ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > çok tartışılacak bir film: Girdap
degisim metafizik part din girdap
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

the_ruach
the_ruach
nerye açsam bilemedm buryı uygun gördüm çünkü içeri artışmya açık bir film demin Not:Seni seviorum filmini izlemek için sinemaya gittim ve öncesinde bu fragmanı gördüm paylaşmk tartışmak istedim...

önce fragman:

konusuna gelince:
Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği ve Ozan Bilen, Fuat Saka, Eda Özerkan ile Teoman Kumbaracıbaşı’nın başrolünü üstlendiği Girdap, 21 Mart 2008’de Warner Bros. dağıtımıyla Kuzey Yapım tarafından vizyona sunuluyor.

İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur.

İki arkadaşıyla birlikte paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğa üstü olaylar; Umut’un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir.

Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir.

Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer “Siyasal Ümmetçi” bir çevre olunca; Umut’un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp “siyasallaşır” ve o artık bir “fundamentalist” olur.
27 Şubat 2008 23:33   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
fragmanlara bakıp bı fılme gıdılmezzz
27 Şubat 2008 23:54   mesajın adresini al  

off the record
off the record

kafamagöre demis ki:
fragmanlara bakıp bı fılme gıdılmezzz

ne alaka ! fragmanı tahmin mi edicen
27 Şubat 2008 23:57   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
fragmanlarda bıseye benzıoo ama gıdıyorsun bı boka benzemıyor :S
28 Şubat 2008 05:59   mesajın adresini al  

eligible bachelor
eligible bachelor
ilginç bi filme benziyo, oyuuncular da sağlam, konusu sanki biraz Takva'ya yakın gibi geldi, hani çevresinin etkisinde iki arada bi derede kalmış bi insan hikayesi gibi
28 Şubat 2008 09:33   mesajın adresini al  

amfibi
amfibi
benimde fragman izlerken gözüme takılmıştı gitmek gerekli diye düşünüyorum en azından bu komedi furyasından bizi alıp başka yere götürecek bir film gözüküyo en azından
28 Şubat 2008 11:07   mesajın adresini al  

zifir
zifir
o zaman fragman izlemiyelim öyle ismini begendiğimize girelim..o daha mantıklı
28 Şubat 2008 11:17   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
filmin konusu güzel, hayatın içinden olan yaşanmış, veya yaşanma ihtimali yüksek olayların filmleri genelde güzel oluyor.. eh tabi bir de türk filmi sonuçta, gidilip izlenilmeli..

mustafa hakkında her şey
asansör
karışık pizza
bana şans dile
28 Şubat 2008 12:44   mesajın adresini al  

the_ruach
the_ruach
inşallah fragmanı kadar güzel olur
28 Şubat 2008 22:11   mesajın adresini al  

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
filmi bugun izledim..din adına insanların beyinlerinin nasıl yıkandığı ve bu insanların nasıl kullanıldıkları anlatılmaya çalışılmış..sadece idare ederdi diyebileceğim bi filmdi..daha iyi anlatılabilirdi diye düşünüyorum..oyunculuklara gelince bence tek kelimeyle berbattı,çok amatörceydi..sanki karşılarında senaryo yazıyor da okuyolar,inandırıcılıktan eser yoktu..yine de izlenebilir bir filmdi..
30 Mart 2008 21:50   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ama türk filmi.. :o)

glikoz demis ki:
filmi bugun izledim..din adına insanların beyinlerinin nasıl yıkandığı ve bu insanların nasıl kullanıldıkları anlatılmaya çalışılmış..sadece idare ederdi diyebileceğim bi filmdi..daha iyi anlatılabilirdi diye düşünüyorum..oyunculuklara gelince bence tek kelimeyle berbattı,çok amatörceydi..sanki karşılarında senaryo yazıyor da okuyolar,inandırıcılıktan eser yoktu..yine de izlenebilir bir filmdi..
30 Mart 2008 21:52   mesajın adresini al  

glikoz'last hope'
glikoz'last hope'
ha bi de film sonunda ki Allah’la aldatanlar sizi aldatmasın..gibi bir ayettle verdiği mesaj yerinde olmuş..
30 Mart 2008 21:58   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008