konuyu saptırıyorsun. tsk nın bu müdahalesine eğer savaş gözüyle bakarsan ahmet türk ten bir farkın kalmaz çünkü onlar da savaşa hayır kampanyası yaptılar genel grup toplantısında...
27 Şubat 2008 18:31
secret smile(: l
o tabutların üstüne türk bayrağı sarıp twlerde göstermek diil marifet..sırtlarında kocaman kocaman yüklerle bembeyaz örtülerin altında bi sürü fotoğraf..bu askerler hiç mi yere yatmıyor,o kamplara ulaşmak için nerelerden geçmek zorunda kalıyorlar,hiç mi kirlenmio o üstündekiler,onlar neden gösterilmio..gündüz 0 ın altında hawa nasıl dayanılır ki..benim gözlerim doluyor her izlediğimde..150 askere karşi 17 tane bu çok büyük bi rakam bence..bence bülent ersoy haksız diil söylemekte bi bakıma..
27 Şubat 2008 18:34
freak
Ölen her türk askerinin dolara kattığı değerden haberleri yokmuş gibi.
Denizhan yok abi,anlatamazsın.anlamıyorum ki şu vatan sana hangi hizmeti 4 4 lük vermiş ki sen vatan sağolsun diyebiliyorsun.silah tüccarlarının terör örgütleri üzerinden kazandıkları paranın kaymağını kim yiyor.11 eylül saldırılarından sonra amerkan vatandaşları bile bushdan şüphelendi.nice komplo teorileri kurdular.biz bırak komplo teorisi kurmayı,suçlanması gereken büyük patronları es geçip,paraya,yemeğe,eğitime,sağlığa ve daha bir çok hizmete muhtaç köylülerimizi suçluyoruz.hadi onlar cahiller de bu oyuna alet oluyorlar.peki ya bunun bir oyun oldugunu göre göre hala savaş çığlıkları atan bizler?
27 Şubat 2008 18:35
souvereign jr.
DTP'li Türk, Bülent Ersoy'u örnek gösterdi
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Tarih, savaşta ısrar eden, kanla beslenen, akan kan üzerinden siyaset yapanları cezalandıracaktır dedi.
Türk, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TSK’nın, terör örgütü PKK’ya yönelik sınır ötesi operasyonunu eleştirdi. Hükümet, aylardır savaş tamtamları çalıyor diyen Türk, hava operasyonunda sonra başlatılan kara operasyonunun 6. gününe gelindiğini söyledi.
Kara operasyonunda ölümlerin yaşandığını belirten Türk, Gencecik canların, yaşamlarını yitirdiğini görüyoruz. 20 asker yaşamını yitirdi, diğer taraftan da gencecik canları kaybettiğimizi görüyoruz. Savaşın önüne geçecek başka alternatif ortaya konulmadı, bizce alternatif vardı diye konuştu.
Kış mevsimine rağmen 10 bin askerin Irak’a gönderildiğini, 100 bin askerin tank ve toplarla sınırda bekletildiğini kaydeden Türk, Bunu, operasyon veya harekat olarak değerlendiremeyiz; apaçık savaştır dedi.
Türkiye’nin, Ortadoğu Projesine çekilmek istendiğini, bunun için de Irak’a girmesinin ABD tarafından desteklendiğini ileri süren Türk, şöyle devam etti:
Türkiye’nin elinde önemli seçenekler var. Demokratik bir anlayış ve yaklaşımla çözebilecek imkana sahiptir. PKK ile mücadele olarak sunmaya çalışıyorlar; işin özü Musul’da, Kerkük’te yatıyor. Bugün Kuzey Irak’taki statükonun geldiği aşamayla ilgili bir süreç. Böyle bir niyet olmasaydı 100 binlerce asker hudutta bekletilmezdi. Tampon bölge oluşturulmasında ısrarla karşı karşıya kalınmazdı. Oysa hesap büyük...
BÜLENT ERSOY’U ÖRNEK GÖSTERDİ
Ahmet Türk, AK Parti’nin, 22 Temmuz seçimlerinden önce izlediği politikanın tersi bir politika izlemeye başladığını ileri sürerek, Bu halk, savaş için AKP’ye oy vermedi dedi.
Türk, şunları söyledi:
Kararı verenlere soruyorum; girdiğimiz süreçte neyi çözeceksiniz?
