ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
avrupanın bu konuda önüne geleni söyleyip ispanyanın boğa katliamına alkışlayarak bakmasından nefret ediyorum
210 Ocak 2006 01:58
taharet musluğu
Len yinemi sen :))
Senin işin yokmu bizi güldürmekten başka eheheh :))
Avrupa birliğine girecez işemeyelim....
Avrupa birliğine girecez sıçmayalım...
210 Ocak 2006 02:00
sarimsak
anlamadım bana mı ?
(hakkatten anlamadım)
10 Ocak 2006 02:02
taharet musluğu
yok sana değil karışmasın :))
10 Ocak 2006 02:02
abbas
dinen gereklidir, o zamnki kültür için de öyledir(İslamdan önceki Arap toplumunun dine göre yanlış eğlenceleri varmış İslam dini bunları Ramazan ve Kurban bayramları olarak toparlamış); günümüz için de belki öyledir(bağışlanma açısından fakir insanlara) ama ben yine de çocukların önünde kesilen hayvanlara karşıyım, tıpkı doğduktan sonra yastığının altına silah koymak gibi, inanmasak ta kestirip verelim birilerine bu dinen olur, bu vicdanen olur ama hiç bi zaman hatırlamıyosak böyle günlerde hatırlamamızı sağlıyor toplumdaki ihtiyacı olan diğer insanları; bence böyle günler doğrudur unutulmaması gerekir, yardımlaşmanın önemi açısından
10 Ocak 2006 02:04
taharet musluğu
aaaa bana aptalmı dedin bak ayıp ama :)) ağzına acı biber sürerim senin ;)
10 Ocak 2006 02:05
sramana
bu bir gelenek (sistemsiz ve etrafı kangölüne çevirmeden) sağlıklı kesim yaparak yoksullara ihtiyacı olanlara dağıtmak kötü bir şey değil....yerimişim abyi bu konuda ..kokoreç de yerim
10 Ocak 2006 02:06
taharet musluğu
yok bende bahsur var acı yaramıyo...
10 Ocak 2006 02:11
abbas
bizde de ateş yapıyo parlıyoz bir an
10 Ocak 2006 02:12
taharet musluğu
ocağın altını kısmak lazım tabi..
10 Ocak 2006 02:13
abbas
sebep ?
10 Ocak 2006 02:14
şekip
Hayvanların kesilmesinde sorun yok, üzücü tabi hayvancağızların öldürülmesi, ama bu zaten sürekli yapılan bir şey. Kapalı alanlarda, uzman insanlar tarafından yapıldığı sürece isterse kavurma bayramı olsun. Yine de anlamlı bir gelenektir bence. Bayramdan bayrama et yiyen baya bir insan var, onlar için de güzel bir durum işte. Benim ailem 35 yıllık ciğerci mesela, ama 3-4 senedir bağış yapıyoruz bir yerlere, hayvan kesmek yerine. Eskiden babam kendisi keserdi, biz de izlerdik. Zamanla değişiyor işte alışkanlıklar.
10 Ocak 2006 09:41
salihzeki
eskiden kameraya çekerdim kesilirken .
10 Ocak 2006 10:47
itilaf
insanın dogasında var,hayatta kalmak icin oldurmek..
bunu hic bi kılıfa uydurmayalım..
mantıkta bazılarıda vejeteryan olabilir ama
bilincaltında bu boyle...
olayın cıkış yeri Ibrahim peygamberin hayvan tuccarı oldugunu duymustum..ne kadar dogru hic kimse bilemez ama(tarih kanıtları her zaman dogru olmayabilir) mantıklı geldi..
illa sevap işlemek istiosanız su ana kadar dunyadan ne tukettiniz onu dunyaya geri vermeye calışın....
10 Ocak 2006 10:58
e143531
mantıga sıgan hersey dini acıdanda kabul görür felsefesine tam uygun bi olay işte kurban bayramı!nie?cünkü 1 yıl boyunca bırakın eti kuru ekmek yiyen ac fakir insanlara et vererek insanlık görevimzi kısmen de olsa yerine getrmiş oluoruz.tabi kavurma bayramı deilde dayanısma bayramı olarak algılamak sartıyla!
10 Ocak 2006 11:29
sod
conemler önce hepinizin kurban bayramı mubarek olsun. Sonrada başlığa 7uygun bir şeyler bulmaya bakalım... Mesela kurban kesmek dine uygun değilse günahtır kardeşim. Zaten hayvanı yiyeceksiniz birde keserken eziyet etmeyin hayvana... :S arkadaşımız insanlık dışı bulmuş, katılıyorum. Mesela biz (ailem yani) sayamadığım senelerden beri kurbanımızı bağışlarız ya da en azından parasını bağışlarız bence daha büyük iyilik etmiş oluyoruz.... Siz ne düşünüyosunuz bilmem ama bence sizde bağışlayın... ;)
10 Ocak 2006 12:08
thuringwethil
kurban kesceğine bir iki fakire yardım et..canın çok kavurma istiyorsa da kasap vardır yakında bir yerde..
10 Ocak 2006 12:28
şekip
Benim anlamadığım, bu hayvanları öldürüldüğü sadece kurban bayramında mı geliyor akıllara? İnekler her gün kesiliyor. En ufak mezbaha bile günde 100-200 hayvan kesiyor, düşünün bir de büyük tesisleri falan. İnsanlık dışı falan değil. İnsan dediğin et de yer, aha bu da bayramı. Kesiyoruz, yiyoruz. Tek sorun pis, uygunsuz ve karambolaj ortamlarda bunun yapılması.
10 Ocak 2006 12:38
filizzz
dayanışma işini gerçekleştirenlere haksızlık da etmemek lzm gerçi ama bence yinde kurban bayramındaki bu dayanışma başka türlüde olabilirdi mesela para giyecek yada erzak yardımı gibi. bence insanların kesim olayını görmesi hiç de hoş bişi deil özellikle çocukların. çünkü bu olayı nekadar çok görürlerse okadar kanıksıcaklardır içlerindeki şiddet duygusu okadar ortaya çıkacaktır.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1824
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!