ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
1972 yılında tarkovsky nin cektiği film...
hernekadar daha sonra steven soderbergh'in cektiği kült mertebesine ulasan film...de bir sorun var nekadar kendimi bu filmi sevmek için zorlasamda olmadı ya .yani bizim toplumumuzn genek ozelliğidir ya birileri iyi diorsa o iidir .hayır bu filmi sevmedim sevmiorm!oh be ...cok sıkıcı ...seven var mıdır acaba varsa bir sorum daha var neden:)
110 Ocak 2006 19:22
$
Stanislav Lem'in Solaris'inin cok basarili bir uygulamasidir bence Tarkovsky'ninki.
Nedenini sormussun bir de. Ben seviyorum, cunku romanini cok seviyorum :)
10 Ocak 2006 19:48
seval
evet haklısın gaet düşündürücü bi film ozellikle komunist ogeleri ayırt edebilene hayli ilginç hatta ama bi film sırf düşündürebilmek adına cekilmemeli mesela ozaman kitap olsaymıs ben seyrederken sıkılmıstım 2 filmdede ama tabi sevmen guzel, tarkovsky iyi bir yonetmendir diğer filmlerinide begeniirm ama solaris ...:)))
13 Ocak 2006 12:25
moviebiker
tarkovskye hala bulaşmadım.aslında biraz sakınıyorum kendimi.:) dur bakalım belki cesaretimi toplayıp bi filmini izlemek için otururum.
13 Ocak 2006 12:27
sramana
o adam beni stalkerda yeterince yordu
.....benim bile sabrım yetmedi solarise....iyi bir izleyici sayılırım esasen ama olmadı işte...hele mirror yalan oldu taa başından........
24 Ekim 2006 02:19
denizhan
mirror'dan gozum korktu ne yalan soyliyim (tarkovskinin en kisisel calismasi yorumundan sonra)
ama solaris ve stalker gercekten inanilmaz. insani muthis zorluyor ama bambaska bir yolculuga cikariyor sizi.
belki tarkovskinin anlatmak istediginin %20'sini ya anladim ya anlamadim. ama o sinema dili .. yok yok :)
24 Ekim 2006 13:33
neworder
rus (hatta sovyet) bir yönetmenin filmlerini ve yönetmenin adını dahi ingilizce anmanın gereği nedir onu anlamıyorum ben de...
evet imla kılavuzumuza göre (tarihi şahsiyetler ve yer isimleri için aksi bir yerleşik kullanım türkçede yok ise) latin harfiyle yazılan diğer dillerin özel isimlerini aynen orijinali gibi yazıyoruz.
ancak hepimizin bildiği gibi ruslar latin abecesi kul-lan-mı-yor!
dolayısıyla diğer abece düzenlerini kendi dilimize en yakın haliyle yazıyoruz.
tarkovski yazıyoruz, tarkovsky değil! olsa olsa okunuşu rusçaya yeterince uygun değil deyip, tarkovskiy yazmak gerekir.
hani bunu gene anladım diyelim, ingilizceye göre okumak yahut ingilizce çevirisini gerçek ismiymiş gibi zikretmek nedir?
stalker, bildiğin stalker, stolkır filan değil ki sonuna çektiğin bulunma eki kalınlaşsın... yahut mirror ne? ayna deyin ya da zerkalo deyin. mirror diye bir film yok!
anlamıyorum işin içine sinema girince herşeyi bir ingilizceleştiriyoruz...
yahu adam holivudun karşısındaki en büyük abide. yapmayın etmeyin.
25 Ekim 2006 05:56
denizhan
ortaligi bu kadar velveleye vermeye gerek yoktu yahu
tarkovski mi ya da tarkovsky mi yazayim acaba diye dusunecegime, ayni zaman diliminde daha yararli isler yapmak daha mantikli geliyor bana acikcasi. bu konudaki gorusum de budur.
sonucta ayni dili konusup anlasabiliyo muyuz ? evet
ee daha ne
25 Ekim 2006 14:11
boris ivan nikolai
Bazı filmler vardır rüya tadında.Bunu en iyini örneklerinden biri tarkovski filmleridir.Özellikle 'Stalker' gerçekten müthiş..
25 Ekim 2006 15:06
sweetdreams
Stalker ve Solaris mükemmel,acaip zevk aldım izlerken.Solarisde bir baba-oğul-Tanrı meselesi var gibi düşündüm. Ama ne kadarını anlatmak istediği gibi anladım filmlerin işte onu ben de bilemiyorum ama hafızada kazınan sahneler var bence.Misal Stalker daki kurdun derenin ortasına geldiği sahne,Solaris de uzay gemisindeki bir odanın kapısının arkasından ansızın beliren cüce ve bilimadamının onu tekrar içeri sokması vs...Solarisin son sahnesi de çok güzel ve kafa karıştırıcı aynı zamanda ama yine de seviyorum ben bu yönetmeni huzurla izlenesi yapımları var en çok da Ayna ile İvan'ın Çocukluğu nu merak ediyorum.
11 Şubat 2008 15:01
gülleci
ya aslında tarkovsky çok karmaşık bir ruh halina sahip bir insan olsa gerek. solaris özünde harika bir film ve çok değişik. hele çekildiği döneme ve konusuna , içeriğine bakılırsa çok ilginç bir film. kasıntı ve merak uyandıran tarafı ise genel olarak tarkovsky filmlerinin bir görüntüsü olan olayların olabildiğinde ağır işlenmesi ve gıdım gıdım ilermesi :D , hele solaris in sonunda kendi kendinize bir beyin fırtınası yaşarsınız ki ne olduğunu çözemeniz , kavramanız o hafta boyunca aklınızı kurcalar. ''len ne bu şimdi ?'' diye sorular sorarsınız ''haaa o zaman bunu anlatmaya çalışmış...'' gibisinden tepkiler verebilirsiniz :D . izlenmesi gerekir. izleyin bakalım sevebilecek misiniz? :)
12 Şubat 2008 16:42
sweetdreams
filmleri fotoğraf kareleri ile görsel bir zevk ve yavaşlığı huzur veriyor sanki ama aynı zamanda başlangıçtan bitime kadar da bi tedirginlik yaratıyor.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1833
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.