Yüzlerce insanı öldürmekle Kürt sorununu çözülmüş mü olacak? Halkların güvensizliğine neden olan süreçle karşı karşıya kalınacak. ’Kobra helikopter, kırılmaya uğradı’ deniyor. Kırılmaya uğrayan yurttaşların duygularını nasıl tamir edeceksiniz? Bu sancılı süreçten sonra kardeşliği nasıl sağlayacaksınız? Yıkılan köprüler tamir edilebilir ama gönül köprülerini nasıl onaracaksınız. İnsanımızla, demokrasimizle, hukukumuzla övünelim; istediğimiz bu. Türk, konuşmasını sürdürürken, DTP İdare Amiri ve Muş Milletvekili Sırrı Sakık Bülent Ersoy’dan ders alsınlar şeklinde laf attı. Bunun üzerine Türk, Bir sanatçı, bu tavrı gösteriyor ama hiçbir siyasetçi Bülent Ersoy’un tavrını koymaya cesaret edemiyor dedi.
BİR İNSANLIK GÖREVİDİR, SORUMLULUKTUR
Ahmet Türk, konuşmasına şöyle devam etti:
Bu operasyonu, birlikte yaşamayı zorlaştıran bir karar olarak görüyoruz. Savaş geliştikçe, bu ortamdan yararlanan mantığın öne çıktığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı tarafından türbanla ilgili Anayasa değişikliğinin onaylandığını görüyoruz. TEKEL’in, ABD şirketine peşkeş çekildiği gözden kaçırıldı. ABD’nin operasyona tam destek verdiği süreçte TEKEL’in bu şirketlere satılmasında bir pazarlık payı var mıdır?
Yap-İşlet-Devret anlayışıyla köprü ve barajlar ihaleye çıkarılarak sermayedarlara teslim edilecek...
Akan kanın sorumlusu AKP Hükümetidir. AKP, iki yüzlü bir politikayla halkı aldatmıştır. Mecliste grubu bulunan partiler sürece destek veriyor. Tarih, savaşta ısrar eden, kanla beslenen, akan kan üzerinden siyaset yapanları cezalandıracaktır. Biz savaşa karşıyız. Demokratik tepkimizi en doruk noktaya taşıyacağız. Bu bir insanlık görevidir, sorumluluktur. DTP’li milletvekilleri ile grubu izlemeye gelen partililer de Savaşa Hayır yazılı dosya kağıtlarını basın mensuplarına gösterdiler.
DTP grup toplantısı, daha sonra basına kapalı sürdürüldü.
aynen öyle... şimdi arkalarına Bülent Ersoy'u da almaya çalışıp onun sözlerini örnek gösterip paçayı kurtarmaya çalışacaklar.
yalnız bu adamın gencecik insanlar ölüyor demesine bir anlam veremiyorum. askeri operasyonlardan önce neden peki PKK gencecik insanları öldürüyordu?
bigbang demis ki: konuyu saptırıyorsun. tsk nın bu müdahalesine eğer savaş gözüyle bakarsan ahmet türk ten bir farkın kalmaz çünkü onlar da savaşa hayır kampanyası yaptılar genel grup toplantısında...
127 Şubat 2008 18:36
scoobydoowhereareyou
savaşan biz değiliz sadece savunuyoruz..ordaki masum halkımızın gelişiminin engellenmesini önlüyor bölgeyi istikrara kavuşturmaya çalışıyoruz.bu gün evet 10-15 belki yarın 20 -25 olucak ama hani 30 binler öldü ya hani bebekleri katlettiler ya hani uyuşturucalarla insanları zehirliyorlar ya hani bölücülük yapıyolar ya hani bölgenin gelişimini engelliyorlar ya hani askerimize pusu kuruyorlar ya işte bunları engelleyeceğiz..olayı saptırmayın.biz savunuyoruz kendimizi koruyoruz..acıtasyon yapmayın..elbetteki hiçkimse ölümleri desteklemez ama sen beni öldürmek için pusudaysan senin canın bana helal..çünkü ben yaşamak için geldim dünyaya..
27 Şubat 2008 18:41
biradamsmithbirdeben
zatı muhterem demis ki: savaşan biz değiliz sadece savunuyoruz..ordaki masum halkımızın gelişiminin engellenmesini önlüyor bölgeyi istikrara kavuşturmaya çalışıyoruz.bu gün evet 10-15 belki yarın 20 -25 olucak ama hani 30 binler öldü ya hani bebekleri katlettiler ya hani uyuşturucalarla insanları zehirliyorlar ya hani bölücülük yapıyolar ya hani bölgenin gelişimini engelliyorlar ya hani askerimize pusu kuruyorlar ya işte bunları engelleyeceğiz..olayı saptırmayın.biz savunuyoruz kendimizi koruyoruz..acıtasyon yapmayın..elbetteki hiçkimse ölümleri desteklemez ama sen beni öldürmek için pusudaysan senin canın bana helal..çünkü ben yaşamak için geldim dünyaya..
