ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Zülfü Livaneli seneler evvel doğru bir tesbitte bulunmuş;
Türkiye Dinciler,Milliyetçiler ve Kürtler diye 3 grupta ayrışıp Ulus kimliğinden uzaklaşmaktaaa...
Oynanan oyunların daniskası.
sonra birileri kalkıp çıkıyor diyor ki ?
şovenizm.
yapma ya!!!!
Uluslarüstü irade Türkiye'de laik cumhuriyet'in sona ermesini istiyor. Bize biçilen rol Ortadoğu'da Batı çıkarlarını koruyan bir İslam ülkesi olmak.
Tanzimattan beri bu ülkenin taşlarıyla oynaya oynaya bi hal oldular. Bizler de ne güzel oyunlara geliyoruz ama?
Şubat 1933'ün ilk günlerinde Bursa Ulucami'de toplanan 100 kadar irticacı kişi camilerde Türkçe ezan okunmasına karşı bir ayaklanma girişiminde bulunurlar. Ayaklanma kısa sürede bastırılır. Atatürk olayın hemen ardından Bursa'ya gider. Çekirge yolu üzerinde bulunan bir köşkte akşam yemeği yenildiği sırada bir kişi Atatürk’e ayaklanmayla ilgili olarak şöyle diyecek olur: Bursa gençliği olayı hemen bastıracaktı, fakat zabıtaya ve adliyeye olan güveninden ötürü.... Atatürk'ün hemen konuşmakta olan kişinin sözünü kestiği ve günümüzde Bursa Nutku diye anılan konuşmayı yapmıştır.
Bu konuşmayla ilgili olarak Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi adlı kitabında şu yorumu yorumu yapar: Tarihte bu sözleri söyleyebilen bir başka devrimci çıkmış mıdır? Başında bulunduğu devletin bile 'zaaf' içinde olabileceğini düşünen, geleceğin siyasal iktidarlardan kuşkulanabilen, ama gençliğe böylesine 'sınırsız' bir güven besleyen, böylesine 'çek' veren, gençliği böylesine 'son çare' olarak gören bir devrimci yoktur! Ve Atatürk, hem gelecek iktidarlar hem de gençlik konusunda yanılmamıştır.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutkunun metni:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
bu yuzden hepimiz kücük de olsa bisiler yapmalıyız,yapmaya devam etmeliyiz,Türkiye Cumhuriyeti kimsenin oyuncağı değildir,
milliyetçi - dinci - kürtçü .... hepimiz biriz,devletin bekası için bir olmaya devam etmeliyiz.elbette kolay değildir ama böyle ayrışarak başkalarının ekmeklerine yağ sürmüş olacağız ve bu ayrılmaya neden olan fakat bunu ideolojisi ve/veya inancı için yapanlar bu pastadan pay alamayacak,adeta maşa olarak kullanılmış olacaklar,geçmişte de böyle oldu... bunlardan ders almalı Türk Gençliğinin nasıl olduğunu tüm dünyaya göstermeliyiz....
1~ 177 gün
-sokarca-
bir adım ilerleyelim derken önümüze yeni bir sorun geliyor hep.. bu sorunlarla ugrasmaktan gercekleri gormuoruz.
turban meselesi , enflasyondaki artısı unutturdu bize :(
~ 177 gün
azazelfaik
sadece enflasyonu değil herşeyi,türkiyenin satılmasını bile unutturdu....
-sokarca- demis ki: bir adım ilerleyelim derken önümüze yeni bir sorun geliyor hep.. bu sorunlarla ugrasmaktan gercekleri gormuoruz.
turban meselesi , enflasyondaki artısı unutturdu bize :(
~ 177 gün
republic army
maalesef yanılmadın zülfü
~ 177 gün
ripcord
katılıyorum.
böyle ziyan zebil bir hükümete ve onun şakşakçılarına göz yumduumuz için böyle yönetilmeyi hakediyoruz.
başka söze ne hacet?
boomerang ¹³ demis ki:
bir de, hala diyorum ki her toplum hak ettiği gibi yönetilir ve yaşar..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18412
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!