ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
klasik bir türk filmi senaryosu:
bir kadın bebesini doğurduktan sonra onu doyuramayacağını anlar anlamaz bir camiinin avlusuna bırakır..
yoldan geçmekte olan ve çocuğu olmayan bir kadın bebeyi farkeder ve ona sahip çıkar. büyütür, yedirir, içirir... ona hem analık hem babalık eder..
aradan yıllar geçer.
avluya bıraktığı bebesinin hasretiyle yanıp tutuşan anne, fellik fellik onu aramaktadır.
bir gün onu bulur.. bebesi hayırlı bir evlat olmuş, fotoğrafı büyük puntolarla medyada yerini almıştır.
hasretle karşısına dikilir ve ben senin annenim der.
-fin-
soru: bebeğin gerçek annesi hangisidir?
kahramanımız bütün kapıların suratına kapatıldığı ana yurdundan hasretle uzaklara göçmek zorunda bırakılmıştır. ana yurdunda her şeyin çirkefle pislikle ve büyük rezaletlerle ifşa edildiği ülkesinden büyük bir hınçla kaçar. ekmeğini kazanmak zorundadır, düşündüklerini yapmak zorundadır..
bu nedenle başka bir ülkenin kapısını zorlamıştır ve o ülke kapısını ardına kadar açmıştır. çalışır didinir yurt özlemiyle..
aradan yıllar geçer ve kahramanımız uzmanlık alanında ünlenir..bütün dünyanın tanıdığı bir marka haline gelir.
türkiye'den gazeteciler gelir ve derler:
işte o an kahramanımız karşısındaki bu insanları yaksa yeridir..
hiçbir şey yapamaz.
ve neyzenin üflediği ney gibi yılların gönlüne bıraktığı sıla hasreti ve yarasıyla ömrünü tamamlar.
beyin göçü dedikleri bu mudur?
gerçek anne kimdir?
~ 188 gün
kucuk bir kiz cocugu
beyin göçü ve gerçek annelik?
bağdaştıramadım ama gerçek annelik konusunda aşağıdaki hikaye üretilmiş ya da yazılmış olsa da severim:
Kargaşa sırasında Protestan olan Zingli adındaki işadamı öldürülür. Eşi Bayan Zingli ise, kendi canını kurtarmak için henüz birkaç aylık olan bebeklerini ve ölmüş kocasını orta yerde bırakıp kaçar. Bebeği evin ortasında yapayalnız bulan hizmetçi Anna çocuğu kucaklar ve Katolik askerlerin şerrinden emin bir yere saklar. Gel zaman git zaman, bebeğin biyolojik annesi ortadan kaybolur; bebek Anna'ya kalır. Birkaç yıl sonra Augsburg bölgesinde savaş biter ve düzen yeniden kurulur. Zor zamanlarda bebeğini unutmuş görünen Bayan Zingli bir gün çıkagelir ve bebeğini Anna'dan kaçırır. Anna'nın görüşme talepleri karşılıksız kalınca genç kız çaresiz mahkemeye gider. Hakimin sert bakışları altında durumu anlatır. Hakim tek yolun annelik iddiasında bulunan iki kadının mahkemeye çıkması olduğunu söyler ve mahkeme tarihi belirlenir. Olayı duyan bütün Augsburg halkı o gün mahkemeye akın eder. İki davalıyı da dinleyen hakim, iki kadının da doğruyu söylemediğine kanaat getirir ve bir test ile gerçek annenin kim olduğunu bulacağını söyler. Katibine mahkemenin ortasına tebeşirle bir daire çizmesini söyler. Üç kişiyi alacak büyüklükte bir daire çizilir. Kadınlar çemberin iki ucuna, bebek de çemberin ortasına yerleştirilir. Hakim Gerçek anne, çocuğuna duyduğu sevgiden belli olur; kim daha fazla gayret gösterirse onun sevgisinin gerçek olduğu anlaşılacaktır der. Çemberin iki ucunda duran kadınlardan biri bebeğin sağ kolunu, diğeri sol kolunu tutar. Hakim başla! diye bağırınca kadınlar çocuğu çemberin dışına çıkarmak için çekeceklerdir. Kimin sevgisi daha fazla ise, o bebeği daha fazla çekecek ve davayı kazanacaktır. Mahkemeyi bu şekilde kurgulayan hakim, önce hıncahınç kalabalığa ardından iki kadına bakar ve Başla! der. Bunun üzerine Bayan Zingli bebeği olanca gücüyle kendi tarafına çekmeye başlar. Bebeğin kolunun zarar göreceğinden korkan Anna derhal bebeğin kolunu bırakır. Bebek Bayan Zingli'nin tarafına geçer. Zingli mağrur ve mesut bir şekilde bebeğe sarılırken Hakim Gerçek annenin kim olduğu ortaya çıktı der ve bebeği Bayan Zingli'den alıp Anna'ya verir ve ekler: Bebeği alın şu kadından. Aksi halde bebeği herkesin ortasında vahşice paramparça edecek.
3~ 188 gün
aslan67
harika bir hikaye..
~ 188 gün
üstteki
nerede doyduğun mu,nerede doğduğun mu önemli? gibi bir şey olmuş
Aslı nın hikayesini okudum ve bayan Zingli ye laflar hazırladım.. :)
~ 188 gün
aslan67
isminde meymenet yok zaten..
~ 188 gün
kirmizii
bu bir hikayemi gerçekten yaşanmış bir şey mi?
kaynak olursa daha iyi olur...öğrenmek araştırmak için diyorum.
~ 188 gün
kucuk bir kiz cocugu
kulaktan dolma bir hikaye bu, gerçek olduğunu sanmam..
google'a çember, gerçek anne ve hikaye yazdım çıktı..
~ 188 gün
kucuk bir kiz cocugu
bayan Zingli'yi kınıyorum =) bebeye yazık..
~ 188 gün
kirmizii
hikaye anlamlı..
sevgi zorla alınmaz zaten...sevgi kendiliğinden olur..
~ 188 gün
üstteki
hiiiiiiiiiiiiii ne dediiiiiiiiiiiii !!!!!
kucuk bir kiz cocugu demis ki: bayan Zingli bildiğin şerefsiz =) bebeye yazık..
~ 188 gün
kucuk bir kiz cocugu
:$ kötü bişi dedim di mi?
düzeltmek lazım..
~ 188 gün
kirmizii
eee bayan zing....bebeğin kolunu ne çekiyor.....bebek yani....
biolojik anne ama gerçek annesi anna bence.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18375
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!