İstikrarı topla tankla tüfekle sağlıyorlar demek..İlginc..Demek oraya yatırım önceden yapılıyorduda terör olduktan sonra kesildi..Teşekkürler usta..Bu değerli bilgilerin icin..
27 Şubat 2008 19:11
biradamsmithbirdeben
Türk Tarihi Kurumu Arşivi, 1089 numaralı belge.)
Bu belgede, hangi nedenle olursa olsun ama, Cumhuriyetin oluşum yıllarında, en azından yeni Türk devletinin kurucu kadrosunun Kürt sorununa yaklaşımındaki netlik rahatça görülmektedir:
Bir: Ayrı bir sınır çizmeye kalkışılmamalıdır yani bölünme olmamalıdır.
İki: Kürtler, çoğunluk oldukları illerde kendilerini özerk olarak yöneteceklerdir.
Üç:Türkiye'nin halkı söz konusu olurken Kürtler de ifade edileceklerdir.
Dört:TBMM, Kürtlerin ve Türklerin yetkili vekillerinden oluşacaktır.
Beş:Bu iki halk, çıkarlarını ve geleceklerini birleştirmişlerdir.
Altı:(Kürtler, Türkiye'nin halkı içinde -yn) İfade edilmedikleri zaman, bundan kendilerine ait sorun çıkarmaları daima beklenir.
Kapı gibi belge..Hemde türk tarih kurumundan..
Bunu bile reddedersiniz ya siz..Ama olsun alın okuyun..
127 Şubat 2008 19:15
denizhan
asıl bölücülüğü biz-siz diye konuşup, amerika yalakalığı yapan başbakan yapıyor.
bak dikkat edersen başbakanımız bile diyemiyorum. benimki olmayı hak etmiyor çünkü.
zatı muhterem demis ki: savaşan biz değiliz sadece savunuyoruz..ordaki masum halkımızın gelişiminin engellenmesini önlüyor bölgeyi istikrara kavuşturmaya çalışıyoruz.bu gün evet 10-15 belki yarın 20 -25 olucak ama hani 30 binler öldü ya hani bebekleri katlettiler ya hani uyuşturucalarla insanları zehirliyorlar ya hani bölücülük yapıyolar ya hani bölgenin gelişimini engelliyorlar ya hani askerimize pusu kuruyorlar ya işte bunları engelleyeceğiz..olayı saptırmayın.biz savunuyoruz kendimizi koruyoruz..acıtasyon yapmayın..elbetteki hiçkimse ölümleri desteklemez ama sen beni öldürmek için pusudaysan senin canın bana helal..çünkü ben yaşamak için geldim dünyaya..
27 Şubat 2008 19:16
denizhan
üstteki belge için çok teşekkürler.
bu işi top, tank, tüfekle halledebileceğini sanan, bu ülkenin çıkarını, geleceğini savunduklarını düşünen bazı saman beyinlilere de ayrıca teşekkürler (!)
27 Şubat 2008 19:18
biradamsmithbirdeben
denizhan demis ki: üstteki belge için çok teşekkürler.
bu işi top, tank, tüfekle halledebileceğini sanan, bu ülkenin çıkarını, geleceğini savunduklarını düşünen bazı saman beyinlilere de ayrıca teşekkürler (!)
Anlayamayacaklar ki ustam..
İŞte belge..İşte kurum..İşte devlet..İşte yalan..İşte beyinden yoksun araştırmayan sorgulamayan koyun sürüleri..
Yazdıklarının altına imzamı atarım hic cekinmeden..Diline sağlık..
27 Şubat 2008 19:20
keje...
aynen katiliyorum cok haklisin bunu anlamayan cok insanlar var asil soruyorum size bu insanlar baska ülkelerden gönderilmedi bizim halkimizdan olan insanlar asil sorulmasi gerekilen soru bu insanlar neden niye bu noktaya getirildiler bir sorunlari varki o yüzden?niye bu kadar insan ölsünki???bu isler coktan halledilebilirdi aslinda burada yasayan türkler,türkiye de yasayan kürtler den daha cok haklara sahipler ki ;burada yasayan türkler sadece en fazla 40-45 yildir yasiyorlar....
denizhan demis ki: kadın gayet doğru bir şey söylemiş. nasıl bu kadar üstüne gidiliyor anlamıyorum. hatta nasıl bir ülkede yaşıyoruz onu hiç anlamıyorum.
savaş olmasın, barış içinde yaşayalım demek suçken her şey vatan için, Allah Allah nidalarıyla birsürü masum insanın orada ölmesine göz yummak yücelik oluyor.
Osmanlı'nın o savaşçı mantığını kafamızdan atamadık, bu gidişle de zor atıcaz gibi görünüyor.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18225
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.