuyor? |
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
peter pan
|
amac sadece ögretim degil. kendi dogru bulduklari egitim seklini de vermek cocuklara. bir nevi kendi dusunce kalıplarinda egitmek ogrencileri. devletin egitiminden farklı bu noktada...
doğrudur... ayrıca bir vakitler çok eleştiri aldığı için, bu okulların denetimini, yönetimini, her şeyiyle milli eğitime bırakmayı teklif etmiş, lakin istek dikkate alınmamıştı
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
-glycerine-
|
Kaynaklar kesilir doğru.
Çünkü devletle çalışırlarsa,yeşil sermaye dönüşümünü sağlayamazlar.
Şirketlerle ilişki kuramazlar.
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
scoobydoowhereareyou
|
ülkemiz de de okulları mevcut..genelde kolejler lüks sınıf eğitim..
ama etkili olduğu yer daha çok türki cumhuriyetler..ve sanırım afrika da da bir hayli ilerliyorlar..bakın bu çok organize bir hareket..medyamızda da söz sahibi oluyorlar..samanyolu nu zaten bilirsiniz..şimdi atv yi de satın alan kişinin türki cumhuriyetlerde iş yapan ve bu hareketin parçası olduğu iddaa ediliyor
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
glycerine patronları izin verirse döner demişsin abi de bence fethullah patron :) adam oradan yönetime müdahale edebilecek gücü bulabildiğine göre ve bizim başbakan ve milletvekilleri onun dediklerini yapabilecek kadar saf olunca ortaya böyle bi durum çıkıyor tabi... cemaatler ülkeyi soyuyo satıyo ama hala gıkımız çıkmıyor yazık...
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
scoobydoowhereareyou
|
bakın anlamadınız sanırım bu türkiye ye yönelik bir harket oluşum değil..tüm dünyaya yönelik bizim misyonerlik faaliyetimiz diye düşünüyorum ben
|
|
~ 176 gün
|
|
| |
ot
|
resmi saatler icerisinde olmasa da ogrenci ogretmen iliskilerini daha genise yayip (aksamlari, haftasonlari) ogrenciyi bir nevi dini bir kalıba da sokmak. yani dini butun insanlar yetistirmek tabiri caizse. tcnin egitim sistemini begenmemek denilebilir buna. ama degistirmek istemek denmez. kendileri gibi olmayan, asla da olmayacak olan milyonlarin farkindalar. herkes onlarin sistemine uymaz. yani kimseye zorla birsey yaptiracak radikallikte degildirler...
boomerang ¹³ demis ki: farklı eğitimleri nedir? bir de, bunu yaparak t.c.'nin eğitim sistemini beğenmiyorlar ve değiştirmek istiyorlar sanırım? |
|
|
1 ~ 176 gün
|
|
| |