| |
ripcord
|
Leman'ın Leman olduğu zamanlarda, hangi sayısı hatırlamıyorum, Cezmi Ersöz köşesinde ; Üniversiteye yeni başlamış gibi devrimci olmak şeklinde bir tanımlama kullanmıştı.
Meydanlardan meydanlara sektiğimiz, haklılığına gözü kapalı inandığımız bir kitlenin hakkını savunmak için tıfıl tıfıl çalıştığımız günler. Paylaşımın daniskasının yaşandığı. O, şairin dediği. Büyük aşkların büyük yolculuklarla başladığı cinsten.
Sonra fiyaskolar: Sol içinde kutuplaşmalar-bölünmeler-kavgalar, değişen dünya-değişen değerler-değişen ademoğlu, Hadep ilçe teşkilatının Bornova'da bir sex şop mağazasının yanında dükkan açması, wesaire wesaire...
Tunceli'de askerliğimi yaparken bir terörist görmüştüm: saç-sakal birbirine karışmış, beline urgan bağlamış, urganın yanında esrar torbası, midesi var mı bilmiyorum zayıf mı zayıf bir adam..
Kendi kendime bu adamların devrim dediği de nedir dedim. Bir fraksiyonun en uç noktası nedir? Bütün o çığlıkların, serzenişlerin, yuhaların vardığı son nokta? Marjinal? Bu adam mıdır?
Davalar insanları terkedebilir, insanlar davaları.
Minicik odanın içerisinde başka bir dünya olmalı, bu dünyam olamaz benim cinsinden minik haykırışlarla başladığın yolculuğun acı bir fotoğrafı: devrim.
Ve üniversiteye yeni başlamış gibi devrimci olmak.
|
|
~ 187 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
ilk aşkı yaşayan aşka bir tanımlama yapar.. sonrasında yaşandıkça bu aşkın tanımları da çoğalır..
her tanım gibi yaşamsal olan, siyasi olan, savunulan veya karşı çıkılan tüm düşüncelerin birçok tanımı var.. herkes kendine devrimci, herkes kendine liberal, herkes kendine muhafazakar..
işte o yüzdendir ki, 'ben şundanım' derken dikkat edilmeli, tanımlamalar düzgün yapılmalı fevri olunmamlıdır..
ama ne yazık ki, bu ülke de artık bırak sağı solu atatürkçüyüm derken bile 'acaba yanlış mı anlaşılır' diye düşünüyoruz..
where the wild roses grow..
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
tohunç
|
üniversiteye yeni başlamış gibi devrimci...
üniversiteye yeni başlamış bireyler kapitalizmin çarklarında daha yer almamış oluyorlar çoğu zaman şeklinde yaklaşılabilir ama orda bahsedilen o yaşların verdiği fevrilik
devrimciler dediğin sol görüşlerin bir çok kolu olmasıda ideolojik bir bakış olmasıdır, herkesin ütopyaları vardır, kiminin annares leri kiminin urras ları vardır ;)
Şu yanlıştır ki çoğu kişi devrimi bütün halkın hurra diye yapıcağını düşünür. Tamam devrim halktan gücünü alır ama Che bile devrimcilerin görevini anlatırken taşıdıkları heyecan ile halkın önüne geçmeliler demiştir.
Sanırım halkın önüne geçme değilde biraz halkla ilerleme vakti gelmiştir...
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
gameness
|
Devrim yaşanılan sürecin sonucudur. Zaten bu süreç somut bir şekilde değerlendirildiği zaten tek yol devrime çıkar. Kaçınılmaz sonun hazırlayıcısıda devrimcilerdir. Fazla marjinal olmaya gerek yok, saçla sakalla devrim yapılmayacak zaten, düşüncelerle yapılacak.. İnsanoğluda düşünebiliyorsa, marjinal düşüncenin de olması zorunludur zaten. Ama hangi düşüncenin kesin doğru olduğunu yine süreç gösterecektir.
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
o6uz²
|
lim ( devrimci -> +sonsuz ) devrim / devrimci
işte böyle bi sonucu var günümüzde.
evet lan evet.. yarınızdan çoğu kolpasınız.
hadi bakalım oO
|
|
~ 187 gün
|
|
| |
tohunç
|
kolpalar kolpalara asla kolpasınız demezler :S
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
abbas
|
O değil de Rusya devrim yaptı da ne oldu ? Devrim demek Marksizm mi ? Fransız İhtilali mi ?
Bence insanlar devrimin tanımı bilmiyorlar. Ben olaya insan mutluluğu olarak bakıyorum örneğin. Devrim demek, haksızlığa boyun eğmemek demektir bana göre.. Ama sonuçları her zaman korkunç olmuştur, her devlet ve her birey için..
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
tohunç
|
kendi ağzınla söyledin bence her devlet için, eğer bir devrimse tek devlette devrim olmaz ah dönek kautsky ah
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
abbas
|
Kesinlikle olamaz, devrim malesef bir ütüyopyadır
cimdallı tohunç demis ki: kendi ağzınla söyledin bence her devlet için, eğer bir devrimse tek devlette devrim olmaz ah dönek kautsky ah |
|
|
~ 187 gün
|
|
| |
o6uz²
|
cimdallı değilim, öyleyse varım.. : )
cimdallı tohunç demis ki: kolpalar kolpalara asla kolpasınız demezler :S |
|
|
3 ~ 187 gün
|
|
| |
abbas
|
Çok garip bi düzen bu dünyadaki.. Çoğunluk haklı, ama hep onlar mücadele ediyorlar nedense..Çoğunluk fakirlikle ve adeletsizlikle boğuşuyor
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
abbas
|
Devrim yapılacak insanlara hizmet eden, yine devrim yapacak insanlar değil mi ? Hepiniz bi şirkete kapağı atayım mantalitesinde değil misiniz ?
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
tohunç
|
devrime hizmet sanat ve bilimle olur ne şirketi :)
|
|
1 ~ 187 gün
|
|
| |
abbas
|
Hadi inşallah, senden bekleriz
|
|
1 ~ 187 